Омбудсманът: Трябва да е ясно дали ще има газ за зимата

Говори се за водна подкрепа
12 авг 2022 11:19, Росен Стойчев
25
Омбудсманът: Трябва да е ясно дали ще има газ за зимата
Снимка: БГНЕС

Цената на газа е увеличена със 100% в сравнение с последните три месеца, ако днес бъде прието 300 лева на мегаватчаса. Вероятно точно това ще се случи.

Още по темата
Това коментира за Нова омбудсманът Диана Ковачева.

Трябва да е ясно дали ще има газ за зимата, както и какви компенсации ще бъдат осигурени за бизнеса и потребители. Когато няма прозрачност и предвидимост, хората се притесняват.

Тя смята, че в момента не е ясно кои са енергийно бедните. "Няма дефинирано понятие, а България е една от най-засегнатите държави. Трябва да стане ясен кръгът на нуждаещите се. Отдавна се говори и за водни помощи, но не се вижда как това ще се случи. Увеличаваме цената на водата, но няма подобрение на инфраструктурата и качеството ѝ", подчерта Ковачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А,ако не е ясно,какво ще стане?Ако има-има,ако няма-няма.Ама да си дрънка,че може да я забравиме колко е убава.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За малък апартамент на газ му трябват по средно 6кв. По 300 е 1800 за месец. Въпроса е и да я има кой луд ще я ползва.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази е с лична награда от прасицата на англия за заслуги към короната чрез антибългарските си политика , колониална администратовка
16
0
 
1
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Ама Вие не знаете ли, г-жо, ръководител на напълно лишена от реално съдържание администрация.
15
3
 
3
 
! Отговори
Митьо предприемач преди 1 година
На първо място трябва да се конпенсира бизнеса. Тез дет са топлят в къщите на газ, ще земат инвертори и ша са опраят, ама нас производителите няма как. Не ми ли дават по 200 лв помощ на мегават, т.е. да ми идва на 100 лв газта няма да смогна да плащам заплати, лизинги на джипове, ипотечни вноски на жилищата и почивки зимата
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Питай ги моме рубли дали имат нашите хубавци! Немците си имат рублички и ще си имат газ- гаранция, а ние ще сме по- католици от папата, ама сме извън Шенген! Винаги ядем солта, плащаме си и накрая холандците ни удрят и по 100 тояги за кеф!
13
1
 
5
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
И ТАЗИ Е ОТ ПРОФЕСОРИТЕ НА КИЛОГРАМ
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загрижила се позьорката. Оправи ли бонусите на ковид измамниците?
11
0
 
2
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тая *** не разбра ли, че газ щв има...въпросът е, че ще е много скъпа спрямо миналата година... ==)))
10
3
 
2
 
! Отговори
били преди 1 година
Това дали щем има газ и на каква цена, се решава в Кремъл. Ако сте послушни и плащате много, може и да има. А може и да няма.
9
0
 
4
 
! Отговори
преди 1 година
По- лоши решения спрямо народа никой не е вземал. Това е самата истина. Айде ресто на парите които източиха от държавата за 8 месеца - да се върнат на хората за да си платят с тях чудовищната цена на газта. Нещастни продажници, това са т.нар промяна.
8
0
 
9
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Айде стига!!! Двама са виновните и отговорните за ситуацията с енергетиката в България в момента и за нечуваната криза с газта. Имената са Петков и Василев / браво на всички гласували за тези предатели /. Те предадоха държавата и националния интерес под предлог, че сме солидарни с Украйна!!? Все едно Украйна някога е помогнала с нещо на България. Заради тях и Украйна ни чака зима на глад, студ и бедност. Ето сега е момента тези двамата да бъдат тикнати в затвора, защото по- лоши решения спрямо
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има газ.От вън искат да фалират българските предприятия.Плащат си даже за това.Да се ориентират към нещо друго.Виновни са тези,които се връзват да ходят на платени протести,да водят платена пропаганда и да натрапват платени мнения.Между другото...изнасяме ток пък тока за бизнеса е скъп.Защо?Да може да фалират.
6
3
 
3
 
! Отговори
Некомпетентна К преди 1 година
Каква газ ,то няма Човешки Права ,те газ!Секта на Борисов изтезава Българи тук и в целият Европейски Съюз,а Омбудсмана нехае или не иска да види проблемите!?
5
0
 
9
 
! Отговори
Чернота в тунела преди 1 година
То газ може и да има, но на цени, които ще са смъртоносни. Това ще повлече фалити след себе си. Това пък ще повлече скокове на цените на стоки, които ще се внасят без да се произвеждат тук. Хората ще обаднеят на макс, старите ще измират, по-лабилните психически ще се самоубиват. Но газ ще има и това ще ни плямпат. На цена, която е равна на убийство! Но пък има и хубава новина. Но Путин ще му е гадно!
4
0
 
7
 
! Отговори
Rrr преди 1 година
Платите за российский газ российскими рублями и будет вам счастье - газ. Няма рубли - няма газ
3
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Газ ще има. Това е сигурно. Не е сигурно кой ще може да си го плаща. Лошо няма - все пак за това гласуваха 95% от българите.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая мисирка кога ще я сменят?
1
0
 
9
 
! Отговори
Абе Тази преди 1 година
Кво точно Работи и Колко й е Заплатата?!