2000 лева глоба за Корнелия Нинова, ако не се яви на разпит

Прокуратурата не участвала във вътрешнопартийни дела
79
2000 лева глоба за Корнелия Нинова, ако не се яви на разпит
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и двама социалисти са с призовки от държавното обвинение. Причината е жалба на Кирил Добрев, който беше изключен от партията.

Корнелия Нинова обвини прокуратурата, че се включва във вътрешнопартиен преврат.

Още по темата

„Жалбата на Кирил Добрев е за неизпълнение на съдебно решение на Върховния касационен съд. Поради тази причина мисля, че е ясно, че прокуратурата не участва във вътрешнопартийни дела. Това не е прецедент. Така се действа по сигнали“, коментира пред bTV Георги Иванов, наблюдаващ прокурор от Софийската районна прокуратура.

„Прокуратурата спазва законите. Нека видим дали политиците ще ги спазват. Нека изчакаме призовките, нека видим дали Корнелия Нинова и другите двама членове на партията ще се явят. Разпорежданията на прокурори и съдии са задължителни и ако не са изпълнени, глобата е до 2000 лева“, добави той.

„Жалбата на Добрев съдържа само неговите твърдения, като към нея е приложено решението на ВКС. Гледната точка на Корнелия Нинова не е изяснена, не са изяснени фактите по преписката, а това е необходимо за произнасянето. Прокурорите могат да се произнесат само при наличието на всички факти. Призовката е за 12 октомври“, уточни наблюдаващият прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: бспниновапрокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
2000? преди 1 година
Бълха я ухапала. Поне 200 000.
57
1
 
0
 
! Отговори
Старшината преди 1 година
Само да попитам, оня коалиционен партньор на Буцата, Марешки излежа ли си ефективната присъда за рекет?
56
1
 
0
 
! Отговори
ура преди 1 година
чл. 70 от Конституцията
55
0
 
2
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
А дреме и на комунистическата п.тка, тя пара има от приватизационни сделки. Уплашихте я с 2000 лв. Тя сигурно толкова харчи за един обяд.
54
2
 
1
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Точно преди изборите в тъмна канцелария на Позитано-20 един ци-***-и-н от Максуда срещна К.Нинова и група масони начело с Г. Гергов.-Ти ли си нашето момче, попита Г.Гергов?-Аз съм ,отговори мигащо Костадинов.Готов ли си да управляваш?-Гутофсъм!-Нали разбираш.Възраждане ще си следващото превъплащение на изгубилата всякаква почва БСП.Трябва да възкресим левицата!...-Просто говори и обещавай да набереш електорат първо.А ние с рекламните маркетинг агенции материалите и комисиите сме се разбрали.
53
1
 
5
 
! Отговори
Внимавай в картинкат преди 1 година
Прокуратурата да си опича акъла, щото Нинчето като нищо ще я приватизира.
52
3
 
2
 
! Отговори
Искат БСП заизборите преди 1 година
Време е Нинова да пусне официално искане до ЕС, ДАНС за Държавна измяна и опит за подменяне и унищожаване на ПАРТИЯ от Кирил Добрев и прокурора.Наглеци...Иначе ако не се задейства никой, обявяване на нелигитимни и противодържавни решенията на Съда и Прокуратурата от този момент.Това означава отказ на гражданите за изпълнение на решенията им.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2000 лева - това бълха я ухапала.
50
0
 
3
 
! Отговори
Тр преди 1 година
Милинката да и съберем гражданите по някой друг лев да си прари Ток-а и Водара, че сега, като даде 2000лв, как ще върже двата края ;)
49
0
 
5
 
! Отговори
Касиер преди 1 година
Като гепиш 200 000 000 за кратко време , а те глобят 2000 , знаете ли през кое ще ми е ?
48
0
 
4
 
! Отговори
модерният ляв преди 1 година
АМИ СЕГА?ИМА ПАРИ,ИМА!
47
0
 
6
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
За такива обир-джии тази глоба е погалване с перце. Слагайте умножена по 50 пъти, да им дойде , поне малко акъл, в празните им чуто-ри.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Въобще не става дума за партийни разправии и крясъци в централата на БКП-БСП. Става дума за НЕ СПАЗВАНЕ на съдийско решение. Корнела се прави на нещастна или на лУУда, въпреки, че е юрист и знае как се процедира при съдебно решение и призовка за свидетел. Да не пропускаме факта, че Корнела води дела срещу много журналисти и политици, вкл. от собствената и партия.....дали при едно решение в нейна полза, по тези дела, пак ще призовава за не спазване на съдебното решение???
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо всички мастити политици и партии с претенции, да оставим вътрешната опозиция - тя е ясна, лаят като бесни кучета срещу Нинова? Защо към този невъобразим лай се включиха съдът и прокуратурата? Замислете се!
44
1
 
7
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Бълха я е ухапала. Откраднатото от синята Чума е в милиони пъти повече от глобата, която може да плати, но е такава циция,че бас държа,че ще се яви, за да не плаща.Карфица да и забодеш отзад, от стиснатост ще изкара от дебелия си з...к цял топ бодлива тел.
43
0
 
5
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Всяоа нещо има своя край, даже и едно царуване. Струва ми се, че тази жена се взема за незаменима, за най-умната. Няма достойнство да отстъпи на млади социалисти. Би трябвало вече да е подготвила свои заместници, ако е истински лидер на партия.
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както каза Мишо Миков (във видимо весело настроение) тази другарка се е взела за свещена кpaва.
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 000лева??? Всички в БСП са милиардери. Началото бе поставено на 9 септември 1944г. с избиването и унищожаването на интелегенцията на България и форсирането на забогатяването с хиперинфлацията през 1997г..На следващите избори - резултат 3.8%.
40
2
 
13
 
! Отговори
адвокат преди 1 година
До анинимен 45 - ами не знма дали за щастие или за съжаление, но имам юридическо образование... в конкретния случай точно такава е процедурата, дали се действа избирателно е кадрови проблем, който трябва да се реши в спешен порядък, защото едни кътат злато, други раздават хуманитарна помощ, трети Конституцията я имат за тоалетна хартия, а ние измираме по пътищата от наркомани, зорко охранявани от МВР... и като дойдат избори всички сме много ербап, но финалът е deja-vu...
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не е над закона ! А, какво стана ? Прокуратурата е сезирана за неизпълнение на Решение на Софийски градски съд. Прокуратурата какво да прави според Вас - ако замете някъде значи крие Нинова. Между другото Нинова му даде гласност, прокуратурата не го е афиширала. Аз не съм фен на Гешев, ама закона е за всички.