Данчев: Не си мълчах и за това ме местиха

Остава член на БСП
17 авг 2022 12:18, Росен Стойчев
1
Данчев: Не си мълчах и за това ме местиха
Снимка: БГНЕС

Никога не съм премълчавал, щом видя нередности. Именно защото не мълчах бях местен от един ресор в друг, поетапно ми бяха отнемани функции, бях преместен в друга сграда.

Още по темата
Това коментира зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев за Нова Нюз.

Според него ключови партньори на страната са оставени без покритие от службите по търговско-икономически въпроси - нямаме търговски аташета в Париж, Вашинтон, Италия. "Бях в екипа, който водеше преговори за съставяне на правителство от страна на БСП. Личен конфликт с Нинова нямам и не съм имал. Партията ни губи все повече подкрепа, не мога да съм безкритичен. Оставам член на БСП, но няма да бъда кандидат за депутат", обясни Данчев. И увери, че служебният кабинет няма реваншистки настроения, а само желание за приемственост.

По темата за отзоваването на търговското аташе в Ел Ей той подчерта, че началникът на кабинета на министъра се е занимавал с това.

"Не ми е ясно да са правени анализи на търговските аташета. В това число и конкретно на тези в САЩ. Мнението на Калоян Методиев, че трябва да се закрие позицията търговско аташе там и да се открие такава в Чикаго, показва дълбокото му непознаване на служителите по икономически въпроси. Той бърка търговското аташе с консул", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- Какъв е тоя Зеленски-2, бре?!?