Мирчев, ДБ: Не е лошо НАП да направи проверка на "Лукойл"

Имало съмнения дали служебният кабинет работи в интерес на държавата
1 дек 2022 08:53, Елка Василева
29
Мирчев, ДБ: Не е лошо НАП да направи проверка на "Лукойл"
Кадър: БНТ

Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата. Това заяви депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев пред БНТ по повод на това дали рафинерията ще може да изнася преработени продукти от руски петрол. Мирчев каза още, че не е лошо Националната агенция за приходите да направи проверка на "Лукойл".

"Защото да седнеш на една пресконференция с "Лукойл" и да обяснят те, че ако България не им разреши да изнасят петролни продукти, те ще затворят рафинерията. И правителство да каже - "Трябва да им разрешим износа", не ми се струва особено сериозно", каза Мирчев.

Още по темата
Според Мирчев "Лукойл" не е длъжен да работи с руски петрол и може да работи с чужд, като до началото на войната 60% от петрола, който се е преработвал в Бургас, не е бил руски.

От ГЕРБ няма никаква заявка, че можем да направим промените в съдебната система, които толкова искаме. И не защото сме се фокусирали върху съдебната реформа, а защото по голяма част от другите теми - еврозоната, Шенген, модернизацията на армията, имаме близки позиции поне на хартия, коментира още депутатът.

"По може би най-важната тема, ако бъде реформирана съдебната система, страната ще тръгне по съвсем различен път, защото се очаква съдебната система да оправи голяма част от останалите проблеми. Там с ГЕРБ нямаме единомислие и ходът на ГЕРБ го очакваме. Няма никаква заявка от тяхна страна, че ще бъде направен такъв", заяви Мирчев.

Според него е важно как ГЕРБ ще отговори какво ще се случи с първия мандат - да кажат защо не са реализирали първия мандат, ако те не го реализират.

Прекалено много неща ни различават с БСП, коментира Мирчев.

"По отношение на войната, еврозоната, бюджетните разходи, хартиената бюлетина. Те сами се раздалечиха от партиите, които преценихме, че България трябва да тръгне по друг път", заяви Мирчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво става с проверката на Мирчев от ГДБОП?!
21
0
 
0
 
! Отговори
Таня преди 1 година
То също не е лошо НАП да проверис всички в ДБ и ПП
20
0
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Ивайло Мирчев, не мислиш ли, че е добре НАП да направи първо проверка на теб и твоя другар Христо Иванов дали декларираните от вас приходи се различават от разходите, които правите? И после да обяснявате дали получавате едни пари от един олигарх като Иво Прокопиев!?!
19
0
 
2
 
! Отговори
Добрев преди 1 година
и на вас да ви направят проверка, едва ли сте такава света вода ненапита.
18
0
 
3
 
! Отговори
Левент преди 1 година
Разбирачът Мирчев пак се вихри
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За ''ЛУКОЙЛ'' , обяснение да дадат , герб и ДПС .Защо се правите на невинни ?
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До аре чао мазньо... аВЕ Овньо , защо ''ЛУКОЙЛ'' не е плащал данъци , по времето на герб -Баце - чекмеджан ???Къде ни пробутваш Мая ?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
''ЛУКОЙЛ'' трябваше да се закрие ое по времето на Ваньо Танов / Бог да го прости/ , когато направи ПРОВЕРКА , и установи , че трябваше да се ЗАТВОРИ , НО ---- се оказа , че ЩЯЛО да спират градският транспорт , / изцяло бил зареждан от ''ЛУКОЙЛ'' / , СЪЩО И САМОЛЕТИТЕ , въздушният транспорт , ...и какво ли не , ОБСЕБЕНО от герб и ''ЛУКОЙЛ'' , който не е И плащал НИКАКВИ ДАНЪЦИ в БЪЛГАРИЯ ... А кажете нещо за герб и ''вожда'' МУ , С КОЛКО СА ОЩЕТИЛИ ДЪРЖАВАТА ????
14
2
 
7
 
! Отговори
аре чао мазньо преди 1 година
Не е лошо Мирчев и ДБ да отидат при Мая.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък за вас ,че работите против интересите на България ,няма никакво съмнение ....
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо ще трябва с Юда да превземете с лодка езерото и да акустирате на рафинерията да забиете Българското знаме и после да правите проверки шише
11
4
 
10
 
! Отговори
. преди 1 година
Не Фандъкова е вдигнала цената на билета глуп.ко.Кражбите на Киро и Кокорчо за милиарди вдигнаха всички цени.
10
2
 
18
 
! Отговори
9689 преди 1 година
Тука лукойл няма никаква вина,вината е в липса на държава.Атози некадърник както и ДПС играят за някоя чужда фирма.Ще го усетим по цените.
9
0
 
15
 
! Отговори
dd преди 1 година
И този е изтъкан от мозък.
8
3
 
22
 
! Отговори
перко преди 1 година
ДБ под съдебна реформа разбират смяната на Гешев, а на ПП се състои в това да сложим наш човек, ако може да е от шуробаджанашкият кръг.
7
2
 
24
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
Тоя е по эле от началника си Ристу Капитана
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То отдавна трябваше да се направи проверка, ама по времето на Бойко знаем, че нямаше как да се случи такова нещо. Все пак горките Лукойл толкова години не отчитаха никаква печалба.
5
2
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Напълно сериозно си е, Мирчев, напълно сериозно. Не е сериозно махленска партийка като вашата да заема половината ефирно и медийно време, занимавайки ни с маловажни неща и отклонявайски ни от истинските проблеми на България и българите!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да си пази мазнинките за Белене, че 20 години как ще изкара да троши камъни.
3
1
 
24
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Мирчев та нали вашия гуру Костов даде рафинерията на "Лукойл" , така че какво се оплакваш! Та по негово време се извърши т.н разбойническо мениджърска приватизация и вместо 100млд лв в хазната влязоха 3 млд лв!А колкото до съдебната реформа която искате , тя е направена от некадърни юристи и целта е прокуратурата да мине към изпълнителната власт , с съдиите да пускат престъпниците и да не преследват олигарсите , чиито интереси защитавате!