Петкова: Ръководството на "Булгаргаз" трябваше да бъде сменено

Според нея, трябва да проучим опита на държави като Германия
18 авг 2022 11:00, Петя Славова
29
Петкова: Ръководството на "Булгаргаз" трябваше да бъде сменено
Снимка: БГНЕС

Все още не е решен проблемът с енергийната криза в страната. Според Теменужка Петкова - бивш енергиен министър в кабинета "Борисов", настоящото ръководство на "Булгаргаз" трябвало да бъде сменено.

"С кой ще бъде сменено е въпрос на управленско решение. Така е преценено, така е подходено. Аз наистина пожелавам успех на г-жа Златева, защото моментът е много тежък и много отговорен", коментира пред Нова тв тя.

Още по темата

Петкова посочи за договора с "Газпром експорт", който изтича на 31 декември 2022 година, че трябва да проучим опита на държави като Германия, Австрия, Унгария, Гърция и да видим как те са подходили с превалутирането. Защото според нея нито една от тези страни ще изложат на риск своята сигурност на доставки на газ или ще допуснат да има финансов риск в тази сутуация.

"България не е спирала да получава руски природен газ", допълни Петкова и подчерта, че той обаче идва с 30% по-висока цена. По думите ѝ това струва на държавата над 100 милиона на месец.

"Въпросът е защо "Булгаргаз" абдикира от своите задължения и превъзложи своите функции на посредници. Тук е големият въпрос. Защото посредникът, с който "Булгаргаз" работеше най-активно, всъщност е бившият работодател на изпълнителния директор на "Булгаргаз". Това също е една голяма тема, която заслужава интерес от компетентните институции", посочи Петкова. По думите ѝ ГЕРБ са депозирали сигнали към тях.

"И аз не знам тези протести пред президентството срещу какво са – срещу това да се елиминират посредниците при доставката на природен газ от Русия или срещу какво протестират спонтанно тези хора", допълни бившият депутат от ГЕРБ. "Ние от ГЕРБ сме за 100% диверсификация на доставките на природен газ за България от "Газпром". Така че ние ще работим в тази посока".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 ..."12 години никаква диверсифик" ... а половин година само лъжи, секс и кражби?! точно по делата ги познахме...
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а според мен, трябва да проучим опита на държави като Китай! на гъню му трябва диктатура и терор, за да спазва законите..
18
0
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Гинка?!!!!
17
1
 
5
 
! Отговори
ПИТАМ преди 1 година
ДНЕСкашните пуйки, защо на коментар N 13 думата СELЯЦИ не е цензурирана, а на моят коментар N 16 е ? Вие ли сте ***, или нас правите на такива ?
16
1
 
8
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Точно тая ли ще дава акъл за енергетиката, където с ЕМУ в частност агент Щокман източиха 400 милиона лева по проекти печелени само от въпросната фирма!!!
15
2
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Я сега ми обясни ти какво разбираш от енергетика, че аз може да съм пропуснал някоя лекция в университета та да запълнят този си пропуск, може пък заради него да съм безработен в момента ! И да знаеш "***" не е обидно, а ГОРДОСТ, но СЕLяНДУР като теб вече е обида !
14
2
 
0
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Браво бе,петкова! Браво!...Най после и в някои български глави узрява мисълта,че трябва да се проучат решенията за газа в Германия и още няколко други държави.Браво!Браво! Браво на българските реотани с албански привкус!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О ТЪПОНУШКЕ,О ТЪПОНУШКЕ. О МИС ПИГИ,О МИС ПИГИ В ТЕБ СЪМ ВЛЮБЕН АЗ, ТУК ДОЛИТАМ ОТ ПАРНАС ДА ТЕ ПРИГОТВЯ НА КОЛБАС !!!
12
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей селяци вие разбирате сигурно повече от енергетика ! заслужавате да стоите на тъмно и студено да ви уврът кратунките !
11
1
 
8
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
Права е дамата с ароматното име , навсякъде в енергетиката и в дружествата за енергоносители ,трябва да се назначат нейни колежки счетоводители!Тя как се справи навремето като енергиен министър , нищо че хал хабер си нямаше!
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако хора на бсп управлява Булгаргаз значи ГЕРБ управлява.А щом ГЕРБ управлява значи Москва управлява. Навързани са като синджир.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая защо не е в затвора?
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 години никаква диверсификация ЗАЩО? ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ
7
3
 
10
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Минзухарке, пардон - Теменужке! Само по въпросите за газа и петрола ще си държиш мръсната уста затворена и няма да я отваряш, защото, Минзухарке, във всяка нормална държава ти отдавна трябваше да търкаш наровете на сливенския затвор, ама Каскета - пазител на престъпници и крадци на милиарди те пази! Както пази и цялата ви престъпна гербеарстка ***! Минзухарке, ти си национален предател, знаеш защо, нали?! Хайде, марш на банкянския дувар!
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОСТРОИХТЕ НА ПУТИН ТРЪБАТА ЗА ЕДНА ГОДИНА С НАШИ ПАРИ БЕЗ ДА ИМАМЕ ПРАВО ДА ПОЛЗВАМЕ ГАЗ КОЯТО Е РЕЗЕРВИРАНА ДО 2030Г. А ВРЪЗКАТА С ГЪРЦИЯ БАВИХТЕ НАРОЧНО 12 ГОДИНИ.
5
2
 
15
 
! Отговори
Грую преди 1 година
Давай пътната карта, жено!
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тая счетоводителка,която се прави на енергиен експерт докога ще ни я натрапвате?
3
3
 
21
 
! Отговори
отвратен преди 1 година
ГНУСНА ,НАГЛА И ПРОСТА ЖЕНИЦА !!!!КЪДЕ Е ГАЗОВАТА КАРТА ,И ЗАЩО СИ НА СВОБОДА !!
2
4
 
15
 
! Отговори
Счетоводителката преди 1 година
Теменужка да говори за газ идва в повече.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки който някога е бил на позиция по-висока от обикновен служител в Държавна администрация трябва да бъде одитиран. Всички които са се облагодетелствали с народна пара да бъдат съдени. Никой който е бил досега на държавна хранилка да не се допуска на избори! Това е новото законодателство в страната! Ако в периода 1945-2022 си бил на държавна хранилка нямаш право да се кандидатираш за избори! ТОЛКОЗ!