Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна

Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна, заяви той
Обновена: 26 юни 2022 13:49 | 26 юни 2022 13:41, Александър Попов
287
Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна, така премиерът в оставка Кирил Петков коментира горещата тема от последните дни. Имернно той стана причина за нея, след като в интервю зави, че президентър Радев "ще спре оръжията за Украйна", а след това правителствената служба го опроверга.

„Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма”, категоричен е той.

Петков добави, че с изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” е обсъдено съставът на правителството да не бъде променян. Според него всички са много сплотен отбор и „продължават в същия формат”.

Министър-председателят уточни, че все още не иска да говори за отделни министри, докато не получат подкрепата на независими депутати.

Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори - Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов”, добави той.

Според Петков Тошко Йорданов „не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов”. Затова подчерта: „За съжаление и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други”.

Той е категоричен, че няма смисъл за обществото да „влезе в поредна агония”, ако „задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да отиват при хората, а не в няколко фирми”, както „беше досега опитът от ИТН”.

„Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи реално за хората. Въпросът не е само да има правителство - а такова, което работи за хората. А за да работи за хората, тези средства не трябва да отиват в шепа фирми, а за истинските неща, които могат да променят живота на хората”, подчерта Петков.

Според премиера борбата срещу мафията не е самоцел. Той я определи като инструмент. „Като една богата държава - средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл”, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Богданов преди 1 година
СЛАВИ, от ЛЮБИМЕЦ СЕ ПРВЪРНА в ПРОКОБА ,ПРОКЛЯТИЕ ЗА МЕН И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗА ТАЗИ ГАВРА СЪС СЪНАРОДНИЦИТЕ ЩЕ СИ ПЛАТИШ ЧАЛГАРИНО !!!
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще може ли Президентът да каже кой му натресе този човек в служебното правителство , а посли финансира и направи своя партия? По принцип всеки политик лъже,но все пак има някаква мярка ,за разлика от К.Петков! Изглежда,че той живее в някой друг свят или най-малко в друга България ,въпреки,че несе чувства българин!
175
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто,защо пак лъжеш бе?Какъв стандарт на живот ще вдигаш бе ?С бензин по 4 лева ли,или с инфлация 30 % ?Всичко е заради твоето безхаберие и ,не те е срам
174
3
 
4
 
! Отговори
Кирил Путков преди 1 година
Не е имало директен внос.Признавам си,че е имало,ама не бил директен.Пращахме оръжие и памперси на Полша,с цел Украйна.
173
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стана ясно едно. кирчо директно не се е на-акал. Акал е, нааканото е попаднало върху гащичките му и после как те са се оказали върху него, няма представа.
172
2
 
10
 
! Отговори
Списаревски преди 1 година
Какво значи да работиш за хората? Да им вдигнеш цените, за се пъчиш пред Хамериканците, че си срещу Русия... да се правиш на добродетел на Украйна и Македония, докато собствената ти държава загива? Таа нема а стане! Няма и едно дело срещу мафията досега - ми ти за какво си там тогава, то и Х-итлер е държал речи, ама поне е спретнал ред и дисциплина и държава... Там в Украйна руснаците ги денацифицират, нас тук Сорос ни денациофицира -така де българите да измират по-бързо, че ни трябва земята им.
171
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
. . . директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна . . . . . . Ей вече и едно изречение като за четвърти клад не можете да формулирате - некадърни неграмотници или неграмотни некадърници!
170
2
 
10
 
! Отговори
K6 преди 1 година
Едно е ясно за бъдещето.Пари на политици да не се дават за разпределение. Нямам представа каква система може да измислим но имам предчувствие че ще е базирана на chainblock-a
169
1
 
5
 
! Отговори
K6 преди 1 година
Какви оръжия какви 5 лева , в Бургас видяхме как украинският Антонов ни проглуши ушите тук в Бургас
168
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние вече спираме да гласуваме. Нека си плащат. Нека ни продават. И явно успяват най-вече на убият желанието на изтинските българи да се опитват нещо да променят към по-добро. Доган, Герб, "демократите", Слави. Правете каквото си искате с още по-чиста съвест.
167
18
 
24
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
НАРОДЕ, ТОВА ОТВРАТИТЕЛНО НАГЛО ЧОВЕЧЕ - ЛЪЖЛИВОТО КАНАДЧЕ КИРО СЕ ГЛАСИ ПАК ДА ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО, НЯМА ЛИ ТОЗИ АНГЛОСАКСКИ ИБРИК ДА СЕ РАЗКАРА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА. ГОВОРИ САМО ЛЪЖИ.
166
5
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 186Полша го препродава оръжието директно на Украйна, ами те от западна Украйна (Лвов, Галиция) са си чистокръвни поляци. Дори си мисля, че при евентуален разпад на Украйна Полша ще има териториални претенции към Галиция.
165
7
 
7
 
! Отговори
човек преди 1 година
Кирчо то и от твоите *** смърди, но явно ти ще отречеш, че ти сисе наакал. Тоест не е директно, а хипотетично но на българите им смърди.
164
6
 
12
 
! Отговори
аз преди 1 година
До Анонимен190 - Така е!.... Дори и в Германия мислят така. При лошият Борисов - инфлация 0.01, сега при Петков - 20%. ....... "Ооооо колко си проС! Има ли смисъл с теб да говоря?"
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е много напредничав- въвежда глобализъм в парламента. Вече няма значение кой от коя партия е. Важното е да се набавят необходимите гласове. Добри хора има във всяка партия.
162
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРИ ЛОШИЯТ БОРИСОВ ИНФЛАЦИЯ 0.6%, ПРИ АКТИВНИТЕ БОРЦИ 15.6%, НА ХРАНИ- 40%- ДИМ ДА ВИ НЯМА ЧЕ ЩЕ ВИ ЧАГЪРТАМЕ И БЯЛ АВТОБУС НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ.
161
3
 
19
 
! Отговори
ИЗМАМНИЦИТЕ преди 1 година
ЛЪЖЦИ КРАДЦИ ИЗМАМНИЦИ/ПОМНИТЕ ЛИ КОГО НАРЕЧЕ БИВШ СЪДРУЖНИК ГОЛЯМ ИЗМАМНИК/ КОЙ НАРУШИ КОНСТИТУЦИЯТА И КАЗА НЕ ЗНАЕХ КОЙ НЕ ПЛАТИ 1 500 000ЛВ ДАНЪК КЪМ НАП А ПЪК ГО НАПРАВИХА ШЕФ НА НАП, КОЙ ИЗНЕНАДА С 19 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ И ОЩЕ ТРИ ЗА 8 МЕСЕЦА А ЦЯЛ ЖИВОТ БИЛ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА ОБАЧЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ГЛЕДАШЕ КЪМ ЧЕКМЕДЖЕТА И ПАЧКИ БОРИСОВ ЗАКЛЮЧВАЙ СЕ ЧЕ ТОА ИМА ФИКСАЦИИ КЪМ ТРУПАНЕ БОРИСЛАВОВА НА ЗАПЛАТКА ОТ 14 000 ЛВ ОТ ББР В АДВОКАТСКАТА КАНТОРА- ИЗМИТАЙТЕ СЕ ДОЙДОХТЕ И СЕ САМОИЗЧАГЪРТАХТЕ
160
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова е отчаян горкият да запази властта. Превърна парламента в битак. Опозорява държавността. Ходи и се пазари с всеки поотделно , за да си запази мястото. Корупционерът, който се бори с корупцията
159
1
 
5
 
! Отговори
До 184 тъпунгер преди 1 година
Една ситуация...продаваме оръжие на Полша. А Полша го продава на който си иска. Нещо да напишеш умнико?
158
5
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
ЧАО Кирьо!!! Свърши ти филма :))))))))))))) Взимай си Корнито и да ви няма!