Румен Радев: Надявам се българите да проявят зрялост, чакат ни реформи

Гражданите носят отговорност към страната
Обновена: 2 окт 2022 11:28 | 2 окт 2022 11:28, Росен Стойчев
95
Румен Радев: Надявам се българите да проявят зрялост, чакат ни реформи
Снимка: БГНЕС

"България трябва да има легитимни институции, които да реализират важни реформи.

Още по темата
Това изисква съпричастност и подкрепа от цялото общество. От вота днес зависи колко легитимни ще бъдат правителството и парламентът утре. Призовавам българските граждани да излязат и да гласуват. Изборите са отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България и своите близки.

Аз се надявам българите да проявят зрялост и да гласуват. Знаем, че няма да бъде лесно. Сблъсъкт е между две тези. Правителство на всяка цена, което може да доведе до неустойчивост. И отстояване на принципите и на червените линии, поставени от самите партии, което води до размиване на политическата им физиономия и спадане на подкрепата. Надявам се да се намери разумният баланс. Настоявам да се намери разумен баланс." Това обяви държавният глава на България Румен Радев.

Знаете, че България е основен износител на електроенергия в региона. Ние сме готови да увеличим износа си към Северна Македония. Това ще стане съобразно нормите на ЕС и интересите на българските граждани. С македонския държавен глава Стево Пендаровски и Урсула фон дер Лайен обсъдихме варианти ЕС да подкрепи финансово Северна Македония. Така ще се избегне енергиен недостиг. Това зависи от европейските институции и Северна Македония да направи въпросните заявки. Ние вече помагаме в това.

Разговорите се провеждат в условията на взаимно уважение. Северна Македония трябва да върви към изпълняване на двустранните ангажименти. Преговорите ще започнат едва, когато държавата впише българите в своята конституция. Ясно е, че тогава започват европейските преговори. Разговорът за общото минало със Северна Македония е неизбежен.

Надявам се, че държавните мъже в страната да проявят разум и да градят македонското бъдеще освободено от идеологемите. Важно е да се реши какви са основните въпроси и да взаимодействаме, за да намерим доброто решение", добави Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо67124 преди 1 година
Това е резултат от твоите дейстия Радев.Всеки може да разединява,много трудно е да се намери умен човек, който да обединява.Лесно е да рушиш,,трудно е да градиш.Сега ще береш плодовете на собствената си некадърност.
63
1
 
2
 
! Отговори
Жеко преди 1 година
Щом продължаваш да си избираш робовладелеца, да си избираш измамника да те управляват си заслужаваш живота!!Скоро и ще бъдеш призован да пращаш войници да се бият за чужди интереси, храниш чужд народ и поради това може да караме и без държава!!РОБИ!!
62
0
 
6
 
! Отговори
Льольо преди 1 година
Ти българите не ги мисли, видяхме ти колко зрялост прояви при избора си, прояви малко мъжество и поеми отговорност защото ти ни ги натресе тия калинки
61
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
След изборите долу в равнината, сутрината се разсъбуждам и гледам мъгла е покрила долината. Изпивам един чай от лайка и бегом се изкачвам горе в планината и гледам, а там Загрея - Слънцето наше Изгравя на ХорИзОнта и ме докосва миловно със своите лъчи! Издигам си ръцете нагоре и казвам: Да пребъде Божият мир. Смъквам ръцете си надоло покрай лицето и казвам: И да изгрее Божията Радост. Смъквам ръцете си покрай сърцето и казвам: И Божието веселие в нашите сърца! 3 пъти обливане!
60
0
 
5
 
! Отговори
кандидат-министър преди 1 година
Румене, ти си учител и класен на девети клас ученици от гимназия. Класът се състои от 24 ученика. От тези 24 ученика, 18 получават двойки на класна работа, 4 ученика получават четворки, и 2 ученика - тройки. Ти какъв класен учител си според тебе на тези ученици???Добър? Лош? Или посредствен?
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев си е критика, но се чудя на калинките, които всесссто да идат да гасуват, само седят на компа и критикуват. Като не гласуваш, мълчи си.
58
0
 
17
 
! Отговори
Чорапчик зелёный преди 1 година
Радев се оказа голям ........ Каквито ги надроби, сега да си ги сърба. Със зелени чорапи държава не може да се управлява. Дано да го е разбрал. Тези избори ще се пишат изцяло на неговата сметка.
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя едно семейство не можа да задържи, един син не можа да възпита, на мен ще ми държи сметка! Отивай си в харманли и сади пипер бе!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както ти харесва на изуст в оригинал
55
9
 
1
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
32 ГОДИНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ПРАВЯТ РЕФОРМИ И РЕЗУЛТАТА Е ВИДИМ С ПРОСТО ОКО.СТАНАХМЕ КОЛОНИЯ НА С.А.Щ. И Е.С. ВСИЧКО ПОСТИГНАТО С НЕУМОРЕН ТРУД НА БЪЛГАРИТЕ ДО 1987Г. СЕГА Е РАЗРУШЕНО И ОКРАДЕНО ОТ ТЕЗИ РЕФОРМАТОРИ.СЕГА СТАДОТО ДОБИЧЕТА НАРЕЧЕНО НАРОД ПАК ЩЕ СИ ИЗБЕРАТ СЪЩИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ПРОДЪЛЖАТ КРАДЕНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
54
0
 
17
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
И какво ще реформираш ве убавецо,нали през 2020 вдигна юмручето и ни реформира сега кое ще вдигнеш? Ами най добре внимавай да не те реформира руския поп , ще ти даде там разни интерконектори и други неудобни за Русията работи
53
1
 
16
 
! Отговори
Я по-подробно... преди 1 година
...моля за "реформите"? Да знам дали се изнасям овреме и аз от БГ и кога?!
52
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Докато Превратаджията Радев държи машините на Мадуро, аз няма да гласувам! Най-много да ми пробутат гласа за някой Харвардски Измамник!
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Защо да лигитимизирате нещо което е против българите и българия?! ....... Амин
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
съдебната система не е лигитимна, решенияте които се взимат от политиците срещу българия не са лигитимни, избирателните машини не са с отворен код да се види какво прави този софтуер, въобще, има ли някаква лигитимност? Всички решения които взимат "българските" институции на високо ниво не са лигитимни
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лигитимност?! политиците презират и подиграват българите, умрелите македонци ни направиха са смешиште, а България изглежда като бомбандирано сметище където и да погледнеш. Лигитимност?! Единствения интерес който гледат българските политици и техните НПОта са тези на чуждите интереси. Защо да лигитимизирате нещо което е против българите и българия?!
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Радев изпатка в полягането си на евро-G- ндърите! Толкова е нелепо точно в деня на изборите той да лее сълзи за макетата,докато народът ни умира от глад,мизерия,непосилни сметки за ток,вода,храна,лекарства,и всичко останало. Народът бил отговорен при положение,че никой не го пита за нищо! А тези,които съсипаха държавата ни и вземат престъпните си предателски решения са невинни? Радев инсталира Киро-Кокорите във властта,последствията са налице, а виновен е всеки от нас?! Безгранично Дебелоочие!
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, руско мекеере, върви на......
46
3
 
20
 
! Отговори
О преди 1 година
Този направи най много за да затрие България. Е успя.
45
2
 
6
 
! Отговори
Зрял българин преди 1 година
Условията за гласуване в територията са същите, като да сложат на ринга някой с тегло 50 кг, с мокри ***, срещу Кубрат Пулев, боят е без ръкавици.Пулев има право да млати, а тоя слаботелесният има право да охка, когато го ударят. Като зрял българин в такива мачове не участвам.