Летният сезон бил добър, но фалитите били непрекъснат процес

Три проблема стоели пред Министерството на туризма
56
Летният сезон бил добър, но фалитите били непрекъснат процес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният министър на туризма Илин Димитров коментира пред Нова телевизия, че летният сезон, макар и кратък, ще е по-добър от миналогодишния и с лек спад спрямо този през 2019 г.

Още по темата

Димитров открои три проблема, с които министерството ще се бори в рамките на този сезон.

На първо място той подчерта, че поради пандемията от коронавирус, туристическият сезон протича по по-специфичен начин и хората трябва да са предпазливи.
На второ място служебният министър на туризма сложи проблема с програмата за украински бежанци у нас.

„Трябва да се заплатят на всички хотели средствата, които са отпуснати. Имахме много забавяния, имахме на 500 жалби”, каза Илин Димитров. Той увери, че повечето от тях са обработени и в рамките на следващата седмица обезщетенията за хотелиерите ще бъдат изплатени. Третият приоритет, който Министерството на туризма си е поставило, е категоризацията на хотели у нас.

Димитров призова българските туристи да посещават родното Черноморие като сподели, че в ход е кампания, която цели да удължи сезона и да върне у нас както българските, така и туристите от съседни нам държави – Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония.

Фалитите са непрекъснат процес. Това каза министърът, попитан дали очаква такива през зимния сезон, предвид високата цена на синьото гориво у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Логопед преди 1 година
Безплатни сеанси за министри. Промоцията е валидна до 2 октомври.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем ги тия фалити. Комшията преди една година фалира, после нова фирма после пак фалира и сега пак нова фирма. Питам го, ти нали фалира, той казва да бе ония фирми фалираха! Аре да го оставите да си вършат работата и кой фалира да си фалирва, това защо трябва да касае цялото общество? Пък и на всичкото отгоре повечето хотелиери са мутри и мафиоти, то дори не е тайна! Пак пазиме мафията, нали?!?
28
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
не разбирам защо държавата трябва да "плаща" на ЧАСТНИТЕ хотели и да ги "спасява от фалит" ?!...Че то и по "социалистическо" не беше така!...Какво става в тая "Измъчена географска територия"?..И м/у другото:-Сведенията ми са,че черноморските ни хотели са заляти от украински "бежанеци",дошли у нас с Мерцедесите и Майбасите си...Възниква въпроса:-ПО КАКЪВ КРИТЕРИИ и "логика" бежанците от Окраината не се настаняват в бежански лагери,както се процедира със всички останали бежанци?
27
0
 
11
 
! Отговори
Почиващ преди 1 година
Според сегашния министър на туризма в извънредното правителство, през следващата година ще трябва да платя за почивка на родното черноморие няколко месеца след нея. Все пак, българите трябва да сме с предимство пред украиниците. Честито на почиващите в луксозните курорти като Златни пясъци, Албена, Слънчев бряг и другите.
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам един въпрос аз-кой реши да направи една от най -хубавите крайбрежни пътеки за разходка в Несебър,в паркинг за стотици коли?????От там гледката е поразителна към другите курорти.Що за визия имате всички управляващи?Що за мафия сте??Всичко съсипахте,това го няма никъде,чудя се и на хората -СЛЕПИ СТЕ БЕ,ОТИВАТЕ И СПИРАТЕ ТАМ.ТАКИВА ПАТРИОТИ ЛИ СТЕ,ТА ЕДНО ПАРЧЕ ЗЕМЯ ОТ РАЯ НЕ МОЖЕ ДА ЗАЩИТИТЕ С ПОЗИЦИЯ НА МЯСТО,АМА НЕ СЕЛЯКА ПТИВА НА ВЕЧЕРЯ И АЙДЕ ТАМ КОЛАТА,НО ИНАЧЕ ПАТРИОТ!
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивам си на Егейско или Средиземно.Тука ще ти обикалям из мръсотията,измислените им заведения,ще се чудя къде да стъпя да не пропадна в някой канал,ще си пържа краката по пясъка сякаш е сложно да сложат дървени пътечки между шезлонгите,ама не нали ще заеме много място ,на което може да сложат още шезлонги да печелят,нищо че никога не ги мият.Освен в кръчмата друго няма кво да правиш и накрая и червен флаг .И не ,моля не ме убеждавайте колко е прекрасно тука-може, но погледнато от далече!
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сливен не е валял дъжд от два месеца. Една капка дъжд не е паднала. Последно валя през юни. Пратете малко дъжд от София насам, че тука стана пустиня, всичко изсъхна.
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямо що,много е добър,селяния до шия,мръсотия ,ниско качество на предлаганите услуги ,липса на персонал,но няма проблем ние сами си предпочитаме ниския стандарт на живот..
22
0
 
24
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Тоя бранш фалира периодично,3-4пъти годишно,от поне 15 години.Ако не дерете по 30-40 лв. за сянка,току виж потръгнали нещата.
21
2
 
18
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Страшно "добър е" няма що - цените за нощувки са скочили с около 30%, а сметките на хотелиерите са се вдигнали тройно и четворно. Освен това този сезон руснаците, които плащаха ги няма, но за сметка на това е пълно с украински цъpвyли, на които пък и така наречената ни "държава" поема разходите им. Иначе всичко е точно и върви по Планът на Урсула и еврейските и шефове - ограбване на населението, чрез марионетни "правителства" и "партии" като ПП, ГЕРБ, ДБ, ДПС, ИТН.
20
1
 
18
 
! Отговори
Чао! преди 1 година
Край вече с БГ морето. Да си привличат роми. От Наш *** бизнесмен не става
19
0
 
14
 
! Отговори
Борец преди 1 година
И тоя министър ще се "бори" ! Изобщо, всички се борят непрекъснато ! Върти се една борба на всички нива и затова българският суверен е винаги в поза " партер" !
18
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция е по-евтино, по-хубаво, по-истинско и по-добро обслужване. В България те гледат като бездънен портфейл особено на плажа. Никога повече на нашата мизерия.
17
0
 
27
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи какво излиза сега! Всички по морето ревът, че ще фалират! сезона е по-добръ от най-добрия сезон досега от 30г насам! И хотелиери пак ревът, че ше фалират! Отделно, че БГ морето в момента може да се каже, че като цени задминава дори гръцкото море! За турското там го задминава поне 3-4 пъти като цени! И въпреки това хотелиери и други ми ревът как щели а фалират! Сега някой ме ЛЪЖЕ, или сезона не е толкова добър я даже е ужасен или хотелиерите пак си измислят разни фантазии!!!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кое от двете е истина???? И какъв бизнес сте вие, които по цял ден плачете и искате помощи от държавата? Същността на всеки бизнес съдържа и търговски риск, а вие за всичко ревете, то нищо не ви интересува, освен да си пълните гушите.. Или сте бизнесмени, или сте храненици на държавата. Ама много станаха!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвайте се бре, нва протестантите на Промената! Тва са радостни фалити, "умни и красиви" фалити! Колкот' повече фалират, толкоз по-голяма Промена... Фалити - вън! Фалити - вън!
13
0
 
21
 
! Отговори
Док преди 1 година
А заглавието на статия от вчера в тоя същия скъсан сайт гласеше: българите избраха гръцкото и турското море, имиджа на нашето е съсипан. На кое да вярвам?
12
3
 
9
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 година
Фалитите са наистина непрекъснат процес.Това ,което е казал оня тип не е в противоречие с цялостното му изказване. Общо взето оцеляват мафиотите и твърде рядко обокновенни кръчмари. Но и между богатите също има непрекъснат прицес на умишленно предизвикани фалити с цел грабване застраховката.Не виждам противоречие в думите.
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата е престъпник. Това е ясно на всички. Уцели благоприятни времена, ама пак си остава престъпник.