Биков: Първо актуализацията на бюджета, после вот на недоверие

Кирил Петков дестабилизирал държавата с некомпетентност
45
Биков: Първо актуализацията на бюджета, после вот на недоверие
Снимка: БГНЕС

"Едни предсрочни избори в тази ситуация са нещо много рисково, но това, което правят управляващите всеки изминал ден, ми се струва далеч по-рисково. Преди вот на недоверие трябва да мине актуализацията на бюджета, която беше анонсирана от правителството, но все още не знаем параметрите ѝ". Това каза пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

По думите му бюджетът на страната в момента изобщо не е в действителността, защото предвижда 5,6% инфлация и 4,8% икономически растеж.

Биков заяви, че не вярва на премиера Кирил Петков, защото неговите твърдения "винаги се опровергава след около 3-4 дни".

"Ние сме обезпокоени от всички неща, които се говорят.  Той (премиерът - б.р.) не е договарял с правителството, защото американското правителство не търгува с газ, търгуват частни компании. Нали ще дойдат тези танкери, как ще скрием от коя компания е газа? Кирил Петков е човекът, който дестабилизира държавата най-тежко със своята некомпетентност. Това се отчита и в социологическите проучвания, където правителството за 5 месеца се срина", каза той.

"БСП е по-русофилска партия от ГЕРБ и партия, в която имат повече симпатии към Путин, отколкото ГЕРБ", каза депутатът и попита дали с позицията си, че Русия е приятелска държава на България, БСП дестабилизира правителството.

Във връзка с информацията, че Германия и Италия са казали на техните енергийни компании, че могат да отворят сметки в рубли, за да продължат да купуват руски газ, без да нарушават европейските санкции срещу Москва, депутатът от ГЕРБ изказа притеснение, че България може да се окаже в позиция на "свръх ястреби".

"И ние да сме най-глупавите в целия ЕС. Всички да вземат руски газ, а единствено ние да сме свръх ястреби в това отношение", коментира Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Ччшнн преди 1 година
Това е едно нищо спрямо това което може би предполагам 10-15 дена ще сполети някой държави
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без таван на цените, които в момента са вредна спекула, и само спекула(малко да натрупат печалби фирмите, според кирчо) това правителство е поело курса на Костов към хиперинфлация. И позицията за газа е мотивирана от личен интерес нашият посредник, за нас! А какво ще бъде позицията на майцепродавците за ядреното гориво за АЕЦ? Като за газа ли? Майка ни жална!
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 3 месеца ли ще актуализират бюджета тези крадци?
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето това е криворазбраната побългарена демокрация - да ви управляват всякакви клоуни, чалгари, рапъри и мамуни от зоопарка, зад решетки. Никъде по света няма такава феодална власт и фатмашкаВоенна Диктатура, преструваща се на демокрация.
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И чакай, чакай, защо нова актуализация на бюджета? Първо да обяснят къде изпапаха 9 милиарда лева през декември от хазната! За какво ги дадоха? За България това са страшно много пари! Видяха много пари - дай сега да ги пилеем. Пладнешки разбойници с главатари Кирчо и Кокорчо.
34
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това правителство открадна 4,1 млрд. лева предназначени за бизнеса. Затова инфлацията е с такива рекордни размери в България. Парите за магистрала Хемус от над 2 млрд. лева също ги откраднаха. Събудете се бе хора, всичко това е на ваш гръб. Хубаво, че не живея в България.
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонинен преди 1 година
Само ще се надявате
32
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твоята е най лесна ти си фурнаджииска лопата искаше да вкарваш Борисов в затвора сега си при него после може да отидеш при други
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонинен преди 1 година
Много ще се надявате ако дадат това което обещават ще се бетонират а вие ще сте в тъча
30
3
 
4
 
! Отговори
Ва "" ща м преди 1 година
ВСИЧКИ СТЕ РУСКИ СВ ОЛО ЧИ.... ГНУС МЕ Е ОТ ВАС....!
29
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бързо върнете Винету, че у индианския вигвам Бг става страшно!!!!
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сега е един от най-лаещите по*ияри на тиквун, понеже преди няколко години разправяше, че боко трябвало да лежи в затвора и сега един вид трябва да се реваншира.
27
7
 
15
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Щом предпочитам герб пред - асан и канадеца смятай колко е зле сегашното - управление
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво работи ,този ???Кой му плаща заплата ?!?
25
7
 
12
 
! Отговори
profetey преди 1 година
Смятай на какво ниво е правителството след като това което казва *** от Герб ми звучи логично и правилно.
24
10
 
7
 
! Отговори
Вот на недоверие преди 1 година
Накрая нещо смислено от герб освен приказки
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГАТО ЧЕРВЕНИТЕ УПРАВЛЯВАТ Е ПОГРОМ МАЛКО СПОМЕНИ- СЕПТЕМВРИ 2007 Г УЧИТЕЛИТЕ СТАЧКУВАТ, НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ САМО НА 28 ОКТОМВРИ 2007Г СА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ И КАКВО СТАВА УЧИТЕЛИТЕ СА В УЧИЛИЩА И ДГ НО БЕЗ УЧЕНИЦИ И ДЕЦА/ НЕ ПОЛУЧАВАТ НИТО ЛЕВ ЗА ВРЕМЕТО НА СТАЧКАТА/ А ПОСЛЕ СЛЕД КРАЯ НА ВСЕОБЩАТА УЧИТЕЛСКА СТАЧКА ОСНОВНАТА ЗАПЛАТА 275ЛВ Е УВЕЛИЧЕНА НА 291ЛВ- А С ПАРИТЕ ОТ УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ СТАНИШЕВ СИ ПРАВИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ- ТОВА БЕШЕ ЖЕСТОКА ЧЕРВЕНА ГАВРА- СПРАВКАТА ОТ ТРУДОВАТА МИ КНИЖКА.
22
8
 
11
 
! Отговори
перко преди 1 година
Бълъци в България колкото искаш! Чегъртаха, докараха Чалгарите, а след това Почтенната Подмяна! Правилно е ГЕРБ да ги остави да изпият горчивата чаша докрай макар, че всички ще страдаме!
21
9
 
4
 
! Отговори
ВШ"ТА МАМА..... преди 1 година
ВСИЧКИ СТЕ РУСОФИЛСКИ ЛЕ КЕТА.... САМО СЕ НАДПРЕВАРВАТЕ, КОЙ ДА ЛИЖЕ ДИРНИКА НА ПУТИН.. ХАХАХААА.... ШЕ ВИ. ШИ БАМЕ СЛЕД ВОЙНАТА МАСОВО....!
20
4
 
11
 
! Отговори
Е,и? преди 1 година
Нали се пробвахте с оставката на зам.председателя на НС .Какъв е резултатът?