Логично е БСП да запази министерствата, които има

Програмата за управление е изключително амбициозна, каза Зафиров
7 юли 2022 11:03, Анисия Иванова
27

БСП оцени програмата на "Продължаваме промяната" като много добра, но има и забележки.

"В сряда преговорният екип работеше до късно, вследствие на което беше сглобен краен документ, с който всички участници в преговорите се съгласихме. А това е програмата за управление на правителството с хоризонт до края на годината. И в този финален документ, който представяме на вниманието на Народното събрание, политическите партии, българското общество, всички спорни моменти са изчистени", каза депутатът от БСП Атанас Зафиров в студиото на "България сутрин".

Той поясни, че документите са два.

Още по темата

"Единият е програмата за управление на правителството, а другият е за законодателната програма. В програмата за управление има разписани повече от 100 мерки, които до края трябва да станат факт, съпътствано с промяна в законодателството. Мандатът, който беше възложен на преговорния екип на БСП, е изпълнен. В него ние бяхме заложили няколко краткосрочни и 5 дългосрочни мерки. Всички те са ясно разписани в тези два документа. Те намериха място във финалните документи", допълни Зафиров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Народният представител подчерта, че приоритетите на БСП са ясни - в рамките на социалната политика, възстановяване на икономиката и енергетиката, както и здравеопазването.

"Удовлетворен съм, че вчера нещата, които говорихме, бяха приети. Всяка партия от участниците видя своите приоритети, направи своите предложения и те намериха място. Програмата е изключително амбициозна. Безспорно досега слабостта на управлението беше липсата на такава програма", коментира още Атанас Зафиров.

Той е категоричен, че за да бъде изпълнена програмата, трябва да има стабилно мнозинство.

"По отношение на законодателната програма - в първа точка заложихме едно условие за функциониране на Народното събрание, което включва избор на председател на НС и този избор трябва да стане до 22 юли. Не са водени персонални разговори за министри. Логично е БСП да запази тези министерства, с които в момента разполагаме", добави депутатът.

От партията са изненадани от начина, по който се отхвърли връщането на хартиените бюлетини: "Гласуването само с машини лиши голяма част от българското общество да гласува. Хората не упражниха това свое право. Тази грешка трябва да бъде поправена. Ние не връщаме хартиените бюлетини, даваме възможност на българския избирател и предлагаме смесена система."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
За да лапат червени шопари като тоя на снимката.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези не разбраха ли че няма да са във властта? Няма ли кой да лекува лудите в тази ***?
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питаите вашия 'честен гОцанов "за 12 етажната кооперация на 200 метра от Морската градина на Варна .Има ли още........които ви вярват .
20
0
 
8
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ НИЩОЖЕСТВА преди 1 година
19- ДА НАПОМНЯ КОЛКО ЛЕВА МИН ЗАПЛАТА БЕШЕ 1995/1996Г ПРИ ДР ГЕЧЕВ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ- 5500ЛВ- А В ДЛ 1.8ДЛ ТОВА КОЕТО ПРОПУСНАХА ДА КАЖАТ СНОЩИ ВЪВ ФИЛМА ПО БНТ МАХАЛОТО НА ПРЕХОДА Е ЧЕ ДР ГЕЧЕВ ФАЛИРА 19 БАНКИ ЗАЩОТО РАЗДАДОХА МИЛИОНИ НА НАЗНАЧЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ОЛИГАРСИТЕ КОЕТО БЕШЕ ОГРОМЕН ОБИР НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД Е ТЕ ТИЯ СЪЩИТЕ ДОКАТО ПЛАЧАТ ЗА БЕДНИТЕ ГИ УБИВАТ С ГЛАД И СТУД. МРАЗЯ ВИ ЧЕРВЕНИ РАЗБОЙНИЦИ
19
0
 
7
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Даже няма да чета умозаключенията на този "юнак". Логично е да се разтуря седянката, да се ходи на избори. Всичко друго ще е порно, но от това кофтито порно, с гейове и гнусни извращения.
18
1
 
4
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
АУГУСТО ПИНОЧЕТ - цитат - "ЗА ДА ИМА ИКОНОМИЧЕСКИ РАЗТЕШ ЕДНА ИКОНОМИКА СА НУЖНИ НЯКОЛКО НЕЩА - ЯСНИ ЦЕЛИ, ЗДРАВА РАБОТА, ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ И НАЙ-ВАЖНОТО НИКАКЪВ КОМУНИЗЪМ"
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези наглеци 3 пъти фалираха България . Нито отговорност , нито извинявайте . Вместо това пак ни пробутват старите муцуни като Румен Гечев ,доказано некомпетентни и корумпирани . Водят ни към 4 ти фалит , само и само да са на власт и да продължават да крадат
16
1
 
7
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
В ПЕРНИК НА ВХОДА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА РУДНИЦИТЕ ИМАШЕ МНОГО ХУБАВ ЛОЗУНГ:"ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ПОД ЗЕМЯТА" НАПРАВЕН ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО. ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ ДА СЕ СБЪДНЕ!!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато БСП се добере до управлението, винаги има криза и глад. Това е реакционна буржоазна партия.
14
0
 
7
 
! Отговори
МАХАЛОТО НА ПРЕХОДА преди 1 година
ГЛЕДАХТЕ ЛИ ФИЛМА ПО БН СНОЩИ - ТОВА КОЯТО НЕ КАЗАХА ЧЕ ХОРАТА УМИРАХА ОТ ГЛАД ПО УЛИЦИТЕ, А БЛИЗКИТЕ ИМ ИЗОСТАВЯХА ТРУПОВЕТЕ ДО КОНТЕЙНЕРИТЕ НЯМАХА ПАРИ ДА СИ ПОГРЕБАТ БЛИЗКИТЕ, В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПИРАМИДИТЕ ФАЛИРАХА И МНОГО ЗАГУБИЛИ ИМОТИТЕ СЕ ОБЕСИХА- ТА ПАК ЛИ ЩЕ НИ СЕ СЛУЧИ ТОВА АКО СПАЗВАМЕ ЛОГИКАТА НА ЧЕРВЕНИТЕ- АЗ ГИ МРАЗЯ- НЕ МЕ ОБВИНЯВАЙТЕ ЗА ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА- ТЕ НИ МРАЗЯТ И ГО РАЗБИРАМ КОГАТО ОТИДА В МАГАЗИНА
13
0
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ преди 1 година
И КОЯ ТОЧНО ЛОГИКА КАЗВА ЧЕ ТАЯ НЕКАДЪРНА ДРУГАРКА КОЯТО УВЕЛИЧИ ХРАНИТЕ С ДВА ТРИ ПЪТИ ТРЯБВА ДА Е МИН НА ИКОНОМИКАТА
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10 не е само Нинова на клона , цяла тумба са
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП вън!Никакви министерства,особено на др.ИМПЕКСОВА
10
1
 
14
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
каунка нинова пак иска да краде ненакраде се тази жена.
9
1
 
7
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Покрай Каката, този ще направи, троина гуша
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрогарката нинова отишла да управлява миналата година без програма, когато правителството й катастрофира се сетила, че без да напише програма няма да стане. Дрогарите от пп имаха някаква програма, но се оказа че като почнаха да управляват не им трябваше, сигурно даже им е пречела да изпълняват инструкциите от сащ. Много хубав урок за всички партии, които ще участват на следващите избори.
7
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
оставка и избори до дупка докато случим на хора
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази ваша програмка е закъсняла с повече от половин година, разбираме че е злато и диаманти, използвайте я за следващите избори.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама са нагли и безочливи
4
0
 
16
 
! Отговори
Шарана преди 1 година
Не са наядохте бее *** БСПарски . Никви социалисти не сте, нито капиталисти - *** сте ! Айде вън !