Йотова: Трябват ни договори, не да търсим танкери по моретата

„Никога не чух от бившия премиер каква е цената на газа“
13 авг 2022 15:42, Елка Василева
130

Вицепрезидентът Илияна Йотова отправи остри критики към предишното управление заради газовата криза. Тя предупреди, че ни очаква тежка зима. Йотова не спести критиките си към бившето правителство за справянето с енергийната криза и изрази съмнение относно договорените танкери с втечнен газ от САЩ.

Още по темата
Тя обяви, че ще се търсят всякакви алтернативи за снабдяване с газ, преди да се мисли за възобновяване на преговорите с "Газпром".

"България трябва да се замисли за дългосрочни договори, това е решението. А не с един-два танкера, които ги търсим по моретата. Не разбираме не само къде са и колко са сигурно, но и на каква цена са. Бившият премиер заяви, че тази газ е няколко пъти по-евтина, но никога от него не чух каква е тази цена", заяви Йотова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Кирил Петков отвърна на обвиненията с уверението, че газовата връзка с Гърция ще стане факт съвсем скоро, а по нея ще потече много по-евтино синьо гориво.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Главата на държавата е Толко руски насочена, че трябва много да ни е страх.
98
0
 
3
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 1 година
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърдо линейната русофилка явно спазва указанията на бившето си гадже и сегашен неин съветник - Румен Овчаров - сключване на дългосрочен договор с Газпром по условията на Кремъл.
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че умишлено и предизборно се подклажда тази паника с липсата на газ и високите цени, и задаващата се страшна зима, за да се се създаде у народа страх и сам да поиска преговори с Газпром. И Русия пак да се яви като един вид спасител за българите. Сегашното правителство е сложено с тази цел.
95
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донев, Радев, Борисов, подпишете договор с Гапром, защото кризата и разрухата е голяма. Заедно отидете - правителство и опозиция. Борисов ще бъде духовна подкрепа на Донев и Радев. Подписвайте, не лъжете народа за изборите. Поемете сега отговорност и подпишете с Газпром. Преди изборите подпишете, за да спрете с лъжите си.
94
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ДПС, Гълъб Донев, Илияна Йотова и Радев да подпишат договор с Газпром. Да открият сметка в рубли. Бойко Борисов и Гълъб Донев да подкрепят договор с Гапром и сметка в рубли. Веднага да го направят, защото разрухата е голяма и кризата с газа е голяма. Те само лъжат и не подписват с Газпром. Разрухата и кризата с газа се прави от Бойко и Радев, заедно. Защото говорят еднакво и не подписват еднакво договор с Газпром.
93
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май зимата ще има доста протести и те ще са пред президентството.Импийчмънт за Радев и тази червена комунистка- и двамата защитават руските интереси.Да не се правят на невинни и да си измиват ръцете с Петков и Василев!
92
6
 
9
 
! Отговори
РУСИЯ Е ВРАГ преди 1 година
..И НИКОЙ НЕ ИСКА ОТ ВРАГА СИ ДА МУ ДОСТАВЯ ГОРИВА И СУРОВИНИ , ЗАЩОТО ВИНАГИ МОЖЕ ДА ТЕ ИЗПЪРЖАТ С ПАРИТЕ ИЛИ ДОСТАВКИТЕ , АКО НЕ ГО СЛУШКАШ ...ХА,ХА,ХААА...И ДА УВИСНЕШ НАКРАЯ КАТО ЧЕРВЕНИТЕ ПРАШКИ НА НИНОВА НА ПРОСТОРА С ВРАБЦИТЕ ЗИМАТА..!
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой индивидчета като другарката наистина навяват мисли и чувства за убийство, бавно и мъчително, да усеща как си заминава, да боли и да не може нищо да направи!
90
2
 
9
 
! Отговори
ГАЗА Е ПОЛИТИКА... преди 1 година
...А РУСИЯ ---ПРАВИ ОПИТИ ДА ВИ РАЗИГРАВА , КАТО ПУДЕЛЧЕТА ОТ ЦИРКА! ...ТОВА Е "ПОЛИТИЧЕСКИ ПОКЕР"--НО МАЛКО СЕЛЯНЧЕТА ГО РАЗБИРАТ , ЗАЩОТО СА ПРИМИТИВЧЕТА ....!...ЦЕЛТА Е РАЗБИВАНЕ ЕДИНСТВОТО И КОНКУРЕНЦИЯТА ОТ ЕС И САЩ , ЗА ЕДНА СКАПАНА РУСКА ИКОНОМИКА , КРЕПЯЩА СЕ САМО НА ИЗНОС НА СУРОВИНИ И ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ!...
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ и ПП се правят на разсеяни преди изборите. Всичките им критики са срещу ГЕРБ и нито една лоша дума за БСП, че след изборите пак ще редят общ кабинет. Всеки трябва да е на ясно , че няма никакво значение дали ще гласуваш за БСП, ДБ или ПП, те са едно цяло след изборите, но все още не им стиска да си се коалират преди изборите
88
3
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
За какви Договори говори тая ---когато цените на горивата СЕ МЕНЯТ ВСЕКИ ИЗМИНАТ МЕСЕЦ??!!!....ИСТИНАТА Е В "БОРСОВИТЕ ПРЕДЛАГАНИЯ " ОТ ВНОСИТЕЛИТЕ--ВСЕКИ ОПИТ ЗА ДЪЛГОСРОЧНИ ДОГОВОРИ ---РИСКУВА ДА НИ НАЛОЖИ "ЕНЕРГИЙНО РОБСТВО" ЗА ДЪЛГИ ГОДИНИ ---НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО????!!!...ДОРИ И ДА СКЛЮЧИТЕ "ДЪЛГОСРОЧНИ ДОГОВОРИ" ---КОНТРАГЕНТА МОЖЕ ДА ВИ РАИГРАВА С ЦЕНИТЕ И ДОСТАВКИТЕ , КАТО МАЙМУНИ ОТ ЦИРКА...!....РУСИЯ ---ВЕЧЕ ГО ДОКАЗА...!!!!!
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Северна Македония , която също получава газ през турски поток през България е с цени под 100 евро. Всички ни се смеят колко сме умни. Дадохме милиарди за нов газопровод и не искаме да ползваме евтин газ от него, за да има за Македония, Босна, Сърбия и Унгария.
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ни е толкова акъла , така ще е . Евтиния газ минава транзитно през България, а Сърбия и Унгария потриват ръце , че си имат евтин газ и не им трябват нито кораби , нито нищо. Цена на газа в Унгария за август месец 65 евро за мегаватчас. Цена в България 150 евро.
85
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро договори и танкерите, и построи гръцката тръба. Мръднете си задниците, свършете останалото!
84
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес унгарския министър е казал, че са постигнали договорка с Газпром и от вчера са увеличили обема на доставки през Турски поток за Унгария на преференциални цени.В момента газа в Унгария е над два пъти по-евтин от в България.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** Йотова.
82
5
 
11
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 1 година
Йотова се включи в хора на оплюването на ПП.Тя не говори какво прави,а се занимава с предизборна агитация в полза на ГЕРБ и ДПС.Целта на Радев е да отслаби партиите,да няма една или две,които да направят мнозинство и да се нормализират нещата в д-вата.Видя се,че след смяна на шефа на Булгаргаз той подскочи като ожилен и започна атаката срещу правителството.И слепия може да види,че е рускозависим.Не може да му се отрече,че досега добре се прикриваше.А Йотова стигна дъното-стана поредната мисирка.
81
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така е . Киро един път не е казал , че не може да управлява с БКП или да не иска Корнелия. Само слушаме от него и Корнелия едно и също. Не можели да управляват с Борисов.
80
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тази пуйка почна с изцепки за щяло и нещяло ! Докога ще търпим нефелни люде да управляват родината ???????????????????????