Проф. д-р Николай Димитров поема УМБАЛ "Св. Екатерина"

Към проф. Генчо Начев е отправена покана да остане да практикува в болницата
6 юли 2022 14:02, Анисия Иванова
9
Проф. д-р Николай Димитров поема УМБАЛ "Св. Екатерина"
Снимка: Света Екатерина

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова назначи проф. д-р Николай Димитров, дн, за изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“, съобщиха от МЗ.

Проф. Димитров е завършил Медицинската академия в гр. София, специалност „Медицина“. Има придобити специалности по вътрешни болести и кардиология и магистърска степен по здравен мениджмънт. През 2013 г. е придобил научна степен "доктор на науките“ в област „Кардиология“.

Проф. Николай Димитров има богат опит в областта на кардиологията. Практикувал е в Университетската клиника в Берн и в Кьолнския университет. Професионалният му път дълги години е свързан с УМБАЛ „Св. Екатерина“, където започва работа през 1992 г. като асистент. През 2004 г. е назначен за медицински директор на учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“, а през 2005 г. е завеждащ Клиниката по вътрешни болести към лечебното заведение. В периода 2006 г. – 2007 г. проф. Димитров е бил консултант по Инвазивна кардиология в учебните бази на УМБАЛ „Св. Екатерина“ и болница „Лозенец“. От 2010 г. до 2014 г. е заемал длъжността доцент по кардиология в учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

В периода 2015 г. - 2016 г. е бил гост професор по интервенционална кардиология в Медицинския университет във Виена.

От 2020 г. досега проф. Димитров е заемал длъжността главен секретар на Медицински университет – София.

Проф. д-р Николай Димитров има над 80 научни публикации в български и международни издания. Той има опит и в управлението на държавни и частни лечебни заведения – бил е изпълнителен директор на Националната кардиологична болница и МБАЛ „Доверие“,  гр. София.

Ръководният екип на Министерството на здравеопазването изказва благодарността си към проф. Генчо Начев за дългогодишната му работа в болница “Света Екатерина”. Към проф. Начев е отправена покана да остане да практикува в лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Знае ли някой Асена Сербезова как е станала професор в Медицинския университет, София, след като в международните бази данни SCOPUS и WEB of SCIENCE няма нищо като учен??? Докаго ще се назначават за министри такива хора???
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Всеки кадърен лекарАбсолютно сте прав. практикуване в държавно здравно заведение и частен кабинет едновременно е конфликт на интереси. Лекарите от държавната болница си прехвърлят болните в частните кабинети, което е незаконно и е свързано с корупция. Крайно време е тази порочна практика да бъде забранена.
6
1
 
3
 
! Отговори
Всеки кадърен лекар преди 1 година
иска да помага на хората.Но...бързо идва и желанието за забогатяване,Кадърните лекари обикновено са началници в някое мед.заведение.От тях зависи просперитета на заведението.Но защо кадърните лекари обикновено имат и частни кабинети?Ако те правеха всичко по силите си в заведението,кой ще отиде в частния им кабинет? И почва обяснение-в болницата сме с ограничени средства,не можем да направим това или онова,но в частния ми кабинет няма ограничения.Ето го конфликтът на интереси.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най после.
3
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Генчо е за бесене и той го знае! Крал, крал и накрая наказанието му е да го назначат пак в същата болница, после как да има оправия.
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Генчо недостойно застана начело на болницата и недостойно си отива. Повечето добри лекари се разбягаха след 2006 г.
1
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Крайно време беше за промяна