От газовата асоциация против назначението на Деница Златева в "Булгаргаз"

Има надежда, че нещо ще се промени, но как ще се говори с "Газпром"?
17 авг 2022 10:03, Красимир Ангелов
19

Деница Златева ще смени начело на "Булгаргаз" Любомир Йоцов. Тя е член на Съвета на директорите на дружеството, бивш вицепремиер в първия служебен кабинет на президента Румен Радев с премиер Огнян Герджиков, евродепутат и депутат от БСП.

Единствено Иван Топчийски запазва поста си на председател на Съвета на директорите. Освобождават се и трима от членовете.

"Когато погледнах CV-то на Деница Златева, имам въпроси за себе си, но не намирам отговори. Излиза, че някой друг е ръководил "Булгаргаз", след като сменят състава на Съвета, а оставят председателя. Преди известно време стана ясно, че решенията ги взема правна кантора в Ню Йорк, те просто е трябвало да изпълнят тези решения", каза председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов в студиото на "България сутрин".

Той посочи, че за месец юли компания в Турция е продавала на битовите потребители газ за 186 долара за 1000 кубика.

"В същото време ние продаваме не на битовите потребители, а на крайните снабдители на 1067 долара. Тук имаме разлика в пъти повече с нашите съседи. В Турция всички участват равноправно на пазара. Нашият обществен доставчик е единственият в ЕС, който има такава функция. "Булгаргаз" е един от многото търговци, те са 59 на борсата", допълни Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Единственият човек, който има опит в работата с природния газ, е Йоцов. Той беше финансов директор преди години, дълго време работи в няколко компании. Деница Златева идва отникъде в нашия сектор. Има надежда, че нещо ще се промени, но как ще се говори с "Газпром"? Просто трябва да се изясни статутът на този договор. Ако Русия не е съгласна да го изпълнява - да го прекратят. Трябва да има отговорност", категоричен е председателят на Българската газова асоциация.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩОМ СА НАЗНАЧИЛИ ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА ЗА ЩЕФ НА ГАЗПРОМ, ДНЕС Е ЕДИН ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!!! А СЪСЕЛЧЕТАТА ПО КАБЕЛАРКИТЕ ДА СЪСКАТ!!...
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калинка от БСП. Нищо не разбира от газ. И колко и е законно назначението, поне един фиктивен конкурс да бяха организирли.
10
0
 
1
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Дух не е нецензурна думаЗащо я криетеМръсно подсъзнание?
9
17
 
8
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Защо триете?! Страх ви е от Зеления чорап ли?! От един национален предател ли ви е страх?! Да, той е национален предател и твърдо е решил да постави гордата ни и велика някога държава на колене пред кремълския злодей и масов убиец - началника му! Позор!
8
4
 
22
 
! Отговори
T.Шак преди 1 година
Преди, когато газът идваше директно от Газпром на фиксирана цена - беше евтино. Откакто 59 посредника търгуват и си препродават един на друг газ през борсата, срещу съответната комисионна, разбира се, газът е скъп. Изводът - ходете да се извините на Газпром и откривайте сметката в рубли! Не сте там за да се правите на горди, а за да имаме възможно най-изгодната сделка за гражданите. Ако трябва и дупе ще давате, стига да е в интерес на обществото
7
3
 
12
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Защо са против? Защото няма да могат да крадат както до сега ли!
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето я истината за слугите и васалите пиндостански "стана ясно, че решенията ги взема правна кантора в Ню Йорк, а Булгаргаз просто е трябвало да изпълни тези решения"". А нашите управляващи се оправдават с руснаците.
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сърбия, Турция дали има такава асоциация от 60 посредника за газта ?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какви са тия асоциации в бегето ! Всичко е на асоциации, сдружения, и незнам си още какви измамнически образувания ! Егати скапаната гнила държава !
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газпром спря газа на почти всички държави от бившия комунистически лагер и докато Путин е на власт ще бъде така.Ще го пуска и спира за да мачка техните икономики.
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната Пеевска пионка назначена от Рундьо... Какво стана Рундьо, вече сме на принципа "Мутри вътре", а?
1
1
 
11
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тази газова асоциация до сега съгласна ли беше с това което се случва - фалит на Булгаргаз. Ако е така , значи е нормално да е против тияа назначение. Което не е добро, но ще се види