Борисов: При нас за няколко стотинки - протести, а сега нафтата е 3,50 лв.

Искам да съм благ, ама всичко се руши, заяви лидерът на ГЕРБ
28 май 2022 12:12, Александър Попов
463
Борисов: При нас за няколко стотинки - протести, а сега нафтата е 3,50 лв.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира част от болезнените теми на обществото - високите цени на газа, бензина, тока, парното, хранителните стоки, в Стара Загора.

"Искам да съм благ. Но вижте - по магистралите няма мантинели, година и нещо - една лъжица асфалт не е сложена. Но уважаемите медии не ходят да снимат. А ни казват, че се заяждаме. Но до този момент 1 кг жито не са купили. Аз не се заяждам. Но това беше страхотен пиар преди няколко месеца", заяви той.

Според него управляващите рушали инфраструктурата, образованието, иновациите.

"Пътят до Белград щяхме да го открием до Нова година, сега е опасен. Най-сложната отсечка - мостът на Драгоман, пробихме скалите. Сега трябваше да асфалтират и да маркират. И това пропадна. Но да не излезе, че се заяждам. Те вече нищо не могат да направят. Те загубиха година и половина златно време", атакува бившият премиер.

И допълни, че до 2-3 години "колите ще подхвръкват по магистралите като по мини".

Борисов заяви, че държавните разходи излизали извън контрол и това го казвала еврокомисията.

"Енергийната криза, някои от мерките, които правителството финансира, не се знае за кого са. Искаш да дадеш 25 стотинки за литър бензин - мярка, която никой не знае как ще стане и чии джобове ще напълни. Но грижливо водещите на съботно-неделните предавания наричат мерките на правителството. Един въпрос няма как ще стане това. И като днес знаят, че ще им връщат стотинките, горивото отиде на 3.50 лева. Каква мярка е това. Тези, които работят ще изкарат кризата. Къде е логиката да даваме помощ на хората с парно, а тези от крайните квартали дето нямат, няма да даваме", попита Борисов.

Той атакува и по темата за актуализиране на бюджета.

Това означаава свръх дефицит и че септември ще има наказателна процедура срещу България. Актуализацията на бюджета не включва намаляване на дефицита, а увеличаване на публичните разходи. Това е първия картон. Втория картон са рекордните 405 бележки на слабостите на правителството - 57 страници забележки в земеделието, където уважаваният от мен министър госпожа Нинова твърди, че е най-добрият министър, каза още той.

"Имаше "Арабска пролет". Но ние се справихме. Сега всяко нещо се обяснява с войната. Тя войната в коя сфера ни пречи? И понеже сме в Стара Загора - въглищата нали са си ваши, не ги докарвате от Украйна или Русия - ваши са си. А миньорите чии са - ваши. А тези, които работят в тецовете - пак са си ваши. Е кое ви кара да вдигат цената на тока? Каква война, какви международни пазари?", коментира Бойко Борисов.

Той изтъкна, че за разлика от другите кризи, България има предимство в тази - защото енергоизточниците са български. Но българският данъкоплатец ще "поеме комисионните на тези, които ще докарат газ".

"Но какво ще правим юли, август, септември? Трябват ни 20 кораба. До края на годината трябва да си подготвил алтернативните доставчици. Отиваш до Египет и Катар, до Гърция и Турция - гарантираш си бизнеса и тогава чак казваш на "Газпром": "Довиждане". Това ни тревожи. При нас нито газът  щеше да се вдигне, нито токът, нито щеше да има такава драстична инфлация. Намаляването на ДДС-то няма да им донесе нищо друго, освен по-малко приходи. Сега същото е с хляба. Излизат с едни гръмки приказки - как за хората щяло да има хляб. Само че хората са мислещи", каза Борисов.

"При нас няколко стотинки разлика изкарваха протести. А сега да се подиграват тия, че след като направиха 3,50 нафтата, ще ти върнат после 25 стотинки! Какво прави градският транспорт? По-лошото - заводи, няма да им казваме имената, щото на другия ден те пращат ГДБОП, НЕК и погребалните агенции накрая", заяви той.

"Вот на недоверие няма да мине, защото тия партии се държат само от кражбата. Вярно, на едните им се паднали само дробчетата и карантийките, но другите, блажните неща са ги взели другите партии", добави Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
4
 
1
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 1 година
Здраствуйте Паляци!Как е?Продължаваме ли с ПРУМЯНАТА?Кефе ли ви Кирето?Ама какъв красавчик ви намерих,ей?!Хем титулован в Харвард,хем знае английски,а също и бъгарски!Е от време на време ги плещи несвързани,но важното е че е надъхан комсомолец и ша ва промени изцяло!Ша ви опразни банковите сметки и наистина ша станете бедни,а не както сте сега с милиарди по банкити а имитирати беднуст!Наистина БГя ша стани най бедната страна в ЕС,щоТ дУ сига ни беши!Наистина ша ВА пруминИМ ИЗДЪНУУУУУ!!!!!ПАЛЯЦИ
366
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко е зле,рецепта- по лъжица асфалт на всеки кръгъл час,гаранция ,че ще се оправи
365
2
 
1
 
! Отговори
toti преди 1 година
Абе спрете да го показвате тоя красавец,,добре ни беше при него, почти също като при Тато''магистрали,хотели,детски градини и уж всичко добре,а 2 мил.отидоха да търсят прехрана на запад и живеят на помощи една голяма част от пенсионери и социално слаби,които повечето при ,,пандемията'' си отидоха!! Много пари раздавал,цените задържал и сега гледаме /както казват сегашните/се раздават ЯКО пари поради инфлацията,но ПАРИТЕ ЗА МАГИСТРАЛИ ги няма и път за морето няма/пак ще го ремонтират/,,БЛАГОДАРЯ"
364
5
 
1
 
! Отговори
Глок преди 1 година
Нека се радват на промяната,Бойче!!! Най добре бензина да стане 5лв а нафтата 7лв.
363
1
 
3
 
! Отговори
боко преди 1 година
глупаво момче си беше и глупаво си остана
362
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко,коя е Мата Хари,или Матю Харито
361
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова ли е глупав или е безумно нагъл
360
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА БОРИСОВ 12 Г НА ВЪРХА НА УПРАВЛЕНИЕТО УСПЯХА ДА ПОКАЖАТ САМО ЕДНО ЧЕКМЕДЧЕ- А ТИЯ СЕГА ...ДАМАДЖАН ЗА 8 МЕСЕЦА НОВИ ТРИ ИМОТА ЗА МИЛИОНИ КЪМ 19 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ, МИН НА ТРАНСПОРТА ДАРИЛ 250 000ЛВ НА ПП И СИ КУПИЛ МИН ПОСТ, ШЕФ НА НАП ПРОДАЛ ФИРМА НА КЛОШАР СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ 1 500 000ЛВ И НЕ ПЛАТИЛ ДАНЪЦИ НА ДЪРЖАВАТА- СЕГА УПРАВЛЯВАТ КОЙ ПО ПО НАЙ КИРЕ ИЗЛЪГА И НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА- ПО ПО НАЙ- МУТРИТЕ НА ЮМРУКА СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА.
359
3
 
4
 
! Отговори
msm преди 1 година
Някой да го ощипе този да се събуди! Живеем в корнно различна геополитическа и икиномическа реалност! Несъстоятелни братвежи. Стига толкова пагони в политиката, че щетите за България ще станат необратими!
358
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига плямпа Борисов,по време на Вашето управление какви сътресения имаше...сега да не ги изброявам колко са.....
357
1
 
5
 
! Отговори
НЕ! преди 1 година
Тихо и се скрий някъде, че омръзваш много! Тази отсечка, за която говориш, десет години не можа да я асфалтираш, на нова година щял да го направи... Там където си сложил асфалт (с малки изключения) или е тънко и вече се руши, или недовършено, но във всички случаи пътят е стеснен с 10-15 cm. Няма да питам къде са парите от тази разлика! Че и нагъл!!!
356
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце, на българина му е добре, само като го лъжат и опъват.
355
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутра, до някъде са ти прави тъпите съждения, обаче при вас вие бяхте причината за тези цени, за които говориш, а без вас причините са общо Европейски и световни.
354
5
 
10
 
! Отговори
Анти Мутра преди 1 година
Гербав, по- гербав, Винету!Комунист + Мутра от СИК = Бат Бойко
353
4
 
13
 
! Отговори
Али преди 1 година
Т ъ п народ и Винету на власт колко обеща да станат вдовишки те пенсии и колко са Винету
352
21
 
14
 
! Отговори
Богата Бълхария преди 1 година
След протестите дойде Киро.....то от зле, та на по-зле....
351
13
 
30
 
! Отговори
Реплика преди 1 година
Не наяде се тази мутра,. Не разбрали че никой не го иска вече на власт, тъпо парче
350
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалък плач от сикаджийската мутра. При бай Тошо бензина беше 45 ст., а като падна беше 90 ст. Да идем да вадим Правешкия от парцел 8 на ЦСГ за да ни стане по-евтин бензина?!!! След 12 г. Герберски райх България е най-корумпираната и най-бедна държавава в ЕС. Знаем защо ни е скъпо и колко виновен за това е тоя от Банкя, дето сега вие до фалцет, че е извън властта и голямото крадене.
349
15
 
31
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
А бе тоя не разбра ли,че няма да се върне да управлява държавата.
348
7
 
25
 
! Отговори
ай стига лъга уа преди 1 година
Ей Боцка, говориш като завит презглава!Най-скъпата нафта/нормална/ към момента е 3,38 лева за литър..............