Радев: Политическият опит на ДПС означава и отговорност

Карадайъ зове партиите да се допитат до избирателите
Обновена: 27 юни 2022 16:16 | 27 юни 2022 16:16, Камелия Цветанова
98
Радев: Политическият опит на ДПС означава и отговорност
Снимка: БГНЕС

Политическият опит, който натрупа ДПС през годините на прехода, означава и много висока отговорност към избирателите. Отговорното отношение на вашето Движение към етнически мир по времето на прехода е факт. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с представители на ДПС за връчване на нов мандат за съставяне на правителство в рамките на 47-ото НС.

Още по темата

Според Радев в кризисни моменти ДПС винаги апелират за диалог, но България очаква последователни усилия от всички политически партии в борбата с корупцията и установяването на върховенството на закона.
"И аз се надявам, че вашата партия осъзнава високият залог на това предизвикателство и очакванията на всички избиратели, които са принципни и имат отношение към общия ни живот в нашата родина", добави той.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че сега партиите отново трябва да се обърнат към избирателите.

"В следващия парламент да влезем не с омраза, а с нашите ценности, цели и предложения за приоритетите на държавата", каза той.

Според него падането на правителството „е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата”.

Карадайъ коментира, че коалицията не се е основавала на  база ценности и политики, а на база отрицание.

„Цялата й дейност беше основана на лъжата. В НС се опитвахме да разобличаваме лъжите. Изходът от политическата криза, в която се намираме, е предпоставка за намиране на решение и на другите кризи. Тя започна с успешния вот на недоверие към проваленото правителство, което отказваше диалог с опозицията в търсене на решения на кризите, но в последствие се разбра, че има отказ от диалог и в управляващото мнозинство. По този начин не можем да намерим решение на кризите”, посочи Карадайъ.

„Самонарекоха се „промяна” и искаха да внушат, че нарушаването на Конституцията и законите е нормална практика, ако се извършва от правилните хора”, каза още Карадайъ.

„В това НС трудно може да се намери онзи диалог, за да има категорично евроатлантическо управление в България. Трябва да се обърнем отново към избирателите, те да натоварят с определена отговорност политическите партии. В следващия парламент да влезем с ценности, цели и предложения за приоритети на държавата. Да търсим ценностно хомогенно евроатлантическо управление”, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
прав е... преди 1 година
Прав е "българският пРезидент"! ДеПеСе-то на "Проклятието на България" и сега постъпиха много "отговорно"! Справиха се с поставената от домакина на срещата задача и свалиха правителството на Кирил Петков! Нищо, пРезиденте, нищо! Ще изтърпим три месеца "служебните" ти кремълски лакеи, но после ще свалим теб! Впрочем, ти когато "се бореше срещу мафията", защо все забравяше да споменеш за Турски поток, построен от сикаджийския ти събрат с три милиарда наши пари, но в интерес само Кремъл?!
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой, кой, кой раздава порциите?
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яваш, яваш аркадашлар но повече социалисти да изчегъртате
87
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ВИЖДАМ ТУК СЕ НАПЪЛНИЛО С ГЕЙЧЕТА ОТ БСП С НАЦИСТКИ ПРОФИЛИ... ЕДНА ЩЕ ВИ КАЖА, ДПС ВИ ОДУПИ ПО ТУРСКИ, А НА ПРЕЗИДЕНТА МОЖЕ ЕДИН ДУДУК ДА МУ НАПРАВИТЕ НАЙ-МНОГО.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев час и половина си е хортувал с депесарите. Здраво се е сдушил с тях. После се е обадил на ген. Решетников.
85
1
 
1
 
! Отговори
Един от народа преди 1 година
До Анонимен 87. Случва се това, че прецедента натресе тия ***, които хал хабер си нямат от управление и се чуди как да ги разкара.Вкара едни машини , за да подмени вота и сега олеле. В общи линии върху на там, че ще бутат народното събрание и ще го строят на ново, защото къде си виждал/а квадратен цирк? И не на последно място експериментите на пилота ги отнася е ние, обикновенните хора. Нищо хубаво не се случва, а като гледам скоро още по-зле ще става. Ама алал да им е властта.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става,какво се случва?
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...знаем ги ценностите на дпс= олигар..сите доган и пеевски,
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, президентският пост значи и отговорност. Не си ли го чувал това никога???
81
0
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен 82 --- Да, много вероятно да е работа на ДС. Там работеха една кохорта от най не умната част от българското население, които и сега си нямат хабер, че че се намират в 21 век. Цялата им работа е афиф - пробутват елементарни фейкове на простонаселението, което кълве като шаран на гола кука.
80
0
 
6
 
! Отговори
позор бе, Карадаятъ преди 1 година
Според "великия политик" - Карадаятъ, да поискаш сметка за престъпленията, за грабежите на сарайско-банкянската шайка, за откраднатите стотици хиляди за "къщи за гости", с които Карадаятъ снабди цялата си рода, за незаконно построените дворци, сараи и незаконно пристанище на "недосегаемия" им все още султан, това било "език на омразата"! А да изпълняваш мокри поръчки и да сваляш правителства ,които разкриват престъпленията и грабежите какво е бе, Карадаятъ? А да съсипеш земедилето?!
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Оберщурмбанфюрер Фейка е на много по-елементарно ниво. Това, което е снимано въобще не може да се определи какво е, нито може да се определи дали има връзка между сниманото и Борисов. Няма нужда да се фалшифицират снимките физически, когато не може да се разбере дали златото е истинско, или ако е истинско, дали има връзка между него и Борисов. Метаданните на снимките са барани, за да не се разбере кой точно по това време е имал достъп до тези места, където са правени. Смърди на ДС работа.
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подозираме че ако Радев даде третия мандат на ИТН ще има правителство. Любезно подкрепено от ГЕРБ ДПС и Възраждане.
77
0
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
За мераклиите да научат как се разпознават фейковете за веещото се знаме на Луната, за самолетите, които уж не са ударили "близнаците", за "експлозиите" и за пачките и златните залежи на Баце да напишат в лентата за Гуугл, следното: InVID Verification Application и дано за Бога, могат да четат и разбирата горе-долу Инглиш или "Фашистки".
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 78 Резиденция Бояна се охранява от НСО, което е на директно разпореждане на .... РАДЕВ. Да ти нарисувам ли картинката как така информация, която идеално служи на Радев, за да се разправи с политическите си противници, е била събирана под носа на НЕГОВАТА служба, без някой да каже нещо, или сам ще се "досетиш"? Както казах, Борисов е мутричка, но Радев, ДС и в крайна сметка руснаците са истинския рак за България и това се вижда най-ясно сега.
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77 Ако МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ е позволил разни матахарита да влизат в продължение на години и да си аранжират квото искат в ОФИЦИАЛНАТА РЕЗИДЕНЦИЯ В БОЯНА, то този МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ е ПЪЛЕН ПРОВАЛ.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 70 "Нали не смятате, че в продължение на 3-4 години Мата Хари е влизала през охраната на НСО в Бояна, аранжирала е различен брой истински пачки и кюлчета, снимала ги е и после пак ги е изкарвала?" Преди малко ми написа, как Мата Хари е влизала многократно в Бояна, сега ме питаш дали мисля, че е възможно. Колко си отчаян да пробуташ лъжите на ДС? ЗАЩО няма НИТО една снимка на Борисов с "кюлчетата" и КОЙ С ГОДИНИ е събирал данни за МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ? Отговорите са ЯСНИ.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев дай им третия мандат на тия отговорните от ДПС и ще ти извадят един нов проф. Беров!
72
0
 
3
 
! Отговори
Вътрешен човек ГЕРБ преди 1 година
До Анонимен 72 Герджиков беше единствения, който се съгласи да се "жертва" за ГЕРБ. И му наринаха доста пари.
71
0
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Анонимен с "кюлчетата и пачките". Колко пъти трябва да обяснявам, че има дори и безплатен софтуеър, който ще ти покаже за по-малко от 2 секунди фейковете кюлчета и чекмеджета с пари. Метаданните се снемат, преправят или тришират, но снимката НЕ може никога да изглежда като оригинала поради т.нар. "топлина", където ВЕДНАГА фейкът приложет към нея светва в друга светлина и... толкоз. Кво става с България? Вие и това ли не можете да направите. Хм, кАмпУтерни спецове. Язък!