Митов: Вървим към избори, едва ли ще бъде съставено правителство

По думите му настоящото управление се е провалило
28 юни 2022 14:16, Петя Славова
7
Митов: Вървим към избори, едва ли ще бъде съставено правителство
Снимка: БГНЕС

"Върви се през нормална конституционна процедура, но едва ли ще бъде съставено правителство в рамките на този парламент. Отново ще си отидем на избори". Това каза пред БНТ Даниел Митов, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Според него причината е, че правителството се е провалило под тежестта на собствените си грешки и провали.

"Това го свали. Неспособността да се справят с инфлацията и растящите цени, неспособността да се справят с геополитическата ситуация. В един момент дори се стигна дотам опозицията в парламента да им решава проблемите със Северна Македония. Бойко Борисов лично лидира този процес, за да може да се излезе от тази ситуация", каза той.

Още по темата
Според него понякога правилното решение е да се стигне до избори. ПП са изконсумирали доверието, което им е било дадено през последните 6 месеца.

Митов изрази резерви от последното пряко телефонно изследване на "Галъп", според което половината българи не искат да има нови избори. Според Митов доверието на хората у "Продължаваме промяната" е спаднало поне два пъти. Заяви, че ПП е трябвало да разберат, че се управлява чрез мнозинства и не чрез затваряне в категории: ние сме добри, те са лоши, ние сме почтени - те не.

Митов заяви, че ГЕРБ винаги са готови за избори.

Прогнозира, че при нови избори тежестта на партиите в парламента ще е различна и някои партии вече може да ги няма.

Даниел Митов е категоричен, че Бойко Борисов няма да се оттегли от ГЕРБ.

"Бойко Борисов от никъде няма да се оттегли. Никой не може да казва на ГЕРБ кой да ѝ е лидер и да поставя такива условия. Това е политическа партия, ние си избираме лидер, имаме ясна позиция по въпроса. Бойко Борисов много пъти вече е заявявал откъде се е оттеглил и откъде няма да се оттегли. Това не подлежи на какъвто и да било въпрос. Няма да се оттегли от ГЕРБ - трябва да се затвори тази тема", каза Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари