Закани за съд, кой е формация на ГЕРБ за мокри поръчки... БСП и ПП във война

Съвсем удебелиха червената линия помежду си
26 ное 2022 21:00, Александър Попов
22

Напрежението между досегашните коалиционни партньори "Продължаваме промяната" и БСП съвсем ескалира след продължилото 12 часа заседание за изменения в Изборния кодекс.

"Левицата" обвини партията на Петков в манипулация на вота, а оттам заплашиха със съд. Коментар дойде и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Част от народните представители завършиха нощта в дискотека.

Малко преди полунощ от парламентарната трибуна БСП обвиниха "Продължаваме промяната", че са "откраднали изборите", затова няма да изтеглят предложението си за въвеждане на смесено гласуване.

"Вашият съпредседател и бивш премиер – ето там отпред – дойде и каза: "Оттеглете закона и ще ви дам кодовете". Кой е той та да държи кодовете?", заяви депутатът Георги Свиленски от БСП.

А Тайнственият код се държи от ЦИК и всяка партия има достъп до него, за да се увери, че машините за гласуване работят изрядно.

"Единствено "Продължаваме промяната", ДБ и ГЕРБ са били на тази среща и са получили тези кодове. Кирил Петков е предложил на БСП нашия код", посочи Настимир Ананиев.

Още по темата
Затова Кирил Петков заплаши Георги Свиленски със съд.

"Следващата седмица ще подам дело – иск срещу Вас, както подадох и за господин Борисов", категоричен е Кирил Петков.

"Нека в тоя момент да не коментираме тези теми. Ще има достатъчно време, другата седмица ще има отново обсъждане на Изборен кодекс. Всеки българин има право, когато не е доволен от нещо, да се обърне към съответните институции", коментира Георги Свиленски.

"БСП се оказаха формацията за мокри поръчки на ГЕРБ и ДПС. Един огромен синхрон между ГЕРБ и ДПС на трибуна и от БСП от зала, за мен лично това е една перфектна коалиция, която с първия мандат да излезе на светло", каза Настимир Ананиев.

Вижте във видето повече за тежката политическа нощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари