Василев след преговорите с БСП: Приехме програма с ясни ангажименти и срокове

Министерствата и ресорите ще оставим за втори етап на разговорите, поясни Нинова
Обновена: 2 юли 2022 15:14 | 2 юли 2022 15:09, Анисия Иванова
234
Василев след преговорите с БСП: Приехме програма с ясни ангажименти и срокове
Снимка: БГНЕС

Приехме програма с ясни ангажименти и срокове какво ще се случи до края на годината като реформи и дейности. Надявам се, че ще успеем да направим всичко за интересите на България, както първият кабинет, заяви кандидатът за премиер от Продължаваме промяната Асен Василев, настоящ финансов министър в оставка.

Първата среща на ПП по повод сформирането на нов кабинет беше с БСП.

Още по темата

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че това е първата среща от преговорния процес. На тази среща отчетохме доброто, което постигнахме за 6 месеца, а то не е никак малко, добави Нинова. Дадохме си сметка и за слабостите ни, една от тях беше, че не подготвихме от началото още ясна програма със задачи и срокове, затова коригираме днес тази слабост. Екипи представени от всеки от нас ще изготви програма за 6 месеца с приоритети и законодателна рамка, съобщи тя.

Тъй като ни липсваше добра комуникация в предишния кабинет, предлагаме нов начин на вземане на решения в коалиционния съвет с изграждането на секретариат. Уверени сме, че общото, което ни събира и доброто, което свършихме може да продължи с ясна конкретна амбициозна програма, каза Нинова.

Министерствата, ресорите ще оставим за втори етап на нашите разговори, по-важно е да подготвим програмата и законодателната рамка, по която ще работи парламентът в следващите 6 месеца, посочи Нинова.

Утре имаме среща с колегите, които напуснаха ИТН, добави Василев. Стана ясно и че от ПП окончателно са затворили вратата за Тошко Йорданов и Слави Трифонов.

По темата за изгонените 70 руски дипломати, Нинова каза, че призовават дипломатите на двете страни да направят всичко възможно да не се стига до закриване на посолството и да се нормализира диалогът- „и да се възстанови, така че да е в интерес на българския национален интерес“, посочи Нинова.

Василев каза, че дипломатите трябва да си влязат в ролята на дипломати, да работят нашите дипломати за българския интерес, дипломатите на Руската федерация ще работят за Руската федерация през нормализиране на диалога и от двете страни, каза още Василев. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Гжа техноимпекс и асенчо сьден от сьдружниците ще досьсипят дьржавата - сигурно е , може бацо да включат в схемата сьщо
183
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 1 година
Браво, Нинова. Натисни ги Тея меките. Да видят кой командва. Да слушат и изпълняват.
182
1
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Покрай газа и петрола руснаците ограбваха милиарди от народа, а американците покрай мините милиарди от златото, това вече ще спре народа вече е независим, няма да ни ограбват от газа и петрола и от златото от мините, Василев искаме независима територия
181
1
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Василев имате няколко месеца да махнете Гешев, да смените всички шефове на АЕЦ Козлодуй, и тнт всички руски лапачи на държавни средства, да въведете безусловен базов доход,швейцарска минимална пенсия,швейцарска минимална заплата, тридневна или четиридневна работна седмица, шкаф, безвъзмездни средства и тнт милионИ българи си чакат от 3 години обещаните средства, шенген, махането на визите за САЩ, действайте ,защото ако не го направите скоро правим партията на безпартийните и промяна
180
3
 
7
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Каква програма,какви ангажименти,какви срокове бе?!Тия пак не са разбрали,че са аут.Как си представят нещата ,те си знаят?!Луд умора няма.Доказано
179
0
 
8
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Барабар *** с мъжете като това за мъжете не е съвсем сигурно.
178
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно колко министерства са им обещали...
177
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко американци има нафрашкани като сарделки в американското посолство в София и колко трябва да останат, въпрос с повишена трудност за измамниците присвоили си властта с изборна измама?
176
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко американци има в американското посолство и колко трябва да останат, социалистическа svinyo, присвоила си цяла партия наред с други придобивки при демокрадцията?
175
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като свършим с теб няма да смееш да употребяваш думата българин, ще бъдеш без националност.
174
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българин prostitutka не е никакъв българин, той си е обикновена prostitutka. В брюксел има квартал на проституцията, там има и блок за български prostitutkи.
173
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Трите национални предателства от управляващите според Румен Овчаров дефинирани в предаването "карай направо" по нова тв.
172
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българин prostitutka обвит с американско знаме, ха-ха, хи-хи!
171
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българин *** обвит с американско знаме, ха-ха, хи-хи!
170
5
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
До 189. Ти не си народът, копейкин. Млъквай руска подлого.
169
3
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До Ха-ха. Хи-хи-хи, къде видя да реват гербаджиите? След като с техния вот на недоверие свалиха кабинета. Аз виждам как страшно се кефят да им гледат сеира на другите как се гърчат. А ти май не си следил социологическите проучвания. Много скоро другите ще търсят Герб за коалиция. Само гледай.
168
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
абе то хубаво,но докато Лъжецо са перчи сред останалите,работата няма как да стане друга!..Хората викат:..-"Питай на Лъжльо брат му!"...Та така и с тия двама близнаци..
167
0
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Уф, знаем, че на думи и документи сте царе. Особено комунистите.
166
0
 
5
 
! Отговори
БНТ 1 преди 1 година
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ...... ИМА СРС-та
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отменете веднага тази глупост с дипломатите, ако не искате народа да ви чака с факлите пред НС