Джамбазки: България трябва да защити своя интерес

Коментар за Северна Македония
22 май 2022 18:50, Росен Стойчев
21
Джамбазки: България трябва да защити своя интерес
Снимка: БГНЕС

"Българският интерес изисква да бъдат защитени българските история, произход, памет и култура, македонските граждани с българско самосъзнание и достойнството ни като нация.

Още по темата
Не ме интересуват нито американското, нито руското посолство", обясни пред БНТ Ангел Джамбазки.

Предполагам, че министър-председателят ще продължи да търси начини да заобиколи българската позиция и по този начин да позволи на РСМ да започне преговори с ЕС. Всички индикации говорят за това. В последните седмици натискът стана осезаем, видяхте, че дойде комисар Вархеи, който каза, че са се разбрали буквално до няколко дни България да си промени позицията. Щеше да е добре да посети Скопие и да се увери как се спазват човешките права на македонските граждани с българско национално самосъзнание там", добави Джамбазки.

По думите му правителството и парламентът са направили "нелеп опит да се барикадират в НС", а твърдението, че Северна Македония трябва да започне преговори с ЕС заради войната в Украйна, е абсурдно.

Няма проблем Македония да започне преговори утре, стига тази вечер да събере Народното събрание и да промени конституцията си, коментира политикът.

"Спират говора на омразата, показват ни поправените учебници. Те не са направили нищо нарочно, а искат западняци да натиснат България. Ние бяхме тези, които спряха това", уточни той.

ВМРО не са допуснали отстъпление по Договора за добросъседство, докато са били в управлението, добави още Ангел Джамбазки.

"Свикване на КСНС какво ви говори - тези хора си мислят да направят предложение в Народното събрание, с което да отместят нашето несъгласие - нека Македония да започне преговори, пък някога в бъдеще, ако те не вършат работа, ние ще ги спрем. След това се надяват на падащ кворум и ситуационно мнозинство", каза той.

Позицията на президента е правилната, тази, която защитава и всеки един български родолюбец, смята Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
5
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Това кривогледото с интелект колкото една табуретка пак ли се изхрачи?
13
0
 
2
 
! Отговори
Еврогей преди 1 година
Саше, време е да те женим. За да защитим традиционното християнско семейство. Не може все да минаваш между капките...
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин говори.Само и единствено защитаваме Руския(Путинския) интерес.Поздравления България излиза от ЕС и НАТО.Донре дошли на опашките за визи.Може и да няма визи,а да не ни допускат.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарко-пияница.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция защити националния си интерес, а ние да предадем националния си интерес и да се разправяме с македонистите вътре в Европейския съюз?
9
1
 
4
 
! Отговори
... преди 1 година
Много бързо забравихме интернационала,"православната дъга",славянското братство и вдигнахме знамето на антимакедонизма,защото такива са инструкциите от Кремъл...
8
4
 
6
 
! Отговори
Vetoooooooo преди 1 година
Сега сме на път да клекнем на крадци на история, които ни наричат фашисти затова, че навремето им построихме пътища и училища, а после им признахме държавата, въоръжихме ги и лобирахме да влязат в НАТО. Срам!
7
8
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Прав е Джамбазки! Всички трябва да го подкрепят!
6
5
 
3
 
! Отговори
Кварц преди 1 година
Без съхранение на българската генетика това българско самосъзнание или каквото е там няма никакъв смисъл да се съхранява. Разкажат му за Левски и Кирил и Методий и хан Крум и готово, получава българско самосъзнание, дори и нeгър да е или японец, нон сенс. Казвам го като човек със 75% български гени и 25% арабски, които ме правят да нямам никакво самосъзнание, дори и американски празници не признавам, така че бъдещето е смесването.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире само да е посмял да зачеркне историята ни, бетонна стена няма да е достатъчна да ни спре. И ако някой си мисли, че като има двойно гражданство това ще го спаси, от сега да знае че самолетите не могат да излетят ако на пистата има хора, готови да ги блокират. Та, Кире ако му е останал и 1 грам мозък да внимава много как плюе по гробовете на предците ни и как продава държавата ни.
4
6
 
4
 
! Отговори
Български гражданин преди 1 година
Тоя па е толкова патриот, колкото македонците не са българи
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този демагог,едно си знае, едно си бае.
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бла Бла Бла жамбаза иска да си подсигури политически живот и след ЕП. Толкова голям примитивчик нет. Самото приемане на РСМ в ЕС ГАРАНТИРА спазването на човешките права на всички етноси и малцинства в нея.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наздраве Джамбазче!