Асен Василев: Машинното гласуване беше убито

Според Христо Иванов никой вече не знае как ще се гласува на местните избори
1 дек 2022 17:45, Нели Христова
67
Асен Василев: Машинното гласуване беше убито
Снимка: БГНЕС

Току-що в зала ГЕРБ, ДПС и БСП гласуваха от идващите местни избори да се гласува само с хартия. От тук нататък нито един българин няма да може да гласува без да попълни бюлетина с химикалка. Предстои да разберем дали тази хартия ще бъде броена на ръка или с броячки, разказа Асен Василев. И направи сравнение - отивате в магазина и вместо да си платите с карта, си плащате кеш. Как ще ви изброят кеша - дали с броячка или на ръка.

Машинното гласуване беше убито, обяви той. Неговата прогноза е, че машините, ползвани досега, на стойност 80 млн. лева. Те няма да бъдат ползвани, освен ако няма нови извънредни избори.

Божидар Божанов от ДБ обясни, че проблемите с оптичните скенери са много, но основният проблем е, че така не се води дебат. Депутатите на двете групи твърдят, че са разбрали за консенсуса за изцяло хартиеното гласуване и купуването на новите машини чак при гласуването им на второ четене в зала.

Ужким целият процес тръгна, за да се даде възможност за допълнително хартиено гласуване. След това се оказа, че сегашните машини, т.нар борисовки ще станат принтери. След това се оказа, че въвеждаме друг вид машини, т.нар скенери. Това става на второ четене в зала, без политическите сили освен ДПС да са казали, че смятат да направят това. А сега изглежда, че се отказват от тези скенери, слушайки това, което г-жа Атанасова говори, и никой вече не знае как ще се гласува на местните избори, обобщи Христо Иванов.

Според него изборите са въпрос на национална сигурност, който трябва да е сигурен колкото паричните въпроси и банковата система.

Този законодателен качамак, който наблюдаваме, е или пълна аматьорщина, или целенасочен план да не знаем как ще се гласува на местните избори, каза още Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
ДО № 16 НЕГРАМОТЕН преди 1 година
НЕГРАМОТЕН СИ ТИ , ЗАЩОТО ГЛЕДАШ НА ЖИВОТА ОТ ДРУГА КАМБАНАРИЯ , ОТВЪД ОКЕАНА.
50
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Назад във времето имаше един мафиот-шмекер Митьо Очите. Обаче Асенчо има по-голямо основание да носи този прякор, бие Митьо по всички показатели, включително и криминални.
49
1
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
ЯВТО НЯМАШ ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ МОЗЪК. КИРЧО Е ДЕТЕ НА ДС АГЕНТ И СЪОТВЕТНО ОБСЛУЖВАН С ПРИВИЛЕГИИ В ШКОЛАТА ПО БОЙНИ ИЗКУСТВА ЗА ДЕЦА НА СПЕЦИАЛНИ ХОРА. СЛЯП СИ! ТИ МОЖЕШЕ ЛИ ДА ЗАВЕДЕШ ДЕТЕТО СИ ТАМ ИЛИ СЕ ВЛИЗАШЕ С ПРОПУСК, А?????? ХА ХА ХА! МИСЛЕТЕ ПОНЕ МАЛКО!
48
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 1 година
Честно може да бъде само това което всеки средноинтелигентен човек може да контролира - демек тъмната стаичка и бюлетината. Това дето само едни страшни компютърджии го разбират ама те са мноооого честни е лъжа и измама.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С SHIFT и DEL ми пишат гласа "умрел".Каквото решат си го пишат и чуждото мнение не зачитат.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махайте се с вашите SHIFT и DEL!Да ни клатите ви е цел!
45
1
 
9
 
! Отговори
Хартияджия преди 1 година
Мавсякъде в Европа се гласува и на хартия, тия шут.ове хич да не хленчат, харвард били, бас.и колко са т.ъпи, кой знае какъв колеж са завършили, може и да има 1-2ма, които наистина са завършили. Но точно тоя кокорчо и кирчо пълна скръб
44
0
 
4
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Тоя защо събира за протест само от София. Нека се пробва с някой друг град - ще бъдат сами на площада. В София са събрани всички продажници.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек, волята на човека победи машината..
42
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Народната Власт е много устойчива, стои от 44г. миналия век, ЦСКА още не е закрит и даже вече са две. Тя иска да се влиза в Народното Събрание с колите си и от тях да заседават. За целта Народното С. ще се преустрои в огромен паркинг, като Александър Невски ще бъде бутнат. Но за да стане това не бива да се допускат Книжни? А защо - че гласовете не се броят? А защото НВ е борческа, и иска да си има постоянна и безопасна брба. - Бой последен е този, другари дайте да дадем...
41
3
 
13
 
! Отговори
КОЛЕДА ИДВА.. ... преди 1 година
ПРОМЯНАТА СИ ОТИВА БЕЗВЪЗВРАТНО........
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като видя к петков и останалите му друшки повръща ми се от този гадняр
39
19
 
0
 
! Отговори
Всеки, който преди 1 година
нарича Кирил Петков и Асен Василев "Кирчо и Кокорчо" е д0лeн Кремълски - ДС - ГЕРБ ав - ДПС - БС(К) П neдеpaсt, който един ден, когато тази *** позната още като "Проклятието на България" бъде изкоренена до 10-то коляна от всякакъв властови ресурс и й бъде потърсена съдебна и финансова сметка, ще бъде рамо до рамо със своите господари и ще яде с тях лaйHaта.
38
5
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Преходът в България ще приключи, когато всички bokлyци от ДС, с ненаситни търбуси, които ограбиха десетки милиарди от България, които създадоха Доган и Борисов, както и десетките времянки, като започнем от НДСВ и стигнем до ИТН, които създадоха поколения неграмотни, чалгаризирани, наркоманизирани зомбита, без род и родина, лесни за купуване и манипулиране бъдат наредени на стадиона и изтребени по най-брутален начин. На разстрела може да бъде поканена и Митрофанова, след което с шутове към Кремъл
37
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да ревете ПП си свършиха работата! Пребориха Русия за газа, ще останат и машините! А що се отнася до манипулации, има ги и ще ги има и при хартии и при машини! Всичко се брои на ръка! Хартията е за по семплите избиратели, машината е за останалите! Всеки има избор!
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия двамата Кирчо и Кокорчо се държат неадекватно, то бива истерии, но тези са патология... ужас
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тримата умници ,Доньо Донев )
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прадокс е че брата ром Василев е за машинно гласуване.
33
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и всички млади борете се всеки един ден. Борете се всеки един час и минута срещу модела ГЕРБ-ДПС. Борете срещу онези, които се изгавриха с нашите майки и бащи и разделяха семейства след семейства. Борете се и не позволявайте да прогонят и вас. Борете се млади хора, във вас е промяната. Но не оставяйте техните деца на престъпните номенклатури да се влеят сред вас и да ви разделят. Борете се!
32
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хартиената коалиция си избра Мултак, който да го бутат като магаре, едно от много на Бойко Борисов. И Румен Радев тайно раздава ордени Стара планина на мултаците. На бандитите от прехода. На мутрите от групировките, които отново са се развилняли. Ченгета, масони, олигарси, журналисти, политици, административни служители, всичко е впрегнато като магарета да се бори на живот и змърт срещу промяната за да запазят парите и властта си. Как не ви е срам диваци! Колко хора прогонихте от държавата?