Какви са вариантите пред Бойко Борисов?

Коментар на експерти
6 окт 2022 20:20, Росен Стойчев
109
Какви са вариантите пред Бойко Борисов?
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ може да поеме риска и отговорността да състави правителство на малцинството. Такава теза обяви пред Нова журналистът Петко Георгиев.

Относно коментара на лидера на партията Бойко Борисов, че е готов на всякакви компромиси, за да има кабинет, той каза: "Не смятам, че има сериозна оферта на масата.

Още по темата
Истинският въпрос е дали това е начало на нова предизборна кампания, или е извинение за съставяне на правителство с политически партии като ДПС и „Български възход", смята Георгиев.

Според социолога Евелина Славкова от "Продължаваме Промяната" са дали отговор на подобни бъдещи предложения още в нощта на изборите. "Те продължиха с кампанийното говорене, казвайки "ГЕРБ и ДПС да направят своята коалиция". Част от същността и структурирането на тази партия е именно анти-ГЕРБ говоренето", е нейното мнение.

Относно самото предложение на ГЕРБ, Славкова смята, че отказът на ПП може да не е толкова деликатен, защото от формацията ясно са заявили каква ще е позицията им.

"Не съм склонна да вярвам, че ГЕРБ ще поемат риск с правителство на малцинството. Защото ще им се наложи да управляват в тежка ситуация", добави политологът. Тя смята, че предсрочни избори са най-вероятният сценарий.

Бившият председател на Комисията по досиетата и бивш депутат Методи Андреев смята, че поведението на Борисов е било на човек, който владее положението и иска да изпере биографията си, да „рециклира” себе си и да свали определението "токсичен".

"Борисов в момента играе на оцеляване. Той е цар на сценките. Ще се покаже като спасител на нацията. Всъщност, неговата цел е да се спаси. Който и да бъде назначен от ГЕРБ, ще козирува на Борисов. Той не излиза от политиката, знае, че не може да стане премиер", е неговото мнение.

Росен Стоянов подчерта, че не определя действията на Борисов като самостоятелна оферта, а като контраигра на други паралелни предложения за решаване на кризата. "Борисов е много интуитивен в тази посока", уточни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Чудно, никой на приказки не иска Бойко, а все първи на изборите, а за правителството на малцинствата е, не хубаво, а даже много хубаво да го направи, коалиция с ДПС и Български възход, и премиер Карадаъ, много хора казват че всички трябва да ходим да гласуваме, и какво ще стане, пак същите резултати, но с по голям процент, да не говорим че за кого и да гласуваме си глас в пустиня, всичко е кой да се нагласи на власт и да взема по голям процент от парите на българина, всички са еднакви
86
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искахме тоя от снимката никога да не види власт трябваше да гласуваме всички за него.Напролет го гонеха с камъни
85
12
 
18
 
! Отговори
Непознат преди 1 година
Разбира се , че е интуитивен . Като пес, като дивак, за да оцелее , се е окопал и обградил със заблудени , блуждаещи пионки. И не само - селски хитрец, крадец и лъжец. Безсрамник , без грам достойнство и съвест, разиграва години наред театро на управник, бащица на нацията. Не е мръднал един милиметър напред интелектуално , а обратно има излъчване и на ментално увреден човек. Вижте му мутрата - дреме с отворена уста обикновено, очичките му шават като на ***, готов да те метне на мига.
84
16
 
15
 
! Отговори
КРАЛИМАРКО преди 1 година
ТАКА Е КОГАТО ГЕРБ И БОЙКО СЕ ЗАВРЪЩАТ СЛЕД ГОДИНА И ПОЛОВИНА ЗНАЧИ ДРУГИ НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ (ПП) ГИ ОЧАКВА СЪДБАТА НА СЛАВИ. ВЛАСТ НЕ СЕ ДАВА ТЯ СЕ ВЗЕМА. ДА СИ ПЪРВИ И ДА ИЗПУСНЕШ ЮЗДИТЕ ЗНАЧИ НЕ СТАВАШ.
83
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека Бойко каже къде да партиите с които до сега е бил в коалиция.И заедно да управлявали.Атака,ВМРО,НФСБ,Воля.Защо пропаднаха.Дами ли са виновни.Или има връзка с тяхната партия ГРАБ.
82
13
 
6
 
! Отговори
Станко преди 1 година
Аз , и 80%от нацията искаме Бойко Борисов да е премиер!Всички го искат само БеГе терористи и мафиоти не искат Бойко Борисов да е премиер!Това е гадно за всички!
81
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвор
80
2
 
18
 
! Отговори
Све преди 1 година
Искам да гласувам не само за партия но и за коя партия да се закрие и политиците от тази партия да нямат право да се върне само така България ще се оправи
79
4
 
5
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
АЗ СЪМ ЛУДА, САМА СЪС СЕБЕ СИ СПОРЯ И ПАК ГУБЯ. ХОРА ПОМОГНЕТЕ МИ. ТОЛКОВА СЪМ ОТВРАТЕНА ОТ САМАТА СЕБЕ СИ, ЧЕ С КАКВО ЛИ НЕ ПРЕСПАХ В ИМЕТО НА БОЙКА КАДЪНА, А НАКРАЯ ТЯ МЕ ИЗМАМИ. ОБЕЩА МИ СПОКОЕН ЖИВОТ В ХАРЕМ, ПО ЦЯЛ ДЕН ДА МЕ КЛАТЯТ АФГАНИ И АФРИКАНЦИ, А НАКРАЯ ОСТАНАХ САМО УПОТРЕБЕНА И НИКОМУ НЕПОТРЕБНА. СТРАДАМ ОТ РАЗТРОЙСТВО НА ЛИЧНОСТТА. ПИША НЕЩА И ПОСЛЕ НЕ ПОМНЯ, ЧЕ СЪМ АЗ, А ТО БИЛО ДРУГОТО АЗ.
78
4
 
5
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
УБИЙ *** С МЪЛЧАНИЕ РАДОЙ РАЛИН И ДНЕС БГ ЗАЩО ТРИЕТЕ МОИ ДУМИ А ОНЕЗИ *** ДЕТО ПИШАТ ОТВРАТИТЕЛНИ ДУМИ ГИ ОСТАВЯТЕ ТОВА ЛИ ВИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА
77
5
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
БОЙКА КАДЪНА, ЛЪЖЛИВА ТИКВО ТАКАВА. ЗА БЕЗ ПАРИ СЕ ДАДОХ НА 1 МИЛИОН МЪЖЕ, САМО ДА ОБЕЩАЕ НЯКОЙ, ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ТЕБ И МЕ ИМАШЕ. ПОЛОВИНАТА ДА СА ИЗПЪЛНИЛИ ОБЕЩАНИЕТО СИ И ЕТО ОТ КЪДЕ СА ВСИЧКИТЕ ТИ ГЛАСОВЕ. ОБЕЩА МИ ДА МЕ ПРАВИШ КАДЪНА В ХАРЕМА НА ЕРДОГАН. АФГАНИ ДА МЕ КЛАТЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН, А ОЩЕ НЕ СИ ИЗПЪЛНИЛ ОБЕЩАНИЕТО СИ КЪМ МЕН. ИСКАМ СИ 300 АФГАНИ НА ДЕН КАКТО ОБЕЩА. ЛЪЖЛИВА ТИКВА ТАКАВА. ДРУГИЯ ПЪТ ЩЕ АГИТИРАМ ЗА ДРУГ.
76
0
 
6
 
! Отговори
Винаги има изход преди 1 година
Велико народно събрание е изхода, за цялата политическа система.
75
2
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
81 убий *** с мълчание Радой Ралин
74
1
 
1
 
! Отговори
GURU преди 1 година
До Анонимен Pulni glypocti
73
1
 
1
 
! Отговори
GURU преди 1 година
До Анонименpulna pornografia ot teb
72
13
 
7
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
АЗ СЪМ ДОЛНА ГЕРБЕРАСТКА И ЛЕТЯ ОТ ПАРТИЕН ЧЛЕН НА ПАРТИЕН ЧЛЕН. ЗА 5 ТУРСКИ ЛИРИ ДА СЕ ДАВАМ, ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕН. ЗНАМ, ЧЕ СЪМ СИ ЛУДА, НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА И Т*ПА, ЩЕ СЕ РАДВАМ АЗ НА БОЙКО, КАТО НЕГО ЕРДОГАНОВИЯ КАДЪНА МЕЧТАЯ АЗ ДА СТАНА. СЪЧКИ СЪБИРАМ, В БОЙКО НАВИРАМ, СЪЧКИ СЪБИРАМ, В БОЙКО НАВИРАМ. ЕЛАТЕ ГЕРБЕРЧЕТА ПРИ БАТКО ЕРДОГАН, ДА ВИ ТЪПЧЕ СЛАДКО СЛАДКО.
71
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
73 ти сигурно смяташ че си вечен 73 знаеш ли че хората умират но ти си вечен и видиш Борисов България пост комунистическа държава Нинова с пъпъ дб чалгарите управляваха а от 2 год Радев управлява издигнат от БКП
70
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
75 ти да не мислиш Борисов за всемогъщ Борисов е виновен за всичките грехове на света според 75 вярваш ли в това което пишешили си от онези платените променкаджии да се рути да се лъже да се манипулират шараните
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чичо ти Борисов дойде, като се разбраха какво ще стане с КТБ (една институция за осветяване на рушветите) и си тръгна като Черепа стана наугоден, и в двата случая Дебелия Магнитски беше там. Но нека не забравяме за Руменчо, ГЕРБ, БСП и ДПС дето бият чело пред Митрофанова.
68
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 73...Борисов има и основна роля за започването на войната на Русия срещу Украйна.Като всъщото време хем даде 3 милиарда на Путин за Руски поток.Но и заобиколи Украйна.С което подпомогна Русия.Да нападне Украйна.Това е съучастие в геноцид.Бойко трябва да бъде съден наред с Путин