Панев сезира КФН за посещението на Борисов в "Неохим"

Твърденията му били в противоречие с официалната информация
18 авг 2022 13:32, Нели Христова
76
Панев сезира КФН за посещението на Борисов в "Неохим"
Снимка: БГНЕС

Преди малко внесох сигнал в Комисията за финансов надзор за посещението на Бойко Борисов в димитровградския торов завод "Неохим" в събота. Акциите на дружеството се търгуват на фондовата борса, а изявленията на Борисов и на местните директори за състоянието му са в директно противоречие с последната официално подадена информация до инвеститорите за печалба от над 75 млн. лева за първите 6 месеца на годината. Това написа във Facebook профила си Владислав Панев, бивш депутат от "Демократична България".

Той посочи, че „има ясен ред за оповестяването на всяка важна новина за борсово търгувана компания, която може да оказва влияние на цената ѝ. Той не включва изявления пред медии на бивш премиер в компанията на изпълнителния директор и собственик. И то апокалиптични такива - за принудително спиране на работа (от сайта на Неохим се вижда, че става въпрос за планов ремонт, който се извършва всяко лято), за масово освобождаване на работници и т.н..”

Панев обвини ГЕРБ, че са дълго време са неглижирали капиталовия пазар. „Капиталовият пазар е стълб за развитието на всяка успешна икономика. Дълго време беше неглижиран от ГЕРБ, като Владислав Горанов говореше, че за него по-важен е пазара на череши в Кюстендил. Изявленията от събота са доказателство, че нищо не се е променило.”, написа Панев.

В поста си Панев пише, че си има правила за информиране на пазара и Бойко Борисов не е над закона. „Да, инфлацията и поскъпването на суровините се отразяват тежко на голяма част от индустрията. Вероятно и печалбата на Неохим ще падне. Но си има правила за информиране на пазара и те трябва да се спазват. Бойко Борисов не е над закона”, добави Панев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Габи преди 1 година
Панев търси само скандала
47
2
 
7
 
! Отговори
Калин преди 1 година
Ползата от Панев за добруването на народа клони към нула.
46
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
ДБ се чудят как да привлекат малко медийно внимание преди изборите.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ е тарикат Сега накисна директора, но истината е, че Баце е сценариста....Директора трябваше да се движи по сценарии, защото или получава нещо в замяна или връща услуга, може и двете или пък му се обещава светло бъдеще.....Смях! Щом 12 години не му запомниха номерата, няма смисъл.И аз да съм на хранилката и аз ще говоря каквото ми кажат, но понеже не съм, затова мисля с главата си и виждам, че не може повече да продължава експеримента Борисов...
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце си лъже от сутрин до вечер....Умните не го слушат, а само се забавляват.Той като изръси някоя нова небивалица, сам се хили като тиква, но не на себе си, а на тези, които му вярват....В психологията е доказано още от времето на втората световна, че колкото по- абсурдна и шантава е една лъжа, толкова "шарани" се хващат.Като се знае кой ни го навря, не се учудвам"вЕрвайте му"....
43
2
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
ББ каква вина има за това, самият директор му казва, че заради високата цена на газа е осеободил 61 работници и му показва спрения завод!
42
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце кат кае добър ден, първо гледай де е слънцето
41
24
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Джипканякът трябва да бъде осъден за умишлено всяване на паника!Тоя лъже като диша.
40
1
 
21
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
Айдуци са тези, които ни докараха до невиждана бедност, а тези които ги подкрепят са умопомрачени мазохисти. Жалко, че заради такива недоразумения на мизерия е обречен целия народ.
39
0
 
25
 
! Отговори
До47 преди 1 година
На нас ни се отразява повече, защото инфлацията тук е в пъти по-голяма от всякъде в Европа. Всичко това е благодарение на уж образованите, уж почтенните и лъже борците с корупцията от Харвард.
38
4
 
18
 
! Отговори
До44 преди 1 година
Борисов не може да се конкурира за затвора с лъжеца от Канада и някои негови дружки.
37
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Бацето , селският тарикат от Банкя , когато си отвори устата , бълва само змии и гущери ! На този , каквото и да му сторят все ще му е малко ! От неговото 12г. скапано управление , си останахме най-бедни в ЕС .Навсякъде е инфлация и тежка криза , но хората от другите държави имат високи доходи и не им се отразява така , както на нас !
36
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е проблемът, че един политик е огласил на обществеността за престъпленията на Кирил Петков и неговите олигарси. Защо да се мълчи, когато се фалират умишлено съруктуропределящи предприятия от нашата икономика?
35
3
 
20
 
! Отговори
До34 преди 1 година
Този прав път сигорно е много стръмен и непосилен за некадърни катеричи като Киро и Кокорчо. По-добре пътя да беше крив и можеше да се разминем с невижданата инфлация
34
21
 
3
 
! Отговори
? преди 1 година
Да, това може да е умишлена манипулация на борсовата цена от Борисов.Пускането на този човек в държавни предприятия освен в централен софийски затвор е неразбираемо.
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната пионка на Прокопиев на снимката. Оставка и съд за всички ***!
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СССРКога ще падне Каскета, нещо не ви стан номера, а?
31
1
 
11
 
! Отговори
Qq преди 1 година
И на най простите да обесня всяка година август месец Неохим спира да работи и правят ремонт но тази година няма ремонт защото никой не ще да бачка за мизерните пари на стефан
30
5
 
25
 
! Отговори
Браво, г н Борисов! преди 1 година
Поздравления за Бойко Борисов, че продължава да разкрива далаверите на Петков, Василев и техния семейно-олигархичен кръг от приятели и любовници!Защо Лена Бориславова взима 13 800 месечна заплата от държавната си длъжност, това пример за прозрачност ли е?
29
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неохм поредното предприятие фалирало в резултат на управлението на ПП Подмяната и Дай България. Никой вече не може да плаща петорно увеличената цена на газ. Този шампшал на снимката да не се прави на ударен!