Труден вот в Турция, избиратели не знаят български

Машините също били сложни за ориентиране
2 окт 2022 14:37, Росен Стойчев
140

Машините в секциите в Турция затрудниха част от гласоподавателите.
Още по темата
Причината e езикът. Повече от 5 минути отнемаше на някои, за да се справят с машината, съобщи Bulgaria ON AIR.

"По-добре да бъде в България. По-добре да живеят", коментира един от гласоподавателите.

В отговор на въпрос какво мисли за проблемите с доставките на газ в България, друг турски гражданин заяви, че ситуацията е много объркана и създава сериозен проблем за България.

Организацията е изключително стриктна - обособени са отделни стаи, в които да бъдат попълвани декларациите за гласуване. Ако някой от гласоподавателите се затруднява, тя може да бъде попълнена - действието вече е позволено от закона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: вотгражданиТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Турция само с машини, без номера на партиите и да ги пуснат разбъркано - в секциите само командировани от България, неговорещи турски. Естествено по-лесно ще е да се премахне дойното гражданство за държави извън ЕС, после тихомълком на тия от UK и САЩ може пак да им се даде
73
8
 
4
 
! Отговори
Ердоган преди 1 година
По-добре учете турски! Току-виж ви потрябвал!
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми как ще знаят , нали онзи ден един обясняваше колко нови "секСии "били отворени - Колкото повече секСии толкова повече неграмотници гласуват и решават съдбата на България ! В Турция не знаят Български , ама и в България не знаят Български - Питат го един онзи ден по радиото : "Колкоплащали на глас ..?!" , а той вика : " Дават по 50 лв. , ама Аз НИЩО НЕ ЗНАМ ...!" ! Днес пък един се жалва че за търговия с гласове дошла полицията : " Влязоха и ПОЧНАХА да ме арестуват ..." !
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей богу, не мога да разбера до кога хора които дори не знаят български ще определят съдбата на хората в България. По тази причина не уважавам и ДПС, те лежат на една лъжа.
70
2
 
13
 
! Отговори
Серго преди 1 година
Защо тия джагали гласуват за България????????? Ясно е, че е инструктиран вот.
69
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да са преведени машините на турски.
68
2
 
15
 
! Отговори
Само минавам преди 1 година
А защо не направим като "братята" хамериканци? Право на глас да имат само тези, които си плащат данъците в България - плюс пенсионерите с пенсии от НОИ, и студентите?
67
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаят български ама са граждани на България по паспорт има ни по целия свят не само в турция
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има вече цели поколения полу-българчета, които знаят по-добре френски, немски, шведски, чешки и т.н. защото живеят във Франция и т.н. НО ако имат гражданство може и да гласуват, стига някой да им е превел програмите...
65
10
 
5
 
! Отговори
До смотаняците преди 1 година
Всеки пълнолетен български гражданин има ПРАВО на глас, независимо къде живее, говори ли езика или не. На *** все им бърка в гъ*за гласовете от Турция, а няма да отидат да гласуват, тогава няма да имат почти никакво значение тези гласове. Но не промития мозък едно си знае. Гласувайте ***, гласувайте.
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като всеки път.Но мълчим . Копейката нали е родолюбец.С какво защити българите? Забравих, че той е дъщерна фирма заедно с ИТН на Герб и ДПС.
63
4
 
23
 
! Отговори
Иван Радоев преди 1 година
Тези, които не знаят български не трябва да имат право на глас. БЕЗОБРАЗИЕ
62
0
 
18
 
! Отговори
Галин Костов преди 1 година
Какво го интересува бай Тюркай какъв е животът в България, след като турската лира струва 10 стотинки и с една турска пенсия не може вече да си плати дори тока, а сънародниците му от Одрин ореваха света че българските туристи им ограбвали магазините? Аман от национализъм и неоосмански шовинизъм!
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този цирк с подменения вот от турция се играе вече 30 години. За 30 години дпс покачи процентите си на 11 от 4. Точно тези 7 процента фалшив вот накланят везните в полза на дпс, която след това търгува с влияние в НС. За дпс няма морал, всичко е бизнес и пари. Не може от нечестни хора да се очаква да спазват някакъв закон. И така ще ни цакат, докато ги търпим.
60
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машините усложниха задачата на дпс. Неслучайно дпс врякаха да няма машини, понеже тамошните не знаят български и ще гледат машините като телета. Явно са започнали да заобикалят и машините с подставени лица, знаещи български език, които инструктират как да се гласува за дпс. Ако изобщо има някакво честно гласуване, разбира се.
59
14
 
2
 
! Отговори
Хасан преди 1 година
Тези провокатори журналчета.Защо не снимате хората които пишат и говорят Български език перфектно.Намират възрастни хора и им се подиграват.!
58
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статията е пълна лъжа. Секциите в турция се ползват като Троянски кон на всички избори. С фалшифицирани бюлетини, недействителни списъци на гласоподаватели и безконтролно гласуване турция подменя вота на всички честни български избиратели.
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да спрете да се карате, от 01 юли 2022 г минималната заплата в Турция е 6741 лири, което е 698 лв, а в България е с цели 12 лв по-висока минималната заплата: 710 лв.
56
1
 
22
 
! Отговори
Абсурдистан преди 1 година
Не може да не знаеш да четеш, да пишеш , да говориш езика - и да имаш "право" да гласуваш и определяш политиката и общественият живот в държава - дори която не живееш !!!!Абсурд - трябва ценз и елементарни изисквания на които да отговаряш!!Не може шалварите да задават "тон" в Българската държава - това е начина на една шайка далавераджии- съзсдадени от ДС "доктори,професори,философи и т.н мекерета" по обществена престъпност да се разкара за да НЕизкривява и ограбва националния интерес и пари
55
1
 
30
 
! Отговори
Жоро Кента преди 1 година
Не само в Турция. Който не живее в България не трябва да гласува. Който иска да гласува, да идва тук и да упражни това свое право. Така е в Европа и цивилизованите държави.