Димитър Манолов: Целият свят открива въглищни централи, ние - не

Той подчерта, че в криза страната ни е един от най-големите износител на ток
15 авг 2022 20:41, Красимир Ангелов
23

"Политиката управлява икономиката, а не обратното, както е нормалният ред на нещата. Това създаде чудовищна каша и я забъркаха всички големи играчи. Ние сме едно пшеничено зрънце от голямата каша. Ние плащаме за всичко това. Едните взимат по 4000 рубли, другите взимат по 2000 долара, а резултатът от простотиите, които вършат, е един и същ". Това каза президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в студиото на "Денят ON AIR".

"Купуваме руски газ, който през тези посредници се появява с друг етикет, за да може някакви политици да отчетат, че газът не бил руски и ние да платим сметката. И пак стигаме до тези, които се продават за филия хляб и две кебапчета. Целият свят открива въглищни централи, защото няма друг начин да се оцелее, ние - не. Ще уволним 12 000 човека от Стара Загора. Всички опира до тези кретени, които са взели по някой лев", допълни Манолов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че в криза страната ни е един от най-големите износител на електроенергия.

"Това със сигурност пречи на някого. Този някой може да си е уредил това нещо да бъде прекратено. "Мини Марица-изток" произвежда страшно много, твърди се, че не го правят по най-добрия начин. "Мини Марица-изток" има възможността да изнася и въглища, не само да задоволява нашия вътрешен пазар. С въглищата имаме драма заради конфликта в Украйна, която е изключително сериозен производител на въглища, пък и Руската федерация може и да изнася", обясни президентът на КТ "Подкрепа".

Според него "болната фантазия" управлява Европа в момента.

Попитан дали синдикатите са готови на протести, Манолов отговори: "Ако тези глупости, за които се говори, продължават по същия път и не бъдат подложени на много сериозна ревизия, бъдете сигурни, че тези неща ще се случат по страшен начин. В Плана за възстановяване имаше идея въглищните централи да минат на газ. Представете си, ако цялата ни енергетика беше на газ", посочи Манолов.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие др.Манолев се опитвате да откриете топлата вода,няма родолюбци има частни интереси.Всичко се прави с цел,както КТ,,Подкрепа,,така и КНСБ се нагаждате според управляващите,няма нищо полезно от вас,вие сте заедно с управляващите и се опитвате да оправдаете заплатите си които не заслужавате....само празни приказки и нищо ,няма нужда от такива хрантутници като вас
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
синдикати няма митко от подкрепа срещу комисион възхвалявя американските марици които имат предписание да ги ...затварят
17
5
 
3
 
! Отговори
Български преди 1 година
браун газ от вода, чист, не замърсява !!! Всеки може да го ползва, ако няма продажни лъжци да крещят: паника, паника, паника !!!
16
4
 
3
 
! Отговори
Сбогом преди 1 година
МОНОПОЛ !!! Има браун газ, който се прави от вода и умните български бизнесмени го внедряват в производството !!!
15
3
 
7
 
! Отговори
син дий калист преди 1 година
Открий и ти,бе.Само дърдорите и нищо не вършите.
14
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Забравихте за друг износ - на млади, прави и здрави хора, които някой е отгледал, не е спал, понякога не и ял, и какво излезе, изнасяме все от важни по-важни стоки?
13
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Загадка - на едни от първите места в ЕС по износ на ток, злато, пшеница, слънчоглед, за друго не съм чел, и в същото време най-бедни, ОТГОВОР - КОЛОНИЯ ЛИ СМЕ НАИСТИНА......
12
2
 
16
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Кои от въглижните централи работят на загуба? На загуба е държавния ТЕЦ, защото така се управлява нарочно. Американските тецове са си яко на плюс. Естествено, държавата им плаща въглеродните емисии, защото така са подписани договорите. Въглищните централи гарантират независимост и могат да спасят България в момент като този. Ние обаче не искаме да сме независими, защото се управляваме от ***.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но първо трябва да бъде изработена технологията . Тя не може да бъде изработена от вишисти . Това са изрязани мозъци които имат стериотипно мислене . Затова и Стив Джобс и Бил Гейтис не са вишисти .
10
2
 
17
 
! Отговори
Мери преди 1 година
А в тая криза защо не си върнем Американските централи в БГ на които им плащаме като тлепци хиляди милиони срещу НИЩО.
9
5
 
19
 
! Отговори
Зори преди 1 година
Манолов е 100% прав. Трябва да се гледа българския интерес а не до ти командват американски агенти като ПП - пълни предатели.
8
8
 
5
 
! Отговори
д преди 1 година
пълни глупости, въглените централи дори в България работят на загуба от години
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Офф ..!! Да ев.ва и счупените вишисти . Ади и за батериите да дам малко акъл без да разбирам толкоз. Батериите могат да бъдат използвани и в енергетиката и в бг. електромобили.Там важното е колко време не губят капацитет и колко струва преработката на скъпите материали ако са направени с такива.Света не е черно и бяло . Това ви лъжат евроатлантическите партии . Що се отнася до въглищата.Те първи трябва да бъдат изведени заради тройна вреда. ЦО ,твърди частици и сяра (киселинни дъждове) но първо
6
3
 
9
 
! Отговори
Мм 586 преди 1 година
Давай, направо Маноле! Какво го овърташ? Истината е много проста. Постъпваме като всички в ЕС, а именно мислим за себе си и нашата печалба! Слагаме временно "тирантите" на нови и зелени технологии и започваме да произвеждаме електричество от всички тецове и продаваме...
5
20
 
8
 
! Отговори
Евала преди 1 година
И да бяхме имали Белене какво : голям праз! Токът му щеше да е скъп, защото централата трябва да се изплаща много години. Ако беше евтин, пък щеше да се изнася навън и ние пак нищо не хващахме. Нищо добро за нашего брата, все ние сме от...оная страна на секса.
4
28
 
6
 
! Отговори
Руска поодлога преди 1 година
Димитър Манолов е руска поодлога. Знаеше се и преди, но сега лъсна. Продава България за рубли. Жалък и бездарен хрантутник.
3
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закривай!
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми така е когато неориентирани зелени ляволиберали като Христо Кьоксала, Сандов, Мирчев и разни такива управляват. Те искат народа трева да пасе, ама да е зелен.
1
3
 
12
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Маноле ставай миньор :)))