ЕС върна план на България с 200 забележки

Коментар на Светлана Боянова
26 май 2022 14:10, Росен Стойчев
83
ЕС върна план на България с 200 забележки
Снимка: БГНЕС

"Стратегическият план е документът, на чиято база в следващите години българското земеделие и селските региони ще бъдат финансирани с 8 милиарда евро, затова той е много важен и като за първи път тези пари трябва да постигнат едни цели, които са общоевропейски цели, тоест вече ще трябва да постигаме конкретни резултати, а не просто да усвоим едни пари, които Европа ни дава".

Още по темата
Това коментира пред Светлана Боянова, председател на Института по аграрна икономика.

Днес пред БНР заместник-министърът на земеделието Иван Христанов обяви, че Европейската комисия върна Стратегическия план на България с 200 забележки.

Според Светлана Боянова  България има 200 забележки по този план, но има държави и с по 400. "Това не означава, че много сме се объркали. Варират забележките на комисията", посочи тя.

"Не ми харесва думата усвояване, защото наистина тези пари трябва да постигнат конкретна цел, в случая те са девет цели на Европейския съюз, свързани със справедливия довод на фермерите, с опазване на околната среда, докато се прави земеделско производство, със социалния живот в селските райони. Всъщност тези 8 милиарда са за нас и за постигане на конкретни резултати", допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия един план не могат да напишат. :))))))))))
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е възпитаниците на Харвард един план не могат да напишат Да бяха питали някой от Софийския университет.
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко думи има в целия план? Може пък нещо да се е промушило
65
2
 
8
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Ха-ха-ха хахахахахахахаха ха-ха-ха хахахахахахахаха евала Кире само толкова ли можеш бе ????????? Давай на есен с песен на поправка, егати смешковците!!!!! И при Нинова на частни уроци да ходиш че иначе ще ти дърпа ушите!!! Хаха хахахахахахахаха ха-ха-ха хахахахахахахаха
64
1
 
5
 
! Отговори
Киро панделата преди 1 година
А, тука сигурно има някаква куролация
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирца Кирцаааа ти си най голяма грешка в плана
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
200 забележки за някакви 30-40, айде и 50 страници! Ако е като българския на управляващите ще са по 4-5 забележки в червено! Спомняте ли си в училище по 4-6 забележки в червено нямаше числена оценка, а се викаше повтаряне! Такива ни управляват с по 4-5 забележки червени на страница! Искате ли така да продължава? Все повече и повече ми се струва, че трябва да се опита с такива като Възраждане - пи лошо не може да стане!
61
0
 
10
 
! Отговори
Щели преди 1 година
Да дигитализират и цифровизират земеделието. Ти да видиш. Само кравите, овцете и посевите не са дигитализирали умните и красиви завършили Харвард. На италианците дават 200 милиарда ЕС, а на българите 8 и то с 200 забележки. От години се взимат едни субсидии и се хвърля продукция, а хора гладуват, а и бая пари се усвояват за бонуси и проекти в министерствата. Госпожата Боянова, жива и здрава, каква се явява в момента, дето ги оправдава и хвали?! Бая парички е "усвоила" със сигурност до момента
60
2
 
8
 
! Отговори
ИСКАМЕ ГЕРБ преди 1 година
До ха-ха-ха ПОМНИТЕ ЛИ КАК КИРЕ ИЗТОЧИ ЯЗОВИР ЗА ДА УНИЗИ ГЕРБ- ДА ЧУХТЕ НЕЩО ДА СА ОТКРИЛИ ЗА НЯКАКВИ КРАЖБИ, ХЕМ ТАРАШКОВ Е МИН НА МВР И ДО КАТО ГЛЕДАХМЕ В ЧЕКМЕДЧЕТО ДАМАДЖАН ЗА 8 МЕСЕЦА СЕ СНАБДИ С ОЩЕ ТРИ ИМОТА ЗА МИЛИОНИ...НО НИЕ СИ ГЛЕДАМЕ В ЧЕКМЕДЖЕТО. ПРИ ГЕРБ ИНФЛАЦИЯ АПРИЛ 2021Г- 0.6%, А СЕГА ВЕЧЕ 14.4%, А НА ХРАНИ- 40%- ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ СА ВЕЧЕ ЕВРОПЕЙСКИ- ЦЕНИ В АНГЛИЯ 2022Г И KAUFLAND.de- мин заплати там 8/9 паунда на час, в Германия МИН ЗАПЛАТА 2000 ЕВРО, А ТУК 710ЛВ.
59
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако плана беше на ГЕРБ, щеше да е с 2000 забележки, а не с 200. При това мутрите щяха да се постараят, за да си осигурят тези 8 милиарда за крадене от ЕС, към които щяха да прибавят и още милиарди за крадене от наша страна..
58
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- интересно е че, нито една от телевизиите даже и не спомена за този пореден провал на П К и компания.
57
0
 
11
 
! Отговори
Дайте повече инфо. преди 1 година
Кой го е внесъл тизи план??Тези творци на късия разказ в Мин. на земеделието на рабита ли са все още или вече са дисциплинарно уволнени ?
56
2
 
18
 
! Отговори
перко преди 1 година
Киро къде е Урсула??? ?
55
2
 
23
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
ПОЖАРНИКАРЯ СЛОЖИ ХАРВАРДИТЕ В МАЛКИЯТ СИ ДЖОБ! ХАЙДЕ СЕГА ДА ВИДИМ КОИ СА ТИКВИТЕ?
54
3
 
16
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Фермери... земеделие;))) Хахахахахахаха, пичове, България няма такова;))) Има по нещо в Добруджа, а в Южна България, плюса на земеделската продукция се осигурява от дървосекачеството. Баща ми бе агроном, навремето и ми разправяше, как дошъл един американски специалист, видял нашето земеделие и казал: - Вижте, какво не го разваляйте това, това дет сте направили, ние днес тепърва го изграждаме в Америка...;))) Но, бащата на любимият ви Пешо Катъра го разсипа!
53
2
 
31
 
! Отговори
вещер преди 1 година
Миналата година купих дърва за 180 лв/т , днес са 300 лв/т- та да питам Корнелия къде са й евтините дърва? За 1 г дървата поскъпнаха 67%. Ей, хора, тия са решили да ни оскубят яко. Заплатите ... замразени - стоки и услуги -двойно...
52
2
 
27
 
! Отговори
Стойчев преди 1 година
Амна що бе,нали кокорчовците заявиха,че като техния план няма ?! Нали уж щеше да едва ли не най-добрия в Европа ?! Каква стана тя ?! Е, как да им вярваш на тия много " учените глави" ?! Един план не могат да скопосат както трябва,а отново да се излагаме пред све- та?! Срам! Срам! Срам !
51
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак неподготвен! Слаб 2(две)
50
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако всички студенти са такива ,Харвард да си къса лиценза и да идват преподавателите да садят картофи!
49
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахха малко сте се объркали.За 200 забележки всеки работещ българин ще е уволнен,на вие не.Даже заплатите ще се вдигнете за награда.СРАМ НИ Е ОТ ВАС...