Кирил Петков: България отзовава 70 руски дипломати

Очакваме един пълен самолет със 70 места да замине за Москва, заяви той
Обновена: 28 юни 2022 19:18 | 28 юни 2022 18:53, Росен Стойчев
90

Отзоваваме 70 руски дипломати. Голяма част от тези хора са работели директно за чужди служби и дипломатическата им роля е била под прикритие.
Още по темата
Това обяви премиерът Кирил Петков.

"Всеки, който работи за чужди интереси, ще бъде призован да се върне обратно в страната, откъдето е дошъл. В неделя очакваме един пълен самолет със 70 места да замине обратно за Москва", добави Петков.

"Искам да поздравя българските служби и външно министерство, че са си свършили работата. Искам да кажа на всички чуждестранни страни, не само на руската - че всеки, който работи срещу интересите на България - България има служби, които работят за нейните интереси и ще бъдат отзовани да си отидат обратно в страната. Голяма част от тях са работили за чужди служби, а дипломатическата им служба е била по-скоро прикритие", каза още Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кироу, остави тая война срещу Русия, дето си я повел, че не се знае, ама няма гаранция, че ще си победителят. Ами се огледай що проблеми висят в България за решаване, а парламента се занимава с " на ти си куклите, дай си ми парцалките". И Русия, и Македония ще се оправят и без теб, и без това нищо не оправи, тук се захващай кашите, дето забъркахте, да оправяш. То, време дали ти остана, ама......