Радев: При мен не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати

Правителството носи отговорност за своите действия
30 юни 2022 14:57, Александър Попов
163
Радев: При мен не е постъпвал доклад на ДАНС за руските дипломати
Снимка: БГНЕС

В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС по темата за експулсирането на 70 руски дипломати и служители. На Съвета по сигурност към МС, проведен на 9 юни, тази тема не фигурира в предварително обявения дневен ред. Тя е повдигната вътре за обсъждане по принцип, но по нея няма взето решение, заяви президентът Румен Радев.

Той уточни, че при завръщане на представителя на президентската институция и споделяне как е протекъл Съветът, от президентството е изпратено писмо към секретаря на Съвета по сигурност към МС с въпрос за взетите решения. Отговорът е: Няма прието гласувано решение на този съвет.

Това ясно показва, че явно решенията на правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм, каза президентът.

Дори да бъде в оставка правителството носи отговорност за своите действия, каза президентът в Мадрид.

Още по темата
Последствията може да са във всички посоки и много сериозни, най-вече за дипломатическата ни мисия в Москва. По този начин не може да се вземат решения в изпълнителната власт по един толкова важен въпрос. Отговорността лежи изцяло в изпълнителната власт, нищо, че тя е в оставка, каза Радев.

Във връзка с връчването на мандатите, той съобщи, че винаги преди да се изпратят официални писма към ПГ има съгласуване по телефона за удобното за двете страни време. Такова съгласуване беше направено с всички партии в неделя, след това съгласуване бяха изготвени писмата в понеделник сутринта и съгласно графика бяха изпратени. Какви са причините тези партии да не се явят на консултации не мога да спекулирам, подчерта Радев. Важно е партиите да се отнесат с цялата отговорност към мандатите, които ще бъдат връчени. Ако вървим към варианта избори, ако отидем на този вариант, избори преди 15 септември не са целесъобразни. Важно е да има възможно най-голяма избирателна активност. Може да прецените два месеца назад кога най-рано може да приключи връчването на мандатите. Важно е и мнението на партиите, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
Шовинизъм: преди 1 година
Смятам ви за лицемери, циници, шовинисти, коне с капаци , заради нечии финансови интереси. Пак повтарям Европа е длъжник на България за своето мълчание, за своето неспазване на международното право и човешки права относно цивилното население на страната. И САЩ са длъжници на България и де мре и де факти! Къде са платените самолети свиньоооо или това е поредният начин да източиш пари от "врага"
100
0
 
0
 
! Отговори
Шовинизъм: преди 1 година
Лично според мен Европа страда от тежък шовинизъм - индивидуален, национален, европейски - вие отричате престъпленията извършени след 1990 и престъпленията срещу цивилни население и интелектуален елит извършени от колониалния и неколониалния режим на Сакскобурготите, защото шовинистично господа той е вашето момче, а ние сме чуждите момчета. Аз съм преследван като животно от Сакскобурготските *** и ако не бях отвърнал щях да съм мъртъв като много други "комунисти"
99
0
 
0
 
! Отговори
Шовинизъм: преди 1 година
Жельо Желев написа книгата "Фашизмът" в която се правеше едно сравнение между нацизма и комунизма под общия знаменател на тоталитаризма. Но ако Жельо Желев беше жив сега щях да го питам един въпрос: Смятате ли господин Желев, че времето от 1978 до 1990 можеше да бъде дефинирано като комунизъм предвид случилото се след 1990? Или бе форма на социална държава, която я беше грижа за населението на страната! И бих казал предвид случилото се с мен , че формата на тоталитаризъм сега е комунизъм!
98
0
 
0
 
! Отговори
Шовинизъм: преди 1 година
Обвинявате ме, че съм видиш ли проруски настроен. Това не е вярно - аз съм от семейство в което има борци против фашизма и нацизма и трябва да знаете, че по неволя аз трябваше да продължа тази семейна традиция с добавката и антишовинист. Така че шовинисти shove it ... Само човек преживял хитлерофашизма и оказал се отново да преживее хитлерофашизма и да не успее осъзнава истинския кошмар на случилото се тук. Аз не съм проруски настроен, а антинацисти, антифашистки и антишовинистично настроен.
97
0
 
4
 
! Отговори
хахахахахаах преди 1 година
споко бе, резидента, не бързай да се оправдаваш. много се изложи. много.
96
1
 
0
 
! Отговори
Шовинизъм: преди 1 година
Разбирате ли такива хора като мен все намират нишата дето никой още не се е паркирал да прави пари в нея. Ама аз го правя от интерес към откривателството и приключението не толкова заради парите и гледам аз една ниша дето Ралин и Радичков намекват за нея с ония подпис приличащ на прасеее (а наопаки Симо), и онова:Мамка му и прасе,а именно наближаващият шовинизъм. И нишата с антишовинистите беше толкова празна ... Сега сме повече обединени от"Да заколим шовинистичната ***"преди да грухтим и ни
95
1
 
0
 
! Отговори
Шовинизъм: преди 1 година
Та разбрахте ли нешовиностичния ми среден пръст на световния шовинизъм и на катастрофите предизвикани от вашия шовинизъм. Нешовиностични и на БПЦ и на Бойко и на Алфред 2 и на Ран/Ът. Японската дума Ран означава бунт, бунтовник, rebel, rebelion и аз много се чудех бунтар по природа срещу какво да се разбунтувам. И реших ... Срещу световния шовинизъм! И среден пръст за ония с Голямата шахматна дъска!
94
2
 
0
 
! Отговори
Шовинизъм: преди 1 година
Аз не съм чел Mein Kampf - то човекът дето я е написал не е завършил академията, даже не са го и приели, което има известна прилика с един дето познавам. Но нешовиностични ми среден пръст е и срещу лицемерите крещящи за демокрация, човешки права и в същото време са създали тук Авлигиевите си обори и са уморили 1/7 от населението и нешовиностични пред лицето на шовинистичната ви свинщина по-добре да не сме в ЕЗ и НАТО да не мое нешовиностични нищо да не откраднете повече!
93
2
 
0
 
! Отговори
Шовинизъм: преди 1 година
Нашите момчета и момичета са си най-добрите и за да останат най-добрите ще нахакаме такова законодателство на тия гадни българи, че техните за нищо да не стават!Световния рекорд на Стефка Костадинова още стои, както и моя 315 квадратни метра монументален колаж 12000 произведения на изкуството от шест континента и нешовиностични ви показвам среден пръст мръсни шовинисти. Разбирате ли моята победа (звучи като Моята борба, ама не е) е срещу световния шовинизъм.
92
1
 
0
 
! Отговори
Шовинизъм: преди 1 година
Тери Пратчет имаше една книга "Шовинист" и пред лицето на световния шовинизъм (звучи като световния империализъм,ама не е) за империализма някой път няма доказателства, но за шовинизма винаги има! Имам пример"Създайте презентация за музея Виктория и Алберт" Що па точно за Виктория и Алберт - има десет по-добри училища и музей по дизайн в света! Да изреждам ли? Не мое ли друго - създайте презентация за музей по ваш избор - виж как звучи нешовиностични!
91
1
 
0
 
! Отговори
Шовинизъм: преди 1 година
Състояние на крайна задръстенист на мисълта в стил кон с капаци и неспособност за адаптация, импровизация, решаване на преблеми - като проблемите закопали 1,5 милиона българи през последните 20 години. За една държава като САЩ 300 милиона това си е нормална смъртност1/300, за една държава като България това е 1/7 от населението. Айде всички да загубите 1/7 от населението си и после кажете: Това са нормални демографски процеси!
90
1
 
0
 
! Отговори
Шовинизъм преди 1 година
Състояние на незачитане на чуждо мнение (дори и експертно), аз ще си правя квото си искам без значение експерта дето има хиляда страници доказателства, че това моето квото си искам е предизвикало 4 национални катастрофи и 50 милиарда загуби! Аз съм си най-велик и съм на една крачка да бия чичко Адолф! Епаааа средниоооо пръст за Сите ви!
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На руският резидент не се полага да чете доклади на ДАНС!
88
0
 
3
 
! Отговори
КГБ преди 1 година
Спокойно Румба - знаем, че ти си невинен (както винаги)
87
4
 
5
 
! Отговори
руски хлебарки преди 1 година
колкото повече изгонени руснаци - толкова по-добре.
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак се скри. Егати "храбрият" генерал !!!
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден на президента му се представя доклад на ДАНС за ситуацията в държавата. Докато си пие кафето това чете. Що се прави на улав?
84
8
 
9
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Сега на изборите Възраждане като спечелят изборите ще изгоним 70 американски дипломати плюс американските бойци и ще закрием американските бази в България. За да има баланс.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да ти го дава...ти си Резидента , познаваш ги отлично
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, ама президента май вече започна доста да послъгва. Време е да бъде сменен явно !