Кирил Петков внесе оставката на кабинета в Народното събрание

Правителството падна при първия си вот на недоверие
Обновена: 27 юни 2022 10:38 | 27 юни 2022 10:37, Камелия Цветанова
126
Кирил Петков внесе оставката на кабинета в Народното събрание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков е внесъл оставката на правителството в Народното събрание.

Това става, след като кабинетът падна при първия си вот на недоверие през миналата седмица.

Още по темата


Вотът беше внесен от ГЕРБ и беше подкрепен от ДПС, „Възраждане“ и ИТН.

Депутатите на Слави Трифонов гласуваха за свалянето  на МС следразцеплението в управляващата коалиция .

Очаква се в следващите дни президентът да даде проучвателен мандат на първата политическа сила - "Продължаваме промяната".

Кабинетът "Петков" бе на власт малко повече от половин година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
3
 
! Отговори
просто човек преди 1 година
Киро никакъв *** не става от теб,схемите който си научил при евреите невървят тук....прибирай онзи хамстер в гей дружинката си и хващай пътя.Срам ме е от подобни продажни същества.След време когато пак покажеш мазната си муцуна,сети се че с Асенчо сте НАЦИОНАЛЕН ПОЗОР.
111
0
 
2
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Мутри вън!!!!! Кои са мутрите??????
110
1
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
И тая половин година му е много !Хич да не си "точат зъбите" за още "гювеч",ами да се измитат от НС - няма област от народното стопанство в която да не показаха своята не кадърност!
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов е най-добрия премиер, дано по-бързо дойде за да оправи целия хаос в държавата. При него цените бяха нормални и живота също беше много спокоен. Надеждата е в него
108
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превнелиев, който е оръдие на Прокопиев пусна провокация за Борисов днес, както изглежда текат извънредни случки? Пълзяща американска окупация на страната? Отстраняват се по гестаповски политически неудобни лидери и партии, тъй като с избори, медийни фейкове, пропагандни технологии не им се получава...
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щом не може или не иска - няма значение -да се справи с спекулата да се маха, слънчоглед и олио произведени в България на 3 пъти по висока цена?,прекупен газ на незнайна цена, втечнен газ от другия край на планетата на незнайна цена? пелети за зимата - 4 тона по 800лв = 3200 -засега?
106
1
 
17
 
! Отговори
3737 преди 1 година
След нот на недоверие оставката не се гласува. Киро пак наруши конституцията като не подаде оставка незабавно. Бил в чужбина. Но пък днес я подаде не лично а чрез куриер. Не камо е инфантилен но се държи и като кифла. Жалка история.
105
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До някой вярва ли..ВЯРВАМ,И СЪМ УБЕДЕН,ЧЕ ББ ЩЕ СЕ СПРАВИ !!! ПРЕМИЕРСТВАНЕТО ТОЙ ГО МОЖЕ НАЙ-ДОБРЕ !!!
104
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да му мислят депутатите, които ще я гласуват. Те не могат да си суберат кворумите, но започнали да гласуват закони. Честито да е на Новото и според мен 100-тно правителство на България. Ще го заболят главата и ръцете на Румен Радев да връчва и получава отказани мандати.
103
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До въпреки-УСПЯ ДА НИ СПРЕ ГАЗА ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА И ЗАПОЧНА ДА КУПУВА ПАК СЪЩИЯ РУСКИ,НО НА МНОГО ПО-ВИСОКА ЦЕНА!!! Е,МАЛКО ЛИ Е!??? МАЛКО ЛИ Е ДА ДОКАРАШ ТЕЗИ,КОИТО СА ТЕ ИЗБРАЛИ ДО БЕДНОСТ , СТУД , ГЛАД , МИЗЕРИЯ !???? ПО-ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ !!!
102
1
 
6
 
! Отговори
дo 92 преди 1 година
Преди 20 години и аз си продадох старата лада за 300 лева, макар че струваше 10 000 лева преди. И си платих с това тока, защото щяха да го отрежат. Ама вие това кютюците не го разбирате, че всяко нещо струва, колкото някой плати за него в момента. Особено, когато нямаш време да чакаш.
101
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бързайте да ги изпращате. Трябва да останат тук и да бъдат съдени. За престъпление срещу Отечеството.
100
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като каза Костов ами той Кокорчо си е негов последовател, ей го де на ти шокова инфлация ала Костов, обаче има една съществена разлика - пропуснато е шоковото вдигане на заплатите.
99
0
 
17
 
! Отговори
КИРЕТА ЩЕ ЧАГЪРТАМЕ преди 1 година
ЗА 40% ПО СКЪПИ ХРАНИ, 40% ПО СКЪП ТОК НА РЕГУЛИРАНИЯ ПАЗАР НА ЕНЕРГО ПРО, ОТ 1 ЮЛИ, ЗА 30% по скъпа вода, ЗА СКЪПИЯ БЕНЗИН- НЯМА ВТОРИ БОРЦИ С КОРУПЦИЯТА КАТО ВАС. И КАКВО КАЗА КОКОР- ГЕРБ ВИЕ КАЗВАТЕ НА БЕДНИТЕ ДА ГО ДУХАТ- ДА ДЕ- АМА АПРИЛ 2021Г ИНФЛАЦИЯ 0.6%, А СЕГА 15.6%- ДА СИ ТРЪГВАТЕ БЪРЗО ЧЕ ЩЕ ВИ ЧАГЪРТАМЕ
98
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еднопосочен билет и чао аморе
97
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърен си-това е. Не може все друг да тие виновен и да лъжеш за какво ли не - от гражданството до инфлацията и газа.Не може да наричаш една от трите велики сили и наш брат по етно и историко-културни причини - бензиностанция с ракети.Еми жалък си. Още 100 пъти повтори Митрофанова и ще загубиш още сто хиляди електорат.
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бивш Премиер, между другото да симпатизираш на който и да било политик си е диагноза и неминуемо води до смесица между гняв, недоволство и безсилие след много кратко време защото не можеш да си оттеглиш пуснатия глас.
95
2
 
6
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 1 година
МУТРИ ВЪН
94
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
единствената българска партия е Възраждане ,всички останали се отчитат в чужди посолства
93
2
 
10
 
! Отговори
А КАКВО ОБЕЩАВАХА преди 1 година
МУТРИ ВЪН- ВЗЕМАЙТЕ СИ И ЮМРУК РАДЕВ