Милена Милотинова: В ЕС разбраха какво става в РСМ

Коментар за протестите в страната
Обновена: 6 юли 2022 18:13 | 6 юли 2022 16:52, Росен Стойчев
52
Милена Милотинова: В ЕС разбраха какво става в РСМ
Снимка: БГНЕС

"Протестите в Северна Македония от последните дни показват това, което и България опитваше да каже на Европейския съюз по времето, когато трудно ни разбираха в Брюксел.  Смятам, че след тези протести ЕС вече напълно е разбрал българската позиция и защо бяхме принудени да блокираме началото на преговорите, както и защо София настояваше за европейски гаранции за изпълнение на условията за започване на преговори, а също и защо изисквахме двустранният договор между България и РСМ да е част от преговорната рамка".

Още по темата

 
Това коментира в предаването "12+3" журналистът Милена Милотинова, водещ на публицистичното предаване "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR, автор на филмите "Само защото бяха българи" и "Хроника на едно национално предателство". И допълни:

"В ЕС вече са наясно къде е проблемът - той не е в София и никога не е бил при нас, ключът за решаване е в Скопие и винаги е би там… Ако Скопие приеме френското предложение, пътят за отблокиране  на преговорите е открит - блокадата ще отпадне веднага след вписванетото на българите в Конституцията като държавотворен народ, равен на останалите народи в РСМ."

Милена Милотинова припомни изказването на холандския премиер Марк Рюте от вчера, че ако Скопие не приеме френското предложение, Холандия ще подкрепи Албания да започне преговори самостоятелно. "Само преди 3 години Холандия и Франция наложиха първото вето на Албания и Северна Македония за започване на преговори, припомни Милотинова. Тогава - през 2019, Холандия заяви, че Скопие има по-голяма готовност за започване на преговори. Сега - само три години по-късно, Холандия прави обратната оценка - че Албания е по-готова и говори за разделяне на двете страни, ако Скопие не приеме. А това много ще забави развитието на страната и процеса на евроинтеграция на РСМ," смята водещата на "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

"Надявам се, че политиците в Скопие ще постъпят достатъчно отговорно и ще приемат френското предложение, което ще им отвори път към присъединяване към ЕС. Надявам се разумът да надделее и Скопие да приеме подадената ръка," казва тя.

По думите й оттук нататък ако Скопие приеме предложението България освен да следи за изпълнението на 4 +1 изисквания, приети и от френското председателство, трябва да промени и процедурата за получаване на българско гражданство, българските паспорти да се получават не почти анонимно, както досега, а тържествено - пред знамето и с химна на страната, както и да се създаде публичен регистър на получилите българско гражданство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
13
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Като са разбрали какво от това. Ще си затворят очите. Не им пука за България.
41
3
 
27
 
! Отговори
Гост преди 1 година
...,Ами то разбраха какво се случва ,и в Бг социалисти ще ни управляват ,а се мислят за демократи.Не питайте КОРНИТО ,и такива като нея дето ще ви прокламират ,че живеем в голяма демокрация ,че ще докара социалната справедливост ,и за която Бг е майка ,със заплата от по 7,,8,10хил лева ,във властта от 30год.,а попитайте бедните ,убити от бачкане българи за които Бг ,е мащеха.А да оставим патриотите и родолюбците настрана ,защото като повечето патриоти в парламента ,само са папали, а не са дали
40
10
 
42
 
! Отговори
Тито преди 1 година
Македония ще стане част от Албания заедно с Косово, запомнете какво съм ви казал!!!
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбраха че са руски *** :)))
38
3
 
59
 
! Отговори
Тракиец преди 1 година
Няма какво да се умува!Македонец като се изкъпе става чист Българин.
37
1
 
44
 
! Отговори
Македонофоб преди 1 година
В Тракийска област живеят само древни тракии, те така и за Македонската област.. така де РСМ
36
5
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците , като плюят по нас , плюят по прародителите си !Македонското племе , хем ни краде историята , езика и азбуката , хем и се бунтува!Ама поне ги видяха в ЕС ! Истината е една и каквото и да правят не могат да я променят!Браво на управляващите че направиха това, което от години се отлагаше, като неудобна тема !
35
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският парламент прилича на селско кафене с луксозна столова.
34
60
 
2
 
! Отговори
Нино преди 1 година
Милотинова дърта скумрия на всички омръзваш!
33
8
 
42
 
! Отговори
Jm преди 1 година
Ще ми позволите ли да ви напомня дебатите в Народното ни събрание по повод същото това френско предложение. Спомнете си кои бяха тези, които нарекоха национални предатели всички, които го подържат. Хайде сега Копейкин и Слави да си вземат всичките привърженици и да идат в Скопие да подкрепят истинските си съмишленици.
32
24
 
13
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Напълно си прав,но.....вярно е и другото....1. Българската позиция е непоследователна и на моменти сякаш звучи от 19 век.. 2. Никога нямаше да наложим вето,ако Путин не беше ни заповядал. 3. Никой не отчита приноса на Петков да разреши проблемът и топката да е в македонците,след кашата от тиквата и каракачанката. Лично за мен това е още една индикация,че Путин продължава да командва всяко едно решение в България,както и в Македония.....което си е притеснително
31
32
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Те винаги са биле БЪЛГАРИ само че ги е срам да си го признаят" -- много правилно, наистина има причини за срам, вече и много българи ще почнат да се срамуват, че са българи, защото избираните в парламента политици работят вече десетилетия за унищожаването на българската държава под предлог, че изпълнявали решения на брюксел. Македонците да стоят настрана от българия и ще бъдат добре, имат си способни политици, които мислят за тях. А българите в ес вече са по-зле и от африканските държави.
30
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупостта е безгранична и е завинаги. Толкова много на кв. метър я има в РСМ, както никъде по света.
29
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
32 ТЕ не са "велик македонски народ". Няма такава държава, освен гръцката Македония, на гърка Александър Македонски. Партизани с каскети и ямурлуци, да развяват гръцката Вергиева знезда, е върхът на кича, за всички времена.
28
5
 
29
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Време е нашите папагали да блокират задълго там и въобще да забравят за ЕС докато цялата им държава не си смени чипа
27
0
 
30
 
! Отговори
Ами преди 1 година
До Разбирко 32 Разсъждаваш доста идеалистично. Да не би ние като ученици да сме правили сравнения с автентични исторически извори....каквото ти пише в учебника - това е. Друг е въпросът, че години наред официалната политика на държавата ( преди Югославия, после БЮРМ, сега РСМ) е да си измисля история. И сега се виждат резултатите от тази пропаганда, все някога лъжите катастрофират. А както често се случва - тези катастрофи стават в най-неподходящи моменти за потърпевшите от тях.
26
2
 
45
 
! Отговори
Разбирко преди 1 година
Много от тях нищо не знаят, не е защото ги е срам. Така са възпитавани......те са древни македони омешани със славяни, велик народ.Но иначе се чудя, каква история учат там без никакви автентични доказателства и артефакти, как не си задават елементарни въпроси. Най-малкото да отвориш разни четива и картите на Европа от водещи западни институции и да видиш, че след Александър /част от елинската култура/ Македония и македонец не се споменава никъде.Никъде те няма, обаче ти пподължаваш своето :-)
25
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те винаги са биле БЪЛГАРИ само че ги е срам да си го признаят
24
5
 
47
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Верно е написаното. Хубавото е, да ги видят и разберат тия макета из цялата Европа. Що за "велики македонци са". Българи са и вовеки веков ще си останат БЪЛГАРИ. Колкото и да се напъват сърбоманите, кръвта вода не става. А сърбоманите да се въоръжат с голяма доза търпение. Ще чакат, къде ще ходят. Докато узреят ку-хите им чу-тури.
23
1
 
16
 
! Отговори
Ами преди 1 година
До Ямуксикли В България е такова, каквото си го правим ние!