Маргаритов призова да не се презапасяваме

Обясни защо е освободен от поста
26 май 2022 10:11, Росен Стойчев
16
Маргаритов призова да не се презапасяваме

"Съобщено ми бе в писмена форма. Няма нещо драматично и неочаквано. Мандатът на комисията в този състав е изтекъл преди повече от 2 години, работим ден за ден. Не ми е известна друга причина. Стремили сме се да си изпълняваме функциите, постигнали сме известни резултати.
Още по темата
От самото начало съм се стремил комисията да взима решения, които да помагат пряко на хората". Това обяви председателят на Koмиcиятa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe Димитъp Mapгapитoв, който беше освободен от поста пред Bulgaria ON AIR.

Иван Френкев, който е областен координатор на БСП в Смолян, застава начело на КЗП. Нямам честта да познавам моите наследници. Най-важното е да се надгради постигнатото, което не е малко, отбеляза Димитър Маргаритов.

Маргаритов за пореден път призова хората да не се презапасяват с различни стоки от първа необходимост, да следят за обявяването на офертите в търговските вериги и да сигнализират, ако те не се изпълняват.

По думите му въвеждането на новите мерки във връзка с инфлацията и поскъпването, трябва да бъдат съпътствани от ефективен контрол. Ще продължи работата за изработване на методика търговците да не правят пари на гърба на хората.

"Въвеждането на нов комплекс от мерки предполага, че е необходимо да има и нов тип контролни механизми. Ако 2 млрд. лв. тръгват към потребителите, за да им помогнат, естествено е контролните органи да препятстват изкушенията на търговците тези пари да отиват в техния джоб", посочи действащият председател на КЗП.


Маргаритов обясни пред Bulgaria ON AIR, че практически няма орган в държавата, който да контролира ценообразуването на огромния брой стоки и услуги, извън тези, които по закон са държавно регулирани.

"Нищо чудно покрай въвеждането на мерките и контрола, неща, които с години са се случвали в сивия сектор, да спрат да се случват. Когато институциите се намесят решително, пазарът се успокоява бързо. От 28 май влизат в сила изменения в Закона за защита на потребителите, с които се увеличават значително санкциите за нелоялни търговски практики - максимумът става 50 хил. лв.", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Този нищонеправещ чиновник отдавна трябваше да му бият дуспата. И един нищонеправещ се заменя с друг по-голям нищонеправещ. И то утвърден комунист??? Най.доброто решение е такива бюрократични чиновнически бърлоги да се закриват. За да бъдат освободени обикновенните хора от задължения за техните заплати и бонуси. И за да не живеят с илюзиите, че някой се грижи за тях. За нас никой, абсолютно никой не се грижи. И това се доказва всеки Божи ден.
10
0
 
3
 
! Отговори
Я ми кажете преди 1 година
този човек в какъв е да раздава съвети кой какво да купува или не,и ми кажете каква я върши тази комисия и колко ни струва на нас това безмислено говорене?И пак да събираме капачки ....
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази комисия никога не е била за хората, напротив, винаги е подпомагала големите, силните, богатите - то е ясно защо.Веднъж си купих нещо от един магазин за техника ( ония големите, червените ), оказа се че това което пише на етикета не отговаря на истината и исках да го сменя още същия ден - отказаха ми. Писах на комисията, след месец получих отговор, че са разговаряли с магазина и те им били казали еди какво си, затова неможели да ми съдействат.Т.е. те вярват на лъжите на големите и силните.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
dolna bania, troianovi vrata i momin prohod mnogo se prezapasiavat.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да се пре, но ще се запасим. с всичко което можем. Ще си направим консерви, ще си купим оризче, брашно, бобец, лещичка. Ще си напълня фризерчето с домашно месце пък ти си говори врели некипели. Писна ни от даващи акъл по медиите и народа е все пре - ее--бан. Лоьльо получаващ държавна заплатка и не му пука за нищо.
6
2
 
3
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
На всяка цена се запасявайте. Купете поне няколко килограма ориз, няколко килограма макарони или спагети, няколко килограма брашно, захар, сол, няколко литра олио. Консерви, каквито ядете. В момента не е вероятно, а е гарантирано че ще има сериозна криза с хранителните продукти до края на годината. Интересно защо всички правителствени и медийни "експерти" винаги работят срещу реалността и срещу интересите на хората?
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландец се прибира от лов и носи жив заек за ушите. Изпържи заека, вика на финландската. Няма газ. Е запали печката на дърва тогава. Няма олио, вика финландката. Ядосан, финландецът хвърля заека през прозореца. Заекът става, отупва си козината, разтърсва си ушите и ентусиазирано вика -Слава Украина.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мандатът е изтекъл преди повече от 2 години ама Маргаритко и сигурно още 20-30 калинки на стабилна държавна заплата са си клатили краката още 2 години и са си трайкали, за да си им тече парата.
3
0
 
13
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
На този името от маргаритки ли идва или от маргарин?
2
3
 
22
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Тоя е типична илюстрация на безсмислено и незнайно защо получаваща заплата калинка.. и то вероятно голяма заплата!
1
3
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
............Иван Френкев, който е областен координатор на БСП в Смолян............ Хахахаааааа дрОгарите се окопават във властта :))))))))))))))))))))))))))))))))))))