Експерти: Всичко ще се разбере от първите дни на парламента

Важен е изборът за председател, смята Мирослав Севлиевски
5 окт 2022 21:37, Росен Стойчев
24
Експерти: Всичко ще се разбере от първите дни на парламента
Снимка: БГНЕС

Най-ясните индикации дали ще има кабинет ще са първите дни на Народното събрание. Ключово е кой ще бъде председател, колко бързо ще бъде приет парламентарния правилник и кои ще бъдат в ръководството на ПГ. Дали ще има по-диалогични хора и дали ще има закони за обединение или разединение.

Още по темата
Това каза бившият министър на енергетиката в правителството на НДСВ Мирослав Севлиевски за Нова Нюз.

По думите му, ако тези неща не се случат, трябва да чакаме избори през февруари-март догодина. "Паси разбира, че геополитиката в момента е доста по-важна и бърза от останалите процеси у нас. На финансовите пазари се случват невиждани от 10 години неща - качват се лихвените проценти, а доларът е силен. Започва нов преход, нови неща се случват в света, а това ще има ефект и върху нас", прогнозира той.

От своя страна психологът Росен Йорданов сподели, че ходът на ГЕРБ доведе до търсене на причини за отказ и истерии.

"Традиционно валентни медии към определени икономически кръгове вече нападнаха ГЕРБ, а други, които го нападаха, сега го хвалят. Това е защото се случи нещо. Ситуацията в момента ще предопредели следващата година независимо дали ще има правителство", смята той.

И допълни, че подходът на ГЕРБ е правилен в тази ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левчето, левчето, левчето.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане ще замени ВМРО в коалицията на ГЕРБ и ДПС.
11
0
 
6
 
! Отговори
Този за.пър.тък ли? преди 1 година
Комунист - експерт ????!!!!! Добре ли сте ? Та тези "експерти" докараха няколко национални катастрофи !!! Опомнете се! Кого слушате ?
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да идем пак на избори, резултатът ще е почти същият. ПП само ще падат надолу, Възраждане няма да качат по-нагоре. ДПС ще дръпне още малко и - дотам. Какъв е смисълът от избори безкрай?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сто процента съгласен с 14.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато партиите се правят на щипани девойки, чегъртат се и си слагат линии, няма да прокопса никой. Негласувалите диванни герои да се задавят със семки, пуканки и бира и да спрат да дават акъл, защото им липсва такъв. Хич не ме кефи сегашният вот, но това е положението. Явно болшинството не иска Боко да бъде чегъртан и не ще деменцията Чашков за шеф на МВР. Щом такова е сегашното положение, да се споразумеят за общите неща и да се опитат да избират няколко месеца. За следващи избори се готвели..
7
5
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Едни управляващи крадат и ограбват народ и държава 12 г.И същия този народ, пак ги подкрепя.Питам се,нормален ли е този народ?Да говоря за главния парапитек.
6
1
 
1
 
! Отговори
Вангелчо преди 1 година
На мен ми е ясно още от предния път :)
5
3
 
4
 
! Отговори
И? Нови 200 милиона? преди 1 година
Пп повтаряте като папагали нов вот. И? Какво ще направите? В България има русофили, които и да не е Възраждане ще вкарат друга подобна. Има турци, които си гласуват за ДПС и си правят 14% без напрежение. Има хора, които са доволни от управлението на ГЕРБ и са си зад тях. От другата страна. Вие сте изгубили над 170 хил гласа. Защо? Къде е анализа? БСП с този лидер са само надолу, дб нямат мегдан за повече от 8-9%. Та, като и т.н просто искате ново раздаване или какво? Да не ги последвате накрая?
4
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
Шлаката на българското общество е ГЕРБ-като избиратери,и като дапутати.ГЕРБ-това е отрова,който съсипва всичко нормално.Докато не изчезне,няма да има нормалност.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговори с ГЕРБ само в пряко предаване от БНТ и то във формат лидери на партиите. Открито пред избирателите. Не Бою да праща кокошките а той от джакузито да наблюдава. Нека го видим поне веднъж в пряк дебат колко е умен
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ДПС и Възраждане свалиха предния кабинет. Сега да управляват. Чакаме да свалят горивата с 1 лев. Минаха 3 дни, и нищо не са свършили. Само да крадат умеят
1
7
 
7
 
! Отговори
Шах с пешката преди 1 година
Пп и дб са в патова ситуация. Те губят, ако откажат, защото ще ги обвинят, че бягат от отговорност в грешния момент. Ако се съгласят пак ще изгубят, но по-малко. Те това не осъзнават още. Парламент ще има. С тях или без тях.