Вината на Радев била, че дал шанс на Петков и Василев, те се обърнали срещу него

Двамата разочаровали младите и образованите
271
Вината на Радев била, че дал шанс на Петков и Василев, те се обърнали срещу него
Снимка: БГНЕС

Разочарованието от правителството, от коалицията, която беше създадена, стигна една точка на търпение както сред обществото, така и в мнозинството в Народното събрание и се получи така, че падна първото правителство от власт с вот на недоверие след като една от партиите в коалицията отказа да бъде част от мнозинството и нормално се стигна до предсрочни избори. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ.

"За първи път в най-новата история на България, а и преди това имаше толкова сложна коалиция от четири партии, които наистина са много различни. И това, което предлагат на обществото като политики, и като убеждения, дори и като идеология, макар че забравихме през последните десетилетия тази дума, тази сложност на коалицията в едно кризисно време очевидно предизвикваше и тези съмнения и за съжаление, те се оправдаха", посочи Йотова.

Още по темата

"И Кирил Петков и Асен Василев получиха огромен шанс. Млади хора с претенции за сериозно образование, свежи идеи и нов поглед. Всичко това е чудесна предпоставка за много сериозен успех. Президентът има само една "вина" - че им даде този шанс. Много бързо те се обърнаха срещу президента, вместо да потърсят съюз. И сега изведнъж разочарованието у нас, българските граждани, е това, че те разочароваха младите и образованите", настоя Йотова. 

Лично тя е смятала, че тази коалиция ще се задържи, защото споразуменията бяха подписани с "Продължаваме Промяната", имаше категорично подписани условия, решения, които трябваше да бъдат взети, реформи, които трябваше да бъдат направени.

"Сякаш в самото начало имаше много сериозно съгласие за това, какво трябва да извърши тази коалиция. Идването на ПП на власт беше с много сериозни очаквания от хората. След 12 години управление на ГЕРБ, мнозина от нас повярвахме, че е възможна тази промяна. И натоварени с много очаквания, разочарованието беше много бързо и от голямата любов, се получиха големите резерви в хората, включително и в мен", добави вицепрезидентът.

Във връзка с разочарованията, Йотова поясни, че бързината, с която са се опитали да правят реформи - в Конституцията, в съдебната власт, за справяне с кризите, които следваха една след друга в България и като че ли за тези 7 месеца този темп не се оправда.

"Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите и всичко това естествено доведе до тези резерви", каза още Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
2
 
! Отговори
Нини преди 1 година
Шанса го дава народа, а не Радев!!!!!!
190
0
 
2
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Хайде бе, Радев, стига с тия ромски номера - "Аз ни беше, аз боб идеше..."Ама не може да се избяга от биологията, все пак Резидента е незаконен син на ПРАВЕШКИЯТ РОМ...
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При такъв предизборен подбор от крадливи измамници скоро ще почнем да страдаме по комунизма.
188
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутри вътре , каза президента(Пловдив/Хасково) и вдигна юмрука. Ето тука му е вината, защото взе страна в политическата битка. И като видя колко са крадливи и некадърни (все от Пловдив и Хасково) побърза да се освободи от тях, защото него щяха да тричат, а той си е за тричане. Нима Черепа не е мутра , нима Бобокови не горяха нелегално ***, нима Арабаджиеви(Пловдив) не ги хванаха с милиони в кутии за обувки, нима Банев ( Хасково ) си беше спазил договорите при приватизацията.Виновен ли е Гешев
187
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази вина малка ли е?
186
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро ментата и Василев фалита, се опитваха да служат на няколко господари, на Радев, БСП, САЩ, червените олигарси. Поради което се провалиха.
185
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шансът който им даде Радев не бе даден даром. Дуетът Киро просто и Асен Василев спеца по фалитите, трябваше да изпълняват заповедите му. Когато те заиграха соло и го удариха на забава, и грабеж, бяха свалени.
184
4
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Киро играе постановка заедно с Радев, така както преди Борисов играеше постсновки и Гешев играеше постсновки.
183
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 193: Кирил Петков се разкри като купен от посолството на САЩ. Ресто в Канада с еднопосочен билет.
182
1
 
9
 
! Отговори
Кой работи за Русия преди 1 година
Теменужка Петкова: Чухме, че правителството на Кирил Петков е платило на наета адвокатска кантора колосална сума, за да води преговорите с "Газпром". И това трябва да се провери"
181
4
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 190: Ако искаш да подкрепяш наркомана Зеленски, върви се запиши наемник в украинската армия. Там такива ги пращат на първа линия докато поумнеят или докато се изнесат към царствое небесное.А тук ще останат тези, които са готови да работят за България.
180
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев се разкри като купен от Кремъл. Така че вината му е безспорна. Импийчмънт!
179
2
 
8
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До Пеко: Пеко, Пеко. Вятър те вее на бял кон. Киро и Асен свършиха толкова г'лупости, колкото други преди тях не успяха да направят за цял мандат. А това, че били докарали 60% по-евтин газ, е направо уникално съчинение. .......................................................... Пиши за футбол. В България от футбол всички разбират.
178
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свалихте законо избрано правителство което пое да се бори с мафията Радев и Трифонов излъгаха и подмениха вота на хората Фалшивите герой който бяха против мафията сега са вътре с мафията и Русия това е позор
177
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да подкрепяш Империята на злото и кремълското ч у д о в и щ е Радев кажи си че си за Русия и да приключваме с теб
176
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ли го разбрахте що за стока е Радев и комунистката Йотова- и двамата обслужващи интересите на Москва? Защо свалиха правителството на Кирил Петков,точно защото настъпи руските интереси и Радев скокна срещу тях!
175
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йотова и Радев са като от от комунистически рецитал декламират декламират :) Младите си искат държавата веднага не след още 30 години
174
3
 
9
 
! Отговори
Пеко преди 1 година
Вината на Радев е че прави проПутинова политика у нас срещу националните ни интереси.Това някой го наричат Национално предателство,други се гордеят с това да работиш против народа си.Колко им се плаща на наши политици за защита на Имперските интереси на Русия не знам.Кабинетс Петков направи поне 3 неща за България,Изгони ДПС и ИТН от ,,Лабораторията,,изгони ,,,70 инструктори на нашите политици,Започна да завършва газовата връзка с Гърция и докара Газ с 60%по евтин вдигна пенсиите .е го махнаха.
173
4
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Преяла , уяла се жена ! Само да плюе знае . Надали е пипала през живота си като физ. труд нещо . Плямпало ....
172
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен гербер преди 1 година
Сега и да се ядосвате драги умнокрасиви жълтопаветни палаткаджии е късно, сърдете се на себеси. Той беше честен с вас и още преди изборите си ви каза ,че "Крим е руски", не го ли чухте тогава????