ВСС разглежда освобождаването на Гешев

Това ще е първата точка в дневния ред
7 юли 2022 07:40, Петя Славова
31
ВСС разглежда освобождаването на Гешев
Снимка: БГНЕС

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа по същество предложенията за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, направени от министъра на правосъдието в оставка Надежда Йорданова и бившия служебен министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов.

Точката е внесена в дневния ред на съвета от министър Йорданова. Процедурата по предложението на министър Йорданова беше открита на 4 април, а тази по искането на проф. Стоилов - на 4 май.

Съдебният съвет обсъди допустимостта на основанията в предложенията и прие, че двете трябва да се разгледат по същество, съвместно.

Основанията, на база които се иска освобождаването на главния прокурор, са във връзка със съмнения за извършени служебни нарушения от него и уронване престижа на съдебната власт, предава БТА.

Решението за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев трябва да бъде взето с минимум 17 гласа „за“ от Пленума на Висшия съдебен съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три поредни министъра свалят Гешев, ама не се получава
16
4
 
2
 
! Отговори
Star преди 1 година
До сега никой прокурор не бе настъпвал олигарси.Някои даже хванаха самолета и още ги няма.А сега им бил много крив,че дал зелен светофар за изгонването на някакви шпиони подриващи държавните ни устои.
15
4
 
5
 
! Отговори
? преди 1 година
Колко време? Прокуратурата е Мафия.Това и първокласник го разбира.Какво отговаряте на децата ви, като ви попитат защо крадците и престъпниците не са в затвора?Правителството ли е виновно? Нали знаете че то прави законите, но за спазването им и за наказването на престъпника отговаря Гешев. Рибата мерише от към главата. Няма как да имаме четно следствие е прокуратурата ако назначенията и разпределенията ги прави мафията.ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗНАЕ ЧЕ ПЕЕВСКИ И ДОГАН СА МАФИЯ.ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имали съмнения , ха - ха. Гешев повдигна обвинения на червените олигарси,разтури руските шпиони в президентството.Имам съмнения че червената мафия иска да го смени с техен човек.
13
7
 
7
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Гешев е избран законно а тези дето закриха спец съда и освободиха делата срещу олигарсите какви са избрани с ниска избирателна активност с вецецуелските машини с репресиите на 12 клозета убиват българи и управата не си мърда пръста за ред за законност вместо това гони овладява репресира инакомислещите Европа помогни на България да стане Демокрация
12
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Назначен е от краварите господари . Тия нямат право на лично мнение
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
PiArSeviBoiko вече е писала СМС_и на останалите членове на ВСС да им каже как е правилно да гласуват, тъй че споко... Каскета остава
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези пионки на Тиквата ще разглеждат освобождаването му до неговата пенсия или до завръщането на Тиквата на власт. Натам върви цялата работа.
9
1
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
ВСС ще освобождава някого по съмнения и вътрешни убеждения. Това е все едно някоя вечер да си стоиш в къщи, да си вечерял, да си гледаш телевизия и - изведнъж - на вратата се звъни. Отваряш - насреща полицай. Настоява да му платиш голяма глоба, защото бил вътрешно убеден, че днес по обед си паркирал колата на непозволено място.
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Надеждата" на българското правосъдие Надежда, сгромоляса всички надежди за надеждна правосъдна система. Въобще, цъвнахме и вързахме с такива надежди. Да ви п*кая на надеждите!
7
11
 
10
 
! Отговори
Даскала преди 1 година
Тоя филм е стар и сме го гледали!Пак няма да го освободят тоя правист от школата в Симеоново!Ха на бас !Той е ценен за ГЕРБ , а тия ВСС са специално подбрани кадри на бате Бойко!
6
10
 
7
 
! Отговори
Този убива преди 1 година
Гешев поръчва убийства срещу неудобни на Пернишки мафиоти това достатъчно ли е!
5
13
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Гешев е пич. Вкара в кауша всички спонсори на БСП, стари ДС милионери.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще се разтури седмо рушветчийно управление?
3
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, той си е корумпиран. Както всички от компанията.
2
8
 
19
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Как ще освободят Гешев за СЪМНЕНИЯ ? Висшия съдебен съвет и всеки съд работи с доказателства, а не със съмнения. Гешев вкара следователи в президентството и Радев няма да му прости това.
1
13
 
12
 
! Отговори
Кака Сийка преди 1 година
Що да го освобождават, в затвора няма ли да го вкарват или поне в ареста?