Александър Маринов: Радев няма интерес да събаря кабинета

Коментар за Лена Бориславова
Обновена: 5 юли 2022 07:36 | 4 юли 2022 23:50, Росен Стойчев
17
Александър Маринов: Радев няма интерес да събаря кабинета

"За мен е важен въпросът как се взимат подобни и важни решения в ръководството на държавата. Проблемът с това решение не е в неговото съдържание, но има определена дипломатическа процедура, управленска практика и най-вече е ясно кой взима тези решения, на каква основа и на какви доказателства. В нашия случай е доста неясно", каза съветникът на президента проф. Александър Маринов в студиото на Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Той сподели, че не знае кога президентът Румен Радев е разбрал за изгонените дипломати.

"Това, което самият той обяви, че не е получено информация в президентството да е взимано такова решение на Съвета по сигурността към премиера. На практика няма легитимно решение. Излиза, че решението е на министър-председателя. Струва си да се запитаме какви обстоятелства могат да накарат българският министър-председател в оставка да вземе такова решение, прескачайки компетентните органи. Дипломацията си има свои правила", подчерта Маринов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му в публичното пространство се хвърлят обвинения, които имат общ знаменател: "Внушението е, че това правителство, което е в оставка и което иначе е перфектно, бяло, чисто като детска сълза, някой му пречи, прави зловещи заговори да го събори. Това трябва да се елиминира. Президентът няма никакъв интерес да събаря правителство. В началото се надявахме, че те просто ще изпълняват не нечия воля, а това, което са обещали на избирателите. Но е факт, че нищо не направиха."

Попитан как ще коментира твърденията на Лена Бориславова, която заяви, че Русия плаща по 4000 лв. месечно на свои говорители в България, той отговори: "Това е шокиращо, но не може да се спре дотук. Логично е не само обществото, но и компетентните институции да поискат от г-жа Бориславова факти и доказателства, тъй като се хвърлят едно обвинение, настройват се определени групи в обществото. Едно лице, облечено във власт, трябва да знае, че когато хвърли подобно обвинение, трябва да предостави доказателства."

"Отношенията с БСП бяха развалени много по-рано - миналата година. Председателят на партията - Корнелия Нинова, показа открито нежелание да подкрепи президента. След това, без капка притеснение, работи срещу президента. Имаше призиви да не се гласува за него. Нейните враждебни коментари не са от вчера", припомни съветникът на държавния глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Радев, дръж се естествено! Не се дуй като пуяк.
14
2
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Радев има интерес да срине държавата, за да може да я закара на тепсия на руснаците. Това е редник Радев.Небългарин.
13
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
затова избори до дупка аморални хора няма да управляват българия това епозор за всички нас
12
1
 
1
 
! Отговори
Ива преди 1 година
Прав си сикаджия,ти винаги казваш,,истината",ха,ха,ха.Големи фокусници сте,то се вижда и с просто око.Царе сте да лъжете и да рушите
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, а би трябвало! Не го ли е грижа за страната, нали е президент на България?
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да Радев лично няма,но неговия шеф Путин има.
9
3
 
3
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 1 година
ЧЕРВЕНИ ДУДНИ ОТ ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ГРУПИРОВКИТЕ ОТ МУТРИ СЕГА СЪВЕТНИК НА КРЕМЪЛ ГАДЕВ
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да да, хич няма интерес да си сложи негови хора...
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намал интерес... да бе да.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро сам си казва "държавнАТА глава".
5
1
 
6
 
! Отговори
Казармата преди 1 година
Правителството има интерес да събори държавата...
4
2
 
1
 
! Отговори
Хах преди 1 година
*** той мосю Карфиол освен България нали нямаше други интереси. Издадохте се ,интересаджии и копe й ков ци. Въртире още ***, но като посегне на неговото ще има шамари. А рузз ките скакалци много обичат чуждо. И загубИхте бая ви ***, и люблю тебя отрече...
3
9
 
24
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 1 година
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
2
4
 
17
 
! Отговори
ББ преди 1 година
демагогия,г-н професора агент на дс много говори и нищо не казва!чий е Крим г-н професоре?"справедлива"ли е войната която обяви господаря ви на Света ни?удобрявате ли убиствата на мирни жени и деца в Украйна..."професоре"на дс?удобрявате ли неспазването на договора за доставка на газ...путин го спря,не спазващ договор?за кого работите..."професоре"?имате ли Бог с резидЕнта ни г-н "професоре"?службата на дявола удоволетворява ли ви?...от село съм...питам за приятел
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има президенти и президенти. Едни идват за мандата/мадатите си и си отиват, както е.по Конституцията, но има и нарцисисти които така им се услажда властта, че забравят, че има Конституция, която не са я чели. Въпреки Конституцията, са създадени руски партии, които се дърпат за парите на руснаците и дават шанса на президента да си прави служебни правителства непрекъснато. Тов не е нормално!!