Керемедчиев: ЕП има воля да пусне България в Шенген

Дипломацията в момента е решаваща
6 окт 2022 15:35, Росен Стойчев
22
Керемедчиев: ЕП има воля да пусне България в Шенген
Снимка: БГНЕС

"Има политическа воля в Европейския парламент България да влезе в Шенген. Това не е факт заради тежкия проблем с корупцията в държавата. Страната ни е технически интегрирана и готова", заяви пред БНТ Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи.

Още по темата
Според него решаващ фактор в момента е дипломацията.

"Ние не сме активни, не ходим среща по среща, държава по държава, за да обясним - идвайте, проверявайте ни, ние сме готови", коментира Милен Керемедчиев.

Той поясни, че България е интегрирала шенгенската визова система. Има висока степен на корупционност в охранителните органи, които трябва да защитават границите не само на България, но и на Европейския съюз и Шенген, уточни Милен Керемедчиев.

По думите му заради липсата на редовно правителство и парламент България не се подготвя активно за влизането на страната в еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
референдум за еврото и зоната-----нема да разрешат референдум сащ и ес не обичат мнението на народа
17
2
 
1
 
! Отговори
SS преди 1 година
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОТО И ЕВРОЗОНАТА !
16
1
 
3
 
! Отговори
Аве преди 1 година
шеф Манчев откога разбира от политика?
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смърт за Европейския съюз! Нашият най голям враг е Европа.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото пъти ни "каниха" в такива капани,толкова пъти ни смачкваха държавата и стопяваха народа ни!Помислете оФФФци!Или ви боли главата от мислене!С вкарването ни в Шенген и особено в еврозоната,ще изчезнат и последните следи от държава и народ!Но може би на вас вече нищо не ви пука-важното е да има все още нещо за лапане,нещо за пиене,нещо за дрогиране(каква дрогираща вълна ни тресе напоследък) и по един смартфон в ръцете за окончателно обезумяване!!!!Това ни чака!
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паля свещичка всеки ден , който иска да ни вкара в шенген да умре! Дано Господ му даде заслуженото.
12
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ще ни пусне, ама защото просто цялата тази зона скоро ще се разпадне. Идеята е проста. Ще ни кажат "ето ви шенген, ама трябва и вие да бъдете съпричастни към нас". И от тази съпричастност ще загубим много. Най-вероятно и човешки жертви.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Най-големи поддръжници на робството не са робовладелците , а привилегированите роби ! " А в България такива ги има бол , продали се е за няколко сребърника , нали другарю Керемидчиев ?! Ти , разбира се , не си такъв ...
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом вече 10 години се шегуваме с тоалетните "по пътя за Шенген", май въобще не ни е важно. То и на Европа-та й е все тая. Или някой се е пошегувал и сега му е неудобно да си признае, или точно сега сме тъй необходими, "както въздухът и водата".
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще ни пусне бре! Освен да ни употребят като англичаните та да се измъкнат по терлици от ЕС, друго няма да стане. Холандските мошеници реално съсипват милиарди средства отпускани на България, които заминават в денгуби и административни процедури по граници, митници, задръствания, съсипване на села и градчета по границата, убити десетки и разрушени къщи и пътища... Милиарди вреди ни причинява холандската политическа корупция!
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕП има воля да ограби България и то до шушка. И за слугите предатели ще има .
7
2
 
4
 
! Отговори
Hi North Korea преди 1 година
В България се извършват ТЕРОРИСТИЧНИ Актове срещу Българи , а МВР, ДАНС и Прокуратурата потулват за да се покажат пред ЕС че сме демокрация, всъщност сме в условия на тежък Репресивен режим и масова смърт!
6
4
 
6
 
! Отговори
Село Село преди 1 година
Преследват Българи в целият Европейски Съюз до смърт със Сателитна Техника(СРС) честоти, МВР се превърна в Секта от назобени полицаи и воайори-гледат личният живот на Българите !
5
3
 
4
 
! Отговори
Убиват Българи преди 1 година
Сектанти МВР Изтезават и Екзекутират хора за удоволствие, в Перник и Бобов дол полицията още живеят в Шериата на 1985 година, забравете Шенген!
4
6
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Ами те Перник, Бобов дол, Каспичан, Дулово живеят някъде в 1985 г. в дивия Комомунизъм и ДС, как мислите да влвзем в Шенген!
3
0
 
12
 
! Отговори
шенген преди 1 година
и кво кат ги пусне, няма кяр
2
1
 
4
 
! Отговори
На ви ШЕНГЕН преди 1 година
МВР, ДАНС и Прокуратурата, мутри ЕКЗЕКУТИРАТ ГЕЙ ХОРА и МАРГИНАЛИ, преследват жертвите до смърт в целият Европейски Съюз!
1
3
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Трябват - камериерки и сервитъорки на запад , черноработници волята няма нищо общо