Д-р Меджидиев: Отпускаме компенсации за служителите в спешна помощ

Решението на МС предвижда допълнителни разходи в размер на 9.8 млн. лв.
Обновена: 28 сеп 2022 21:38 | 28 сеп 2022 21:25, Йоана Цонева
17
Д-р Меджидиев: Отпускаме компенсации за служителите в спешна помощ
Снимка: БГНЕС

Служителите в центровете за спешна медицинска помощ ще получат компенсации, стана ясно по време на брифинг здравният министър Асен Меджидиев.

"Отпуснати са допълнително 9.8 млн. лв. за центровете за спешна медицинска помощ за цялата страна, с които да ги компенсираме до края на годината, за да може да изравним заплатите им", коментира министърът.

Д-р Меджидиев обясни, че след юни възнагражденията на служителите са спаднали доста сериозно, а причината за това е, че по време на извънредната епидемична обстановка, те са получавали добавки.

Още по темата
Решението на Министерски съвет предвижда допълнителни разходи в размер на 9.8 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 г. за осигуряване на подкрепа за три месеца на служители в центровете за спешна медицинска помощ, пряко ангажирани с дейности по предотвратяване разпространението на COVID- 19 и други заразни болести с епидемичен потенциал на разпространение. Стана ясно, че допълнителните разходи ще бъдат осигурени за сметка на предвидените по централния бюджет за изпълнение на политики в област „Здравеопазване“ средства.

Министърът коментира, че проблемът е същият при служителите на регионалните здравни инспекции, като отчете, че те не са увеличени от предишния кабинет с аргумента, че трябват съкращения. "Хората работят с намален състав. Видяхте, в карловските села РЗИ много адекватно реагираха. Хората изнесоха и изключително много по време на COVID ситуацията, но нямам законовия механизъм да гласувам увеличение на заплатите", заяви още д-р Меджидиев.
Министърът коментира и темата с детска болница, като отчете необходимостта от такава. Според него е хубаво да се постигнат максимално добри условия за децата. "Има една законова процедура, която като член на изпълнителната власт, я спазвам. До мен до момента нищо не е достигнало", добави д-р Меджидиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те да отпуснат военни с калашници в линейките, че от от 9 милиона останахме има-няма 6.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви пари не могат да компенсират ежедневния стрес, ежедневното насилие и заплахи на работното място. Не заслужавате лекарите си.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дето плюете по лекарите, заслужавате бавна мъчителна смърт и да няма кой да ви помогне.Българските лекари са богатството на нацията!
3
4
 
2
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Е за това беше цялото квичене, за пари. Нали са дупнати всички фенове на ковида (медицинския персонал). Защо не се спре с този цирк, да си признавт че пари искат и това е. Те всякак ще им дадат. За РЗИ наглост върховна. От къде пари за още служители, че и увеличения. Да си редят пасиансите и да не се оплакват, че ако отидат в частния сектор и 1 час няма да изкарат.
2
5
 
1
 
! Отговори
нЕма ковиТ, преди 1 година
нЕма пари, нЕма и за две цигари!Поради мижав интерес към ковиТ хранилката,се завърна сезонния грип, за който ще използват "адаптираните ковиТ експерименталки" за поредния подвид на подвида на подвида на оМакрона, Бсп28, ДпсБИР, ПП9, ДБ25, Герпф24, Кентавър, Кенгуру,Кокошка,Кон,Колибри,Котка, КукунчеФ22 и други подобни вируси, плод на ковидарските Холивудски сценарии!
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свърши пЛандемията, свърши кирията. Цялото медициско крадливо племе е за затвора! Лъгаха ни , че има пандемия, караха ни да им ръкопляскаме и ни ограбиха. Доктор Сибила спи ли спокойно с нечистата си съвест??