Донев: Впечатлен съм от реакцията на всички, които помогнаха на Тракия

Очаква от МВР сериозен контрол на движението по пътищата
18

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Гълъб Донев благодари на хората, помогнали в неделя вечер на пострадалите от катастрофиралия автобус на АМ "Тракия". Надеждите са ни, че децата, настанени в "Пирогов", ще се възстановят бързо, каза в началото на заседанието на кабинета служебният министър-председател, цитаран от БТА.
Още по темата

Преди да преминем към дневния ред искам да отправя благодарност към всички, които в неделя вечер, 14 август, добавиха в личния си дневен ред преодоляването на трагедията, която можеше да причини катастрофиралият автобус с деца от Сърбия, каза Гълъб Донев. По думите му този инцидент е станал повод да видим, че пътят е един и заедно можем да се справим дори и в най-тежки изпитания. Той коментира, че катастрофата е събрала различни хора по възраст и професия и дори с различни възгледи. Впечатлен съм и признателен за светкавичната и адекватна реакция на всички, които в неделя вечер не отминаха 217-ия километър на магистрала "Тракия", мислейки си "това не е моя работа", каза премиерът.

Разбира се, че е щастливо стечение на обстоятелствата, че сред пътуващите е имало и лекари, посочи Донев и благодари на младия лекар, започнал оценка на състоянието на пострадалите, д-р Антон Елкин, на Теодор Бочев и Живко Стамболиев, които помогнали за изваждането на деца от автобуса. Той изрази благодарност и на спешните медицински екипи, на лекуващите лекари и медицинските сестри, на Пътна полиция, на местните власт в Стара Загора.

От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата на движение, посочи служебният премиер. Ако ценим живота - своя и на непознатия в насрещното платно, ще спазваме закона вътре в нас, добави той.

Първа точа в заседанието на кабинета ще е преодоляване на бедственото положение в община Своге, съобщи Гълъб Донев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този премиер ми направи изключително лошо впечатление откакто е такъв. Пред медиите застава и започва да чете като първолак с наведена глава. Това му поведение буди в зрителите убеждението, че някой му е написал какво да говори. Това е лош признак, че ще е поредният парашутист в политиката.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пък за какво се обади??!???
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ВПЕЧАТЛИ ЛИ ТЕ ФАКТА ЧЕ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НЕ Е ПРЕДАДЕН В ЕС, А МИЛИАРДИТЕ ОТ НЕГО СА ЗАЛОЖЕНИ В ГОДИШНИЯ БЮДЖЕТ...И КО ПРАИМ С ТИЯ НЕГРАМОТНИЦИ ДЕТО НОСЕЛИ БГ В СЪРЦЕТО СИ- ДА БЕ БОЛИ ГИ ОНАЯ РАБОТА ЗА НАРОДА НА БГ - ПОРЕДНО ОБИРАНЕ
10
4
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
БРАВО на "Свободна Европа+. Написа истината за служебния кабинет на Гълъб Донев. - роднина-милиционер-роднина-милиционер.
9
3
 
7
 
! Отговори
Новият главен преди 1 година
Подай си оставката бе апаратчик, какво си впечатлен. Впечатляват те само биографии на съветски куки. Ще ми паднеш скоро срещу лампата
8
3
 
5
 
! Отговори
СТАМБОЛОВ ОСВОБОДИТЕ преди 1 година
НЕ ШЕМЕ НИЙ ШАПКАРИ, НЕ ЩЕМЕ НИЙ МУТРИ, А ИСКАМЕ СВОБОДА, ЧОВЕШКИ ПРАВДИНИ
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
създание на Доньо Донев
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите сме задружни срещу руснаци и комунисти! САМО ТЕХНИТЕ ДОЛНИ АГЕНТИ РАЗДЕЛЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЗА ДА ГО ПОРОБЯТ.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нищо по-примитивно, лакомо, безродно и безбожно от пенсиониран военен в България.
4
2
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ФАТМЕ ДОНЕВ, ВЯРНО ЛИ ЧЕ БЕЗАКЪЛНИТЕ ШАПКАРИ БИЛИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПАТРИОТИ, НАЙ-ЧЕСТНИТЕ И ЩЕЛИ ДА СТОЯТ НА ВЛАСТ КАТО ХУНТАТА НА НОРИЕГА?
3
4
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
ГЪЛЪБ ДОНЕВ Е РОЖБА НА ДОНЬО ДОНЕВ! един от тримата..
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТВРАТИТЕЛЕН КРАДЕЦ, ЛЪЖЕЦ И ПРЕДАТЕЛ
1
13
 
9
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Няма нужда Българите сме такива , когато няма кой да ни разделя. Като Радев.