Пробив в отношения с РСМ има, но не е достатъчен

Скопие е принуден да преговаря, властта е склонна да промени Конституцията
17 авг 2022 11:54, Анисия Иванова
8

Противоречиви реакции в РСМ предизвикаха формулировките за цар Самуил и още четири личности от общата ни история. Оказа се, че те са договорени от Съвместната историческа комисия още през 2019 година, но бяха публикувани преди ден.

"Няма никакво споразумение. Това е документ от 2019 година, когато РСМ имаше нужда България да приеме членството на държавата в НАТО. Винаги трябва да имаме предвид, че думите като "пробив" в отношенията, не отговарят на истината", заяви журналистът Виктор Канзуров в студиото на "България сутрин".

Още по темата

По думите на журналиста Владимир Перев пред Bulgaria ON AIR пробив има, но не достатъчен.

"Македонската страна е принудена да преговаря и е съгласна да подпише. Тук не се работи за никаква любов, тук се работи за подпис. Единственото, което ги интересува македонските политици, е дали ще има предвременни парламентарни избори, или няма да има. Ще подпишат всичко", посочи той.

Канзуров смята, че само властта е склонна да промени своята Конституция, за да продължи напред.

"Според последните социологически проучвания подкрепата от опозицията е двойно по-малка. Това, което е подписано, не се спазва, а опозицията, която е по-силна, казва, че няма да подпише нищо", заключи журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 1 година
С уважение към двамата събеседници, ще цитирам един известен български политик от Македония - Андрей Ляпчев: " Со сротце, со благо, па там дето не може - и со малко кьотек..!"Така че, това е формулата и за политиците в РСМ, с лек "европейски натиск" ще ги вкараме у пътя..
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пробив няма, няма и да има докато тия се опитват да изкривят историята ни!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какъв да е бил цар Самуил като тази титла е българска,не е македонска,освен това цар Борис е брат на баща му Никола управител на Охрид е бил мизиец като него по времето на царуването на Борис с признаването на българската православна църква засвидетелствана от Папата на католическата църква и Патриарха на Патриаршията на Константинопол,като трета от патриаршиите и първа призната православна църква с патриаршия преди други,също цар Симион и цар Самуил са били мизийци по предаване на титлата цар
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24.06.2022 ДЕН НА ПОЗОРА И НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ГЕРБ-СДС,ПП,ДБ,ДПС !!!
2
0
 
9
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Тоест, няма никакъв пробив. Всичко си е по старому.
1
0
 
15
 
! Отговори
САМО МНЕНИЕ преди 1 година
Ако бихме могли да добием някаква представа колко от хората по върховете там, са направили кариерата си на база връзки с Белград, дискретни контакти с УДБА, агресивен антибългаризъм /което те приемат за висша форма на патриотизъм/ ще ни се ''изправи косъма''