Експерти: Невъзможна е коалиция между ПП, ГЕРБ и ДПС

Имало разминаване между дела и думи при някои от партийните лидери
9 авг 2022 10:55, Петя Славова
36
Експерти: Невъзможна е коалиция между ПП, ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство встъпи в длъжност на фона на енергийна и финансова криза, война. Може ли да се очаква от него смяна в курса на страната ни, прогнозираха икономистът Евгений Кънев и бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

"В началото наистина имаше едно много странно единомислие между това, което казваше президентът Радев и това, което идваше от Москва", коментира пред Нова тв Керемедчиев. По думите му държавният глава влиза в пряка конфронтация с БСП.

Още по темата

Евгений Кънев допълни, че забелязва тенденция, че кадрите в служебното правителство са основно хора от левия спектър, които обаче "не долюбват или не са в добри отношения в Корнелия Нинова". Според него това е заявка за завладяване на лявото пространство.

Двамата коментираха и интересите на Русия в духа на предсрочните избори у нас. "Видимо е, че и интересите на руската страна са насочени към това на следващите избори да има много по-приятелско настроени към Русия партии. Изказването при изгонването на тези 14 български дипломати беше, че едва ли не това правителство, което е загубило доверието – на премиера Петков, не се съобразява с желанието на българския народ да има близки отношения с руския народ", смята Милен Керемедчиев. По думите му се внася разцепление и възможност за проруско настроените партии, което се случвало с помощта на българския президент.

Евгений Кънев смята, че бъдеща коалиция между "Продължаваме Промяната", ГЕРБ и ДПС не е възможна, защото това би означавало, че ПП ще изневерят на своята кауза – борбата с корупцията. "Още повече, че "Продължаваме Промяната" се стремят и към левия спектър – център-ляво, където не е на ГЕРБ електоратът", смята икономистът.

Според него има сериозно разминаване между дела и думи при лидера на ГЕРБ – Бойко Борисов и този на БСП – Корнелия Нинова. Той твърди, че на думи Борисов е със Запада, а на дела – с Русия, докато Нинова била на думи с Изтока, но делата й показвали, че подкрепя Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До данчо - бе данчо, заври си тези забрани в някое видно място! За друго не стават, поизбърши се възрожденски!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Защо имам чувството - ___- Напълно споделям твоето чувство, нещо повече, убеден съм в това, че ни баламосват нагло!
24
7
 
8
 
! Отговори
Няма алтернатива преди 1 година
ГЕРБ с Бойко Борисов нямат алтернатива. Две години това показаха. Две загубени за България години. Свалиха го с едни изфабрикувани снимки и нищо. Единственият, който направи нещо за България от прехода досега. С кого спи, завива ли се и какво има на нощното шкафче не ме интересува. Ще гласувам за ГЕРБ и много хора ще го направят. А вие давайте втори шанс на Киро лъжата. Ще завърши като втория шанс за Славчо.
23
2
 
8
 
! Отговори
Избори до откат преди 1 година
Да ходим на избори през три месеца тогава. Да трошим държавна пара. Богата държава сме, народа благоденства, а тези се борят кокала да е само за едните. Нищо повече. Не искат ортаци при рязпределението. Видяхме ги и промянкаджиите. За година и нещо камък върху камък не успяха да сложат.
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП не са лява или дясна партия, а проект на ЦРУ с цел да ни включи като следващ участник във войната с Русия!
21
5
 
12
 
! Отговори
данчо преди 1 година
Герб и дпс трябва да се забранят.ПП и ДБ за нищо не стават.Единствената нормална партия е Възраждане.
20
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Съединениете прави силата, а тя вкарва в Парламента !
19
0
 
6
 
! Отговори
А стига бе! преди 1 година
Как да не може! Може естествено. Те краставите магарета се надушват през 9 баира
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как така "на ГЕРБ електората не е в ляво"?! На всички крадци електората им е точно там!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Той твърди, че на думи Борисов е със Запада, а на дела с Русия, докато Нинова била на думи с Изтока, но делата й показвали, че подкрепя Запада." Корнелия Нинова е скритата лимонка на Иван Костов, тъмносиня!Както КГБ има агенти на Запад, така и ЦРУ има агенти на изток - танто за кукуригу!
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен това ПП не разбират от политика, те са там някакви с купени дипломи и взети изпити след търсене в Гугъл.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ще управлява вече.След президентството ще си направи и партия и така....
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП не са в десния спектър, те са в удобния спектър и слушаха кака си Корни само.
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо да е невъзможно след като и трите са в десния спектър?? Или просто на вас не ви се иска? А?
12
6
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 11 преди 1 година
По-зле от война с Русия е само да си част от Русия.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП си отрезаха клона така че няма за какво да се хванат. Ако някоя партия се закачи за тях ще потънат заедно. Тези които 30 години не сме гласували а ние сме много ще гласуваме за Възраждане само те ще ни оттърват от евроге йците и краварите. Наживяхме се на хубав живот цели 33 години под ръководството на евро атлантическите ценности. Стига толкова по зле неможе да стане освен да ни вкарат във война с Русия.
10
2
 
7
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Всички сме на това мнение, коалиция с изпаднали под 4% никой няма да прави, така че за ПП може да се каже, че никой няма да прави коалиция с тях. Надали има нормален българин, който да иска сметки до небесата и да има режим на тока.
9
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 1 година
Пенсии вместо пътища- кое е правилното при нашите "пенсии" и "пътища"- всеки сам си преценя. Втората разлика е отношението към Соколов, Свински и прокуратурата им, но то засега е намерение, а не факт. Други кой знае какви разлики не виждам, освен в образованието и възпитанието, но тях можем да ги броим за несъществени..
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е алтернативата на Бойко?
7
1
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ СЕ РАЗГРАБВА ЗДРАВО ЯВНО САБОТИРА СЕ РАЗРУШАВА СЕ КРАДЕ СЕ ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ИСТИНСКИ ПОЛИТИЦИ НЯМА ДА ИМА В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ ВЕЧЕ 2 ГОД БЪЛГАРИЯ СЕ КРАДЕ И ТОВА Е МАФИЯТА ПРЕВЗЕ ДЪРЖАВАТА НИ