Калфин: Власт, която не се крепи на партии, пада бързо

Нямало разлика между кабинета "Петков" и това, което се предлага
5 юли 2022 21:44, Екип на Bulgaria On Air
16
Калфин: Власт, която не се крепи на партии, пада бързо
Снимка: БГНЕС

"Правителство, което се държи не на политически партии, а на мнозинство от независими депутати, обикновено бързо пада. Не може да се похвали с големи успехи. Всяко гласуване ще бъде въпрос на натиск, пак ще започнат игри на кворума", коментира бившият вицепремиер Ивайло Калфин в предаването "Денят ON AIR".

Той не вижда голяма разлика между досегашното управление и това, което предлагат сега. По думите му премиерът ще бъде различен, но политическа разлика между Кирил Петков и Асен Василев няма.

"Формално решението за изгонването на руските дипломат трябва да се комуникира от МВнР и то няма как да се скрие от своята отговорност. Разбира се, Министерството на външните работи не може да действа на своя глава, това става със знанието на премиера и по-широк кръг. Обясненията са много нелепи. Показва се, че има проблем с това как функционират институциите. Всички тези, които участват в тази сценка, би трябвало да носят отговорност", заяви Калфин пред Bulgaria ON AIR.

Гостът изтъкна, че тези, които са взели това решение, се крият зад някого. Според него това ни прави несериозни пред външния свят. Бившият вицепремиер добави, че няма ясна аргументация, процедурата е абсолютно объркана, а всички действащи лица се крият един зад друг - и в тази постановка България изглежда зле.

Калфин смята, че не късаме дипломатическите отношения с Русия, ако посолството се закрие, но отношенията се свеждат до доста ниско равнище.

"Аз одобрявам всичко, което се прави в социалната област, което повишава доходите на хората, особено, когато това е справедливо и е насочено към хората с най-ниски доходи. Това, което чета в медиите, е доста амбициозно. Това е поредният бюджет, който се приема в почти предизборна обстановка и всеки, чрез бюджета си, залага следващи участия в изборите. Това е лошо. Бюджетът не трябва да зависи от изборите", изтъкна Калфин.

Той посочи, че когато пенсионната система се променя често, доверието и яснотата се губят. Бившият вицепремиер разясни, че не трябва да се увеличават само ниските пенсии, а където са ниски доходите - да се намеси социалната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
За да поощри служителите си, шефа на ТеКеЗеСето решил да направи подарък на един. Извикал го при себе си и казал "Ето ти този подарък за добрата ти служба с мотиката, сърпа, лопатата, кирката - това е един прекрасен часовник. Даже можеш да се къпеш с него в гьола" - Ааа, шефе, а къде са копчетата за топла и студена вода за гьола бе?.... Шефа отговаря!... Ми трябва да питам тия на партийното събрание в кръчмата, може би ще направят копчетата в следващата петилетка!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калфин, нема друг кат теб у форумната смет. Прах и мълнии навред около нас гърмет. Славата ни мъжка се разраства, като на Калфин женската коластра. Бой до дупка в тая нощ, ще ни върне в звездна нощ. Мечки, лъвове и сливи на пазара продават костеливи. Дъфките са кат орех но ний не се боим от тях. Славата наша е всред тях! Прашки, лъскави ботуши за нас са като леви круши. Не се боим от шадравани, докато в путурите ни стане. И балкана, щом буря захваща препраща тез урви, от урви на долни урви!
11
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
"власт"разбирайте господари,началници,простено му е обременен като боко е,21 век е...това са внуците и правниците на партизаните г-не,и воюват да могат да живеят както те решат...като Свободни човешки същества,каквито ги е създал самият Бог...какво ви е наредил путин...с боко,доган и плеядата безбожници...***!Петков-Василев работят за това за което се борят младите хора...да са Свободни,имат и съюзник САЩ и Свободният Свят!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мистър Кифлин съвсем е заприличал на мумия. Закъде се стяга?
9
2
 
6
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Такива ,като теб Калфин ,който минаваш за умен,но всъщност си образован ,като Енциклопедия и ерудиран ,за да изтъргуваш максимално кариерата си.На такива,като теб интелигенти им е "дадена ролята" да проповядват партиите ,като единствената възможна система за управление на държавата.Именно криворазбраната "партийна дисциплина" е тази ,която пречи на умни и можещи хора да се обединяват по интереси свързани общи морални ценностни , принципни позиции и експертизи за управлението на различните сфери
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калфин ти от коя дупка излезе да в това е промяната да се случи нещо ново и да заличи всички стари модели и практики всички искате да паднат и да ги заличите бързо Петков и Василев защото не са ви удобни ех колко е трудно да се промени нещо в тая закостенела България никой не пуска това което е хванал :)
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно Иво Еврото дигна пенсионата възрас и така ореза пенсиите а няма работа и сега по-старите нито работа нито пенсия.
6
1
 
3
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Дъно!
5
1
 
5
 
! Отговори
Bg izmet преди 1 година
И ТОА СЕ ИЗАКА СЛЕД МИНАЛО СВЬРШЕНО
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САШ и западните държави пенсионните фондове са отделно от държавата и всеки работник внася в банката колкото иска от заплатата си за пенсия или за болес. Само в бг има такова чудо НОИ. Като не е внесъл, няма пенсия или не може да се лекува. Нали такава капиталистическа система искаме а не искаме държавната система до 1989 г. с данъци пенсии и всичко отива в държавата а партиите решават колко са пенсиите.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От гербави министри,акъл не искаме
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионната система е забатачена и няма никаква реформа и се плащат пенсии с данъци. Но като няма данъци пт богатите се тегли вече и дълг от държавата. Постоянно се отлага преисчисляване на пенсиите и кой колко е внесъл може да го вземе на куп а не от данъци да се вдигат само най-високите пенсии защото и те не се внесли осигорвки за такива пенсии но получават от данъци от бюджета. Щом внасят всички данъци за пенсия, вместо осигуровки тогава трябва да се плащат и пенсии не спрямо внесения данък.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка власт се е крепяла с много пари. В случая обаче, всичко е прозрачно и не се крият. Само това им признавам - не отричат, че купуват гласове.