ПП започва разговори с потенциалните коалиционни партньори утре

Андрей Гюров: Не изключвам сегашни министри да останат в кабинета
1 юли 2022 19:47, Анисия Иванова
17
ПП започва разговори с потенциалните коалиционни партньори утре
Снимка: БГНЕС

„Продължаваме Промяната“ (ПП) започва разговори с потенциалните си коалиционни партньори утре. Това обяви в предаването „Още от деня“ на БНТ председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров, след като президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на правителство на предложения за министър-председател от ПП Асен Василев.

Още по темата

Преговорите за търсене на подкрепа ще се проведат по големина на групите. Първи ще бъдат поканени депутатите от "БСП за България“, след това ще преговарят с „Демократична България“.

След това представяме нашата програма пред парламента и всички независими депутати, които са готови да застанат на правилната страна на историята, каза Гюров.

Според него „това ще е зрелостен изпит за българските политици“. На този етап не е обсъждан персоналният състав на новото правителство.

Относно съставът на кабинета, Гюров обясни: "Не изключвам сегашни министри да останат в кабинета, но и да има нови лица".

За поста вътрешен министър той обясни, че желанието на ПП е законът за КПКОНПИ в най-скоро време да бъде гласуван в парламента и това е едно от условията им при сформирането на кабинет. Постът ще бъде освободен и ще търсим друг човек, "който да може да стъпи в обувките на г-н Рашков", допълни Гюров.

За това дали ще има нова формула на властта, той каза: Размишляваме върху формула, която да бъде по-гъвкава. През последните 6 месеца видяхме кои неща работят и кои не и затова най-вероятно ще има промяна и във формулата при министерствата.

"Най-голямата грешка, която отчитаме, е, че дадохме доверие на политически формации, които не взимат самостоятелни решения и работят с брокери. Ние не работим с брокери", категоричен е Гюров.

За своето политическо бъдеще той заяви, че остава в Народното събрание и не е мислил в посока изпълнителна власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"След това представяме нашата програма пред парламента и всички независими депутати, които са готови да застанат на правилната страна на историята, каза Гюров."______"Независими депутати", "правилната страна на историята" хахаха. Тези клоуни толкова много са си повярвали, че стават абсурдни.
10
0
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Ама чичо, то не било захар!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простата зелка Кирльо хабер си няма от руския характер и политика. Като мноооо просто парче, той си въобрази, че щом още в 12 ч. не бяха скъсани дипломатическите отношения с Русия, той е победил. АХАХАХАХА. Той изобщо не е забелязал как Русия никога не действа бързо, а най-внимателно обмисля как най-болезнено за противника да отговори, често асиметрично.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добър за химн на Ямбол е "Турски марш" на Моцарт.
7
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опорките на Путин: Козяк, национализъм, независимост, излизане от ЕС, излизане от НАТО. Ако някой изпълни опорките на Путин, следват нови опорки: Москва, интернационализъм с Русия, влизане в Евразийския съюз.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гюро Масажиста може да ги позагрее преди добрия край.
5
1
 
4
 
! Отговори
Майтап до 5 преди 1 година
Чичоо защо кашляш чичоо
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ПП, ДБ и БСП ще загасят лампата!
3
1
 
2
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
НРБ.Химн на НРБ- БОТЕВ МАРШ!
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Козяк голям зор вижда със съставянето на тез последните правителства...
1
2
 
4
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Никога не ми е харесвал химна ни,защото е минорен .Искам химна на Народна Република България да е БОТЕВ МАРШ!