Тошко Йорданов: БСП върши мръсната работа на Кирил Петков

Премиерът в оставка искал отдавна оставката на шефа на ДАНС
31
Тошко Йорданов: БСП върши мръсната работа на Кирил Петков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Засега външният министър в оставка няма информация за отпадане на историческите въпроси от споразумението за Република Северна Македония (РСМ), каза Тошко Йорданов, председател на парламентарната група (ПГ) на "Има такъв народ" (ИТН) по БНТ. Той е разговарял с Теодора Генчовска във връзка с тиражирана информация за редакция на френското предложение.

По казуса с поисканата оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев от страна на БСП заради руските дипломати и служители, той коментира, че левицата върши "мръсната работа" на Кирил Петков, който отдавна иска оставката на ръководителите на ДАНС и на НСО заради предадени в прокуратурата записи от нощни кадри.
Йорданов коментира и опита на "Продължаваме Промяната" (ПП) за съставяне на нов кабинет в рамките на това Народно събрание, като изключи възможността Виктория Василева от ПГ на ИТН, която обяви, че ще напусне парламента след като изпълни ангажиментите си, да гласува в подкрепа на ново правителство с премиер Асен Василев. Той призна, че негови колеги от групата продължават да получават обаждания, но по думите му сега натискът е започнал през приятели.

Кирил и Асен мислят за хората, за една политическа група, сякаш са фирма, от която можеш да купуваш акции и после да смениш хората, коментира председателят на ПГ на ИТН. Йорданов смята също, че енергийният министър в оставка Александър Николов, който е от квотата на ИТН, няма да остане в следващ евентуален кабинет на ПП, БСП и "Демократична България".

Дадохме послания, ако ПП постъпят разумно и издигнат друг кандидат за премиер, можем да разговаряме, защото четирите партии имаме общи цели, припомни Тошко Йорданов позицията на неговата политическа сила. Видимо, коментира той, Кирил и Асен нямат желание. Ако това условие беше изпълнено, бихме водили разговори, те се водят с ръководството на политическите партии, не с отделни депутати, подчерта председателят на ПГ на ИТН.

Да видим какво ще е решението на президента, коментира Йорданов в отговор на въпрос какво ще направят, ако третият мандат им бъде връчен. Но отбеляза, че в момента има много спекулации за първия мандат - как ПП биха могли с ГЕРБ и ДПС "да направят нещо", като обясни, че тези две формации не е нужно да гласуват "за" предложеното правителство, а просто техни депутати да отсъстват от пленарната зала. Направиха го вече при избора на кандидата на СЕМ, посочи Тошко Йорданов и добави, че това е лицемерието в парламента- че не излизат в прав текст да кажат какво ще направят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
относно това горе...приятели...не ги коментирайте дори...презирайте ги,това са...ен.ч.ре...пол.ч.в.ци са!!!
25
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
политика,ако боко реши да отложи екзукуцията която му готвят САЩ...приятели САЩ му готвят екзекуция, показна, не се съмнявайте!изборите не са лош вариант,нейзбежни са,ПП ще ви изненада с доверието въпреки плюнките и манипулацийте на заплашените и Руските агенти,хората им вземат 50-те лв. и гласуват обратно...за Свободна,справедлива и Просперираща България...омръзна ни да ни крадете дпс-гроб!!!
24
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
абе не знам..Първо тоя "Тошко" има изключително нечистоплътен вид,и то не само "фигуративно казано"..И Второ:..-Барем да го беха нарекли ТОДОР,а не УМАЛИТЕЛНОТО "Тошко" !...Но,Чалгария си е Чалгария..Впрочем,що стая с Манесена на Преизподнята-така наречения "славейко трифонофф" ?..Има ли го,нема ли го,що са крие ,ако го има,и защо БУТА Африканския и другите от Маймунарника му на първа линия?...За "Доган-2" ли са има?
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гражданин Абсолютната истина ,бсп нали УЖ са лява партия .
22
3
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Педя човек лакът коса пак се изказва неподготвен. Докога този ще е в парламента? Срам за народа ни!
21
3
 
6
 
! Отговори
Тази маймунка преди 1 година
е гад и отврат. Бегай си цървулко у *** шоу, и ни освободи от простотията и злобата си.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко да пише книги като Венета Райкова. Никой няма да ги чете.
19
2
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
ТОШЕ , ТОШЕЕЕЕЕ....НЕ МОЖЕШ ДА СЕ МЕРИШ С МАРФАТА НА КОРНИ , ГДЕТО СВАЛЯ ОТ ОРЪЖЕЙНИТЕ КОМИСИОННИ , БАКЕ....ХА,ХА,ХААААААААА....СЛАБ ЧАЛГАРСКИ СЦЕНАРИЙ ИЗПЪЛНЯВАШ ...!!!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко тая година на Росенец ли ще почиваш? Награда за вярната служба?
17
4
 
11
 
! Отговори
ПАК ГО ИЗБЕРЕТЕ преди 1 година
НЯМА ТАКОВА ПРОТИВНО, АЛКОХОЛИЗИРАНО, ГРОЗНО, СПЯЩО ДЖУДЖЕ- ДУДНИТЕ МУ НЕ СТРУВАТ ПЕТ ПАРИ- ТЕ ТАКАВА ГРОЗНЯ Е НЯМАЛО В НС
16
4
 
9
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Тошо каквото успя да осребриш от жалкия си престой в политиката със здраве да го ползуваш .С дамските превръзки , така се получава Тоше.
15
5
 
10
 
! Отговори
noname преди 1 година
тошко, какво прави шефа ви доган?
14
9
 
6
 
! Отговори
ПП—ПРОМЯНАТА ПОЧИНА преди 1 година
ВИДЯХМЕ ЗА КАКВО СЕ БОРЯТ ПП = МЛАДЕЖКОТО БСП...
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко африкански Слави да ти го набие поздрав.
12
0
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 година
тошку , я разкажи кво сте правили на купоните в импексова .
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук Тошко каза истината. БСП вече се закри благодарение на г-жа Нинова и една нейна прислойка в БСП.
10
2
 
20
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Факт. С пък ИТН свърши мръсната работа на ДПС.
9
1
 
5
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Одобрям!
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Денков както виждате държи нос понеже зад Кирчо и Асенчо мириши, та не се трае. Хахахахахахахахаха
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко ги постави на мястото, там му е силата, свали им маската, браво поне за това, са останалото мани мани..