Демерджиев отговори на Рашков: Рокадите в МВР не са направени под натиск

Дошъл съм да довърша мутрите, заяви той
11 авг 2022 16:15, Нели Христова
22
Демерджиев отговори на Рашков: Рокадите в МВР не са направени под натиск
Снимка: БГНЕС

Рокадите в МВР не са направени под натиск. С всеки един човек съм говорил предварително и съм обяснил защо се правят. Това каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев след заседанието на правителството.

По-рано предшественикът му Бойко Рашков обяви, че е уволнен целият ръководен екип на Главна дирекция „Национална полиция“. Според него Демерджиев направил това под натиск.

Още по темата

Не сме уволнявали никого в МВР. Има минимални премествания. В министерството има 53 хил. служители. Преместили сме няколко души. Причините са изцяло по професионална преценка на възможностите те да бъдат полезни в конкретната ситуация. Крайната преценка е моя и аз стоя зад нея. Всеки, който ме познава знае, че никой не може да влияе на мнението ми. Аз съм дошъл в МВР, за да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде. Моята цел е да си свърша работата така, че тя да издържи пред закона и пред съда, и да има осъдителни присъди. Това възнамерявам да направя, каза още той.

По темата за изборите - екипът, който проведе изборите на два пъти в момента е в МВР. Екипът, който преместих, е назначен през януари 2022 г. и няма никакво отношение по провеждането им, категоричен бе той.

Шефът на дирекцията, която се занимава със собствеността, е върнат в Министерството на земеделието, откъдето идва. Причините за това ще бъдат обявени на наточен брифинг. Има размествания в Гранична полиция, чиято цел е единият досегашен директор да поеме изцяло охраната на мигрантския натиск и сухопътната граница. А новоназначеният, който има повече административни компетенции, да се занимае с процеса по влизането ни в Шенген, там изоставаме, посочи служебният вътрешен министър.

Вътрешният министър коментира и назначението на Иво Илков като председател на Агенция "Пътна инфраструктура".

Г-н Илков е бил назначен по времето на г-н Рашков и явно е бил високо оценен, за да заеме този пост. В момента изпълнява поста, който съм му възложил. Коментарите за зам.министрите - в момента никой не обитава сгради, които не е позволено по закон да се обитават. Другото е тема от времето на министър Рашков и аз не искам да а коментирам, продължи Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
***...единстветото ти задължение по Закон е да спреш дпс-гроб да купуват гласове...от ден първи с рЕзидента работите дпс-гроб да могат да купуват...за щастие живеем в глобален Свят...и няма тайни!
15
1
 
3
 
! Отговори
Рашков преди 1 година
Кой си ти бе, ти имаш ли поне 18 имота..??!!
14
0
 
3
 
! Отговори
6587945876 преди 1 година
Да бе да ние не познаваме *** Узунов та ти че ни говориш. При следващ кабинет всички пловдивски шлякатарници вън веднага без обяснение.
13
0
 
5
 
! Отговори
Тома преди 1 година
А защо назначи онзи нещтастик илков който още сънува бай петко от лясковец
12
2
 
4
 
! Отговори
6- и чалгар преди 1 година
Прави си, чалгарино и санитар на Сакатия учиндолец, прав си! Народът каза, че не иска да го управляват мафиота и мутра - Сакатото чудовище, лакеите му - *** Тошко Хаджията, Балабана Джебчията и дългоносата им слугиня Митева! Каза го категорично и както знаеш, чалгарската сбирщина е вече на бунището! Там е, в момента се разлага и смърди на леш, така че, заобикаляйте, българи! Заобикаляйте гниещите чалгарски отпадъци!
11
1
 
7
 
! Отговори
Lora преди 1 година
До Анонимен 10Това със статуквото е много противоречиво. В САЩ има две основни политически партии - Демократи - създадени 1828 и Републиканци (1854). Те не изчегъртват стауквото а налагат промени в политиките и системата, които не работят в угода на обществото. По-добре да се работи с утвърдени политически формации, които знаят как се прави политика и се управлява държава. Обществото е това, което може да ги накарат да промеят политиките и законите и те самите да се променят.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денерджиев.....защо изобщо го правиш..за около 2 месеца си....да объркате пак кондиката.....
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направени са за да обслужат Шиши, а дали е имало натиск, сами може да прецените
8
1
 
8
 
! Отговори
Ясни сте -Чупка! преди 1 година
Зеленият чорап е отстранил Георги Гьоков от надзорния съвет на НОИ.....Човекът,който допринесе за увеличението на пенсиите.....Нямам думи за фърчилаото!
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6 Диана.И БСП и ГЕРБ и ДПС трябва да изчезнат от политическата сцена на България вече! Статуквото трябва да се разтури!!!
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е най-смешният министър от всички. Сложили го на Мвр.
5
5
 
9
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Ама, тия полицейски шефове ги назначихте при предните служебни правителства, назначени от Рунди Рундев Рундестия, бе, Дерменджиев! Те ли са мутрите!? Вие, с ИТН ще направите точно обратното, като дадохте възможност на народа на избори да каже кой иска да го командва - вие, които сте се омотали като комсомолци в партийния архив, лозунги и теории, или истински деятелни и ефективни мутри!
4
4
 
9
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен4 Не можеш да изстържеш половината народ - другата половина са мафиотите БСП, значи..Слави не е политик защото се води не от обществените интереси, а от личните си отношения.Той направи нашата политика поле за разчистване на лични сметки типично по мафиотски,което още веднъж доказва,че държавата ни е окупирана от мафиоти и антимафиоти/мутри/ и въобще не прилича на държава,грижеща се за всеки неин гражданин..Докато БСП не изчезне от политиката, не виждам как това може да се промени
3
4
 
15
 
! Отговори
сина преди 1 година
То и бойко дойде 2009 да гони мутрите, да чегърта, спря финансирания, пренасочи средства - не помните ли ? Пиесата е стара, само актьорите са други. Ако някой не го е осъзнал и смята, че новите и хубавите няма да крадат, като старите и грозните - значи не е дорасъл интелектуално и няма трезва ориентация в обстановката!
2
12
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Рашков свърши поне едно нещо - по изборите здраво стисна за топките герп и дпс, коиото останаха основните дилъри на гласове след краха на бсп.
1
3
 
23
 
! Отговори
нула преди 1 година
А Рашков като ги назначи ,колко бандити влизаха в затвора !!!