Вигенин: Очевидно кабинетът няма да е с подкрепата на БСП

Очаква ГЕРБ да обяви своите решения
Обновена: 4 окт 2022 10:03 | 4 окт 2022 10:03, Росен Стойчев
23
Вигенин: Очевидно кабинетът няма да е с подкрепата на БСП
Снимка: БГНЕС

"Принципни решения и позиции не могат да се променят от днес за утре заради някаква политическа необходимост. Нека не товарим БСП с отговорност за всичко, случващо се в държавата.

Още по темата
Година и половина проявихме огромни усилия да има правителство, да могат да си говорят политическите формации. Победителят сега е друг. Нека да го оставим да понесе тази отговорност. Да видим как ще я понесе и може да видим и правителство още с първия мандат. ГЕРБ мълчи. Нека да видим какво има да каже". Това коментира пред Нова представителят на БСП Кристиан Вигенин.

Вигенин коментира и възможността да се потърсят „отцепници”, които да подкрепят евентуален кабинет.

„Да направим подобно нещо е все едно да се върнем към ситуацията от преди изборите. Мисля, че това не е сериозно. При нас това не е възможно. Няма представител на БСП, който да се върже на такъв сценарий. Вероятно това, което заявихме, и ще бъде потвърдено в събота, е че нямам как да бъдем в коалиция с ГЕРБ и ДПС, което означава и неподкрепа към това усилие, което може да направи ГЕРБ за съставяне на кабинет. А за втори и трети мандат – ще се съберем и ще обсъдим”, коментира Вигенин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Господа "политици",чухте ли речта на Джорджиа Мелони ,която спечели изборите в Италия?За просперитета на страната и народа,"трябва да изтъкваме,не онова което ни разделя,а онова което ни обединява",към всички партии в Италия.Така действат умните политици,Глупавите само чертаят червени линии и нищо полезно не вършат.
19
2
 
5
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Да се поизявяват още малко че не им остана много време ковида продължава да вирее и трепе пенсионери, на следващите избори 5 процента, на по-следващите може да ги няма в парламента.
18
3
 
6
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 година
Комунистите да не си и помислят за някаква власт. Където са минали и трева не никне
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИНСТВЕНИЯТ ВАРИАНТ Е СЪСТАВЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО Е С МАНДАТЪТ НА ГЕРБ-СДС ОТ СТЕФАН ЯНЕВ- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД, С БЕЗУСЛОВНА ПОДКРЕПА!!! ВСИЧКО ДРУГО Е ДОСАДНА АГОНИЯ. СЕГА ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ БОРИСОВ Е ДОСТИГНАЛ ДО НИВО НАЦИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ !!!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква подкрепа от вас бе другарче та вие сте само 24 човека,не сте вече никакъв фактор...това е показно как една партия се унищожава бавно,но сигурно...
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е да управляваш в коалиция с ДБ и ПП. В коалицията БСП е точно на място: между розовия Бойкикев и крайно левите Киро и Кокоро - всичките издънки на кървавачервени и ДС родители. А, за кражбите, ах за кражбите беше рай, от посредници за газа, от цената на петрола, от цената на тока, от посредниците за продаваните оръжия, от заеми като 9 милиарда и по 500 000 седмично, от договори и хонорари. Ех, такова натрупване на пари в офшорки не е имало от виденово време....
14
0
 
6
 
! Отговори
само оставка преди 1 година
Ако президента даде мандат на БСП никой няма да го поткрепи.
13
0
 
2
 
! Отговори
XAXA преди 1 година
ама вие какво си мислите, че ще се махне Корнелия Нинова и хоп 30%. Ми нема как да стане. Просто сте изяерпани и отивате в истприята. Не виждам и кои млади ще гласуват за вас. Взимайте година 2 заплати и кой откъдето е дощъл.
12
1
 
5
 
! Отговори
Оф преди 1 година
Кой ви пита вас, бре? Много искате да сте във властта, в коалиция с ПП и ДБ, но резултатът ви е трагичен. Благодарете на Корнела.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Болни мозъци - Ама как? Та те най-много милеят за България!?!
10
1
 
3
 
! Отговори
Болни мозъци преди 1 година
Независимо какво решения ще вземат, ние ще сме против, защото не сме на власт! Може и да са полезни за държавата ,ама ние ще сме против!!! Затова и ще сте с едноцифрено число в Парламента,и ще гласуват за вас само тези, които успеете да излъжете;
9
2
 
2
 
! Отговори
Ще се влачим преди 1 година
С тия решения дето ги взе народа на изборите, заслужаваме съдбата си. Ще се влачим, голи, боси, опърпани като червеи просяци без ГАЗ без МАС, без сиренце и хляб на масата. А когато настане войната и захвърчи АТОМа първо нас ще удари и изпепели.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сетен път се убеждавам колко елементарни хора влизат в политиката. Ходи кака ви/леля/баба Корни и с ведра физиономия декламира из тв студията една и съща мантра - високи пенсии, високи заплати, обгрижени млади семейства, безплатни градини за децата, бизнес, на ръце носен, и все едни такива хубавини. Ако това беше вярно, народът трябваше да излезе поне на 90% и да гласува за БСП. То със същата мантра и ПП излязоха, та леко объркаха хората да се чудят кой аджеба е по-по-най. Не е глупав народът
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво ще се съберете и какво ще обсъждате? Ясно е,че леля Корни иска правителство на ПП, БСП, ДБ, което няма как да стане. А в друга коалиция БСП няма да бъде приета. Сменете си ликвидаторката от Крушовица с друа, по-лява персона, иначе на следващите избори ще имате около 4-4,5%.
6
1
 
11
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БКП олигарсите дето заграбиха България и излезли да лъжат ГЕРБ ПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА БКП ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО
5
6
 
12
 
! Отговори
Майната ви.... преди 1 година
Кабинет без ГЕРБ не може да има. Спечели почти всички областни градове ,а превратаджиите се готвят отново да го бламират.Редовно правителство няма да има.Питайте Радев защо.Народа си иска Борисов , партиите НЕ.
4
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
подаваите си оставките и се махаите свършихте каквото трябваше ликвидирахтеси партията не се показваите повече че отвращавате хората
3
12
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Най руската комунистическа партия е ГЕРБ заедно с вечните им неофициални другари от ДПС . БКП има две ударни групи ( ГЕРБ ДПС ) . Не случайно партията на Доган са най върлите защитници на руските интереси в България . Справка Газпром от доносника на ДС и БКП рамадан аталай .. фактите мойто момченце фактите говорят
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако Василев го оглави, тогава?
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ти пука, нали задачата ви на вас, на ДБ и на другите руски партийки е да няма редовно правителство и да не влезем в Еврозоната и Шенген и си я изпълнявате отлично.