След управленската програма, какъв ще е състава на кабинета "Василев"?

Правителството трябва да си осигури подкрепа от 121 депутати
7 юли 2022 08:00, Петя Славова
23
След управленската програма, какъв ще е състава на кабинета "Василев"?
Снимка: БГНЕС

Предстоят решаващи часове за кабинета на Асен Василев, преди изтичането на крайния срок за реализирането на първия мандат за съставяне на ново правителство. Предстои да бъдат обсъдени структурата и съставът на бъдещия кабинет.

Още по темата

Късно снощи стана ясно, че е постигнато съгласие по управленската програма на проектокабинета за следващите шест месеца. За основните параметри в нея се договориха "Продължаваме промяната", "Демократична България", БСП и независимите депутати.

По думите на съпредседателя на "Продължаваме промяната" и кандидат за премиер Асен Василев, за състава на правителството ще се говори едва тогава, когато има осигурена подкрепа от 121 депутати за управленската програма, предава Bulgaria ON AIR.

В нея се предвижда настоящият вътрешен министър Бойко Рашков да застане начело на антикорупционната комисия, а до края на септември да се разпише механизъм за смяна на главния прокурор. Залагат се още - безплатни учебници за учениците до 12 клас, по-ниски сметки за парно, ток и вода.

В края на годината е предвидено и изграждане на тунел през Прохода на републиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
Ганю преди 1 година
ТЕЗИ СА НАЙ НАГЛИТЕ ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ ДО СЕГА УПРАВЛЯВАЛИ БЪЛГАРИЯ.
18
0
 
6
 
! Отговори
Елена преди 1 година
Навлеци нагли-ти го гониш през вратата, то влиза през прозореца.Дори и да купите тия 6 предатели,как ще управлявате бе мошеници?!Наглостта и лъжите ви край нямат.Хора без чест и достойнство,е от това по-отвратитвелно няма
17
2
 
1
 
! Отговори
Star преди 1 година
За първи път да имаме правителство което казва не за какво ще се бори,а какво ще свърши.Тук се говори не за ,,борба с корупцията",тук се говори ясно за рязане на глави.Тези които ще бъдат изпържени първи като цаца,това ще са всички политици които са взимали рубли от Снежака и 70-те джуджета.Промяна наистина ще има.За първи път българските ученици ще имат безплатни учебници.Ръководството е от висши икономисти,а във време на световна рецесия,какво по хубаво от това? Русофили рубладжии ли?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо говорим за състав, след като няма да управляват?
14
3
 
5
 
! Отговори
:( преди 1 година
Ясни цели, ясни отговорности и ясна проследимост дали програмата се изпълнява.Радко срещано, обикновено са бълвочи без конкретика.Явно политиката в БГ се променя.
13
4
 
13
 
! Отговори
Написали програмата преди 1 година
а още нямали мнозинство...Рибата е още в морето, но пък стръвта е евраци, кюлчета и министерски постове!Да видим кой ще се продаде на Провалените Продажници!
12
2
 
16
 
! Отговори
Глашатай преди 1 година
До 11Само некви извинения се търсят, а нищо не се прави. Първо беше Борисов, а сега Гешев. Като и Гешев си отиде, с кого ще се оправдават ? Много лесно се лъжете
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6 месеца ги чакахме да свършат поне едно нещо. И като видяха дървото, почнаха да се правят на много работни.
10
16
 
4
 
! Отговори
До Глашатай преди 1 година
като махнат един ден гешефта добрите хора ще магат да управляват държава!
9
2
 
16
 
! Отговори
Да преди 1 година
се пуснат по БНТ записете от камерите на МС изискани от прокуратурата,там ще видим какво са вършили нар...ко...мани..те извра...те...няци.
8
4
 
20
 
! Отговори
Глашатай преди 1 година
Може и да са добри хора, но показаха, че просто не са способни да управляват държавата. То не става само с желание. Държавата не е квартално магазинче или фирмичка био продукти
7
1
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Според вас кой е по-алчен? Корни или Лорер? :)))))))))))))))))))))))))))
6
3
 
26
 
! Отговори
Падне преди 1 година
ли им имунитета,Гешев да ги започва наред,да отговарят къде отидоха 9 млрд.за един месец,за юргиите които правиха в МС,кой ги снабдява с пици поръсени с кокаин,защо спряха строежа на магистрали и много други ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съставът ще е кум, кумица, любовник, любовница, съученик, роднина, на роднината балдъзата, на балдъзата брат и, на брат и дъщерята. Общо взето както в един култов филм Опасен чар: "Да ги наредим роднина милиционер, роднина милиционер!", но с римейк "Да ги наредим така: Роднина-любовник, роднина - любовница!".
4
4
 
17
 
! Отговори
Чудно преди 1 година
Докато не махнат Гешев , няма да мирясат мизерниците.Как може това да е в управленческа програма ? Днес ВСС ще оставят Гешев. Съмнения не минават пред съда.Искат се доказателства.
3
2
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, на тези джобовете тъкмо се бяха отворили като на стар гей ГЗ..... и край нямат 121 гласа :)))))))))))))))))))))))))))))) Няма пари от ЕС за вас комунисти :)))))))))))))))
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За повече от половин година не построиха нищо. Една барака няма, ама до края на годината щели - и магистрали и тунели да започнат и мостове и вятърните мелници на Дон Кихот. Верно ли сме толкова *** да вярваме?
1
1
 
8
 
! Отговори
Съставът преди 1 година
СъставЪТ ще е съставен. Такъв именно ще е съставЪТ.