Депутатите от ГЕРБ нямало как да подкрепят кабинета "Василев"

И избори щяла да се преодолее политическата агония
48
Депутатите от ГЕРБ нямало как да подкрепят кабинета "Василев"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Абсолютно невъзможно е депутати на ГЕРБ да подкрепят правителството на Асен Василев. Това коментира депутатът от партията Радомир Чолаков пред Нова телевизия. Той посочи, че за страната е добре да има избори, за да може да се преодолее политическата агония.

„В последните седмици парламентарната група на ГЕРБ, която се състои от 59 депутати, гласуват 59. Ние не се разболяваме, както казаха моите колеги на шега. От ПП не са търсили наши народни представители. Те са наясно, че няма смисъл да опитват”, добави Чолаков.  

Според него настоящото правителство на Петков е „абсолютно провалено” и това се виждало по всички линии. „Министърът на финансите, който сега е номиниран за премиер, дори не можа да направи държавния бюджет. Това, което беше гласувано, беше предложението на ГЕРБ. Как ще се оправи с държавата - не ми е ясно”, отчете депутатът.

Той предполага, че от „Продължаваме Промяната” ще опитат още малко: „Много би било интересно да напазаруват още няколко депутати, за да се дискредитират докрай. Защото те наистина трябва да се дискредитират докрай. Но това ще е някаква агония, която в най-добрия случай за тях ще продължи още 2-3 месеца”, е мнението му.

Чолаков отбеляза, че от две години срещу ГЕРБ се водела пропаганда. Сега обаче виждал как основните опоненти на партията смекчавали тона, визирайки Христо Иванов. „Забелязвате ли как той се опитва да хвърля мостове, че може би с опозицията трябва да се говори. Той извървя своя път. Краят е десноцентристко евроатлантическо управление, в което ГЕРБ ще бъде централна интегрална част”, обясни той.

Казусът с руските дипломати

Депутатът припомни, че в третото правителство на ГЕРБ е започнало поетапно отзоваване на руски дипломати. „Отзоваването трябва да става по начин, по който е законосъобразно, спазват се международните закони и се повишава авторитетът на държавата”, каза Чолаков.

Притеснението на ГЕРБ обаче било, че начинът, по който се извършило отзоваването сега, не повишавало авторитета на страната и създавало рискове. „То беше извършено несръчно, некадърно. Видяхте ли как Кирил Петков се гърчеше два дни. То беше някаква агония на правителството”, категоричен е той. Според него е нямало нужда да се действа по този „припрян, прибързан, детински, наивен” начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: избориГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 45 За арестуването го арестува Борисов. Но до там.
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почти съм убеден, че тази седмица ще арестуват Борисов, накиснат е от негови, които искат не само да го разкарат, но и повече да не стъпи в централата на ГЕРБ.
38
0
 
5
 
! Отговори
Ангелов преди 1 година
Голям смях за 6 месеца Пп тата направили много. Вярно много заеми голяма инфлация голямо лапане голямо съсипва е на бизнеса и вдигане на пенсиите само че инфлацията е 40 процента а при боко за 12 години е 20 процента една дупка с асфалт не са запълни ли такива нищо правещи в цялата история на България не сме имали ако се изключат схемите на кирчо кокорчо импексова и баджанаците за собствено облагоденстване язък си за наивния народ.
37
1
 
0
 
! Отговори
Жирко преди 1 година
Купете му огледало бе, от премията не може да не може да отдели за 1 квадрат материал
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко каза,Киро не давай заден на решението си за руските дипломати. Днес един очилат охранен съсел,говори друго,защото имат ангажимент към РФ. Долна *** пасмина. В 11.50 часА,говорят едно, в 12-5 говорят друго.
35
0
 
8
 
! Отговори
555 преди 1 година
ПП продължава да се надява , също както лисицата като гледала как се люшкат топките на коча ,се надявала да паднат. В точката в която се разделят надеждата и разума, се намира мястото в което избуява лудостта.
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бибитко е съгласен с това, което вършат, но не ги подкрепя. Тиквунска работа.
33
11
 
5
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 година
След нови избори при гепитата ще останат само клиентите на прокуратурата. Правителството на Кирил за няколко месеца свърши много повече от всички на тиквата. А най-важното предстои да бъде свършено, преди или след изборите - няма значение, но прочистването на държавата от мафиотите ще стане с ПП.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз не бих гласувал за някой, който ми е спрял кинтите!
31
2
 
11
 
! Отговори
БОРЦИТЕ С ЧЕКМЕДЖЕТА преди 1 година
БОРЦИТЕ С КЮЛЧЕТАТА И ПАЧКИТЕ- Я ДА ВИДИМ- КОЙ НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА, КОЙ НЕ ПЛАТИЛ 1 500 000 ЛВ ДАНЪЦИ НО ШЕФ НА НАП, КОЙ ДИРИ ЧУВАЛИ И РАНИЦИ С МИЛИОНИ ОБАЧЕ НАПАЗАРИЛ 19 ИМОТА ЗА МИЛИОНИ И СЕГА 3 ИМОТА ЗА 8 МЕСЕЦА- АМА НЕ КАЗВА С КАКВИ ПАРИ НО ВИДЕН БОРЕЦ С ЧЕКМЕДЖЕТА,ШЕФ НА МВР, ЕДИН ПЛАТИЛ 250 000ЛВ И СИ КУПИЛ МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО, ....ДА ИМ СЕ НЕ ВИДИ НА СТРАННИТЕ БОРЦИ С КОРУПЦИЯ....
30
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Според изказване на Тошко Йорданов по първа пр. Кирил Петков не е българин (в смисъл защита на българските интереси) , а според изказвания на Румен Овчаров от вчера, премиера е извършил три национални предателства . В нормални държави само за съмнения за подобни действия се подава оставка.
29
0
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ДО 23 АЗ ЛИЧНО НЕ СЕ ОТЪЖДЕСТЯВАМ С ЕДИ КОЙ СИ БОРИСОВ ИМА МНОГО ГРЕШКИ НО АКО ЩЕ СЪДИМ НАИСТИНА ДА ЗАПОЧНЕМ ОТ 90 ГОД НАСАМ ЗАЩО СЕ ПРОПУСКАТ УСЛУЖЛИВО КОНСТИТУЦИЯТА Е ЗА ПРОМЯНА ЗАКОНИТЕ ПРАВИЛАТА А ЗА ХОРАТА КОИТО ТРЯБВА ДА ОСЪЩЕСТВЯТ ТОВА КЪДЕ СА АЗ НЕ ГИ ВИЖДАМ В НИТО ЕДНО ЛИЦЕ В ПАРЛАМЕНТА И СЛЕДВАЩИТЕ 100 ГОД ДЪЛГО Е НО БЪЛГАРИЯ ТАКА ЩЕ СИ КРЕТА АКО ЩЕ И БОРИСОВ И НЕЗНАМ КОЙ СИ ДА Е В ЗАТВОРА ОТ БОРЕЦЪТ С 12 КЛОЗЕТА ТОВА ЛИ Е
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 Магистър съм по икономика. Ама ти сигурно си вече доктор на науките, така че дай да чуем твоето обяснение. Как така от както въведохме валутния борд до сега не е имало такава разлика в темпа на инфлация между България и Германия, каквото има в момента, но за това не са виновни последните управляващи? Обясни, о, научно светило. Може между другото да обясниш и как инфлацията не прави всички хора по-бедни.
27
3
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Най справедливо е да отидем на избори - достатъчно затънахме с канадеца и асен
26
1
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
МУТРАфонова сейчас НОТА, завтра ,,САРМАТ,,
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ДПС ще управляват показанията си за руски слугинаж, ама само когато ги викне бай Ставри.
24
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две трети от депутатите на бившата партия ГЕРБ ще подкрепят кабинета
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и ДПС в удивителна симбиоза.Явно искат да управляват заедно.
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Бойко Борисов нищо не зависи вече. Нито той ще гласува, нито пък половината от депутатите му искат да чуят за него. Една трета от сегашните му депутати са оплетени като черва в кражбата на парите по европейски програми и на българските данъкоплатци. Две трети от депутатите на ГЕРБ ще гласуват въздържал се защото искат да видят, Борисов, Маринов, Биков, оня писател и двете *** в затвора
21
2
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Очевидно никога не си учил икономика,затова преставам да споря с теб.