Тошко Йорданов: Кирил и Асен лъжат

ИТН ще участва на следващите избори
1 дек 2022 18:47, Нели Христова
70
Тошко Йорданов: Кирил и Асен лъжат
Снимка: БГНЕС

Кирил и Асен лъжат. Лъгаха за МРРБ, за Македония, за хеликоптерите. Вчера Асен Василев каза, че за каквото съм казал от трибуната, съм си платил. Но делото още не е започнало.

Това каза зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов. Днес той и членове на ръководството на партията дадоха пресконференция за медиите в БТА.

Знаете, че предишното управление в което участваме, бяха наговорени прекалено много лъжи за нас, тиражирани не като ваша идея, а като казани истини казани от ПП. Истината започна да излиза едва сега, коментира в началото Йорданов.

На 28 ноември Конституционният съд обяви, че решението на Народното събрание, с което през април бяха платени половината от парите по договорите за пътно поддържане, противоречи на основния закон.

Как се стигна до това решение? Искам да ви припомня, че на една и съща дата - 15 април, внесохме две различни решения в НС. Едното беше подписано от Тошко Йорданов и депутатите от ИТН. В него без да се изземват никакви функции беше казано, че НС одобрява изпълнителната власт да предприеме действия и да си изпълни функциите, като естествено това се прехвърляше на МРРБ, каза Гроздан Караджов. Станало обаче точно обратното и "тези текстове бяха предложени от ПП и писани лично на компютъра на Лена Бориславова".

Това не е първото им, а мисля, че четвъртото им погазване на конституцията, каза Караджов.

Аз съм удовлетворен, защото излиза истината под какъв натиск се работеше и как се спъваше работата на МРРБ и на мен лично като министър, допълни той.

Спомняте си как това беше използвано за хвърляне на намеци за опит за корупция от страна на ИТН, как се опитваме да вземем парите и да ги дадем на ГЕРБ и ДПС. В момента излиза, че КС е нахранил техните фирми, каза пък Тошко Йорданов.

По този начин се създаде корупционна схема в МС за тези пари, защото когато една фирма е изпълнила своите договори, въобще не коментирам дали те са добри или лоши, министърът не може да изнудва тези фирми и да вземе някакви пари. Когато обаче направиш комисия под шапката на финансовия министър, тези фирми стават зависими да си получат парите от тези комисии, допълни той. И разказа, че чувал за емисари, които ходели по фирмите с обещание да им оправят проблемите с комисията срещу 4%.

Ето, сега излезе решението на КС и ние сме прави. Тези фирми сега не само ще си вземат парите, но ще осъдят държавата да им ги върне с лихви, които ще платим всички ние.

Вчера или онзи ден гледах някой от ПП, който каза, че медицинските хеликоптери са тяхна идея. Истината е, че тази тема беше повдигната в Шоуто на Слави 2017 г. Но няма значение кой я е повдигнал първи, защото е важно да се реализира. Хора умират заради прекрасните пътища, които имаме, каза Йорданов

С назначаването на изпълнителния директор на въпросната компания, която трябваше да направи обществените поръчки и площадките за медицинските хеликоптери - първо г-н Гвоздейков бе назначен, не се е явявал на конкурс, въпреки че в коалиционното ни споразумение бе записано, че постове ще се вземат след конкурси. За назначаваното му заседанието на МС бе отложено от сутринта за следобяда, за да може сутринта г-н Гвоздейков да бъде освободен като депутат за длъжността. Тук се търсеше пост за човек, каза бившият зам.-министър на финансите Пламен Данаилов. Според него обществената поръчка се е провалила, защото в България имало свободни медицински хеликоптери, които обаче държавата не купила и затова те били продадени в чужбина.

Единствената фирма, която се е явила за обществената поръчка е предложила цена с 20% повече от заложената. 120 млн. лв. за 6, а наличните вероятно са били около 105 млн лв., възможно е да е имало такъв момент.  Друг въпрос, който се появява е защо Министерския съвет да прави тази поръчка, след като дружеството отиде в Министерството на транспорта, каза още той. Според него нямало логика дружеството да е позиционирано в това министерство.

Пак говорим за корупция в случая. Когато имаш държавен ресурс, може да крадеш по два начина. Единият е гербаджийският - прибирам ви парите и ви давам някакви пари, а другият е на ПП - имам държавен ресурси работа за вършене договарям се предварително с фирмата, назначавам мой човек да го свърши и го опаковам като решение на Народното събрание, каза Йорданов.

Напуснахме това управление заради нарушаването на нашето коалиционно споразумение след вдигането на ветото за РСМ. Там стана точно това, което казвахме. В РСМ българите сега са тероризирани повече, отколкото преди. България сега няма никакъв механизъм, или тояга, за да дисциплинира управляващите там, допълни той.

На Кирил Петков не му пука за българите в Македония. Може да е бяла якичка и гражданин на света, но не му пука за българите там. Едно такова грешно решение рефлектира върху наши сънародници зад граница - ако кажеш, че си българин държавата те уволнява от държавна служба, стоварва всичките механизми на гърба ти. Ако си върнете издънките преди и след вдигане на ветото, ескалацията е след вдигане на ветото. За тези хора там България трябва да е защитник, не знам дали ви пука за това, защото ние тук си живеем добре, каза още Йорданов.

Сделката с медицинските хеликоптери беше нагласена за групичка в ПП и след като те вече не са във властта, българските граждани загубиха възможността си да имат такива хеликоптери, подчерта Йорданов.

Заживяхме в един измислен свят, каза пък Филип Станев. Той настоя, че сякаш не живеем в демократична държава в ЕС и "живеем в една приказка за Пинокио".

Когато лъже той, му расте носа. А татко Карло се грижи затова момче. Татко Петко Петков, който е баща на Кирил Петков прави същото за своето човече, на което му расте носът и това се потвърждава от Конституционния съд, каза Станев.

Шегите са си шеги, но истината е, че се докарахме до пълен абсурд. Затова, ако е останало малко разум в татко Петко, нека накара Кирил Петков да спре да лъже, а ако не, да го закара на Дунав и да го накара да лъже, докато не построим трети мост над реката, допълни той.

Това не е готвене за избори. Просто, когато излезе е истината е хубаво да се види, защото иначе остават само лъжите, каза Йорданов.

Виждаме как този парламент не работи, дотолкова, че те осем часа не могат да вземат решение за едно заглавие. Президентът не нарушава закона с това, че бави консултациите. Дали ще има последствия това за него или целия политически живот, ще видим, продължи той.

Ще участваме в следващи избори, заяви зам.-шефът на ИТН. И допусна, че предишните избори са били фалшифицирани.

Хартията няма да направи по-честни изборите. ИТН премахна хартията в първия парламент, в който влязохме, защото тя позволява на ГЕРБ и ДПС да си правят купен вот. Машините бяха опорочени от ПП. Ако седнете и поровите по секции, бих искал да ми обясните рязкото вдигане на образователния ценз в ромското население, което е решило да гласува на машина за ПП и ДБ, каза Йорданов.

Всеки драпа в частта, в която има влияние, за да изкриви вота, категоричен бе той.

Ива Митева не е била член на партията. Любо Каримански беше, но той напусна, когато трябваше да стават тези истории в БНБ. Но те могат да постъпят, както поискат. Ние имаме много експерти. Ние сме от политическите партии, които са свободни и хората могат да постъпят, както ги влече, каза Йорданов.

С лека ръка се пропуснаха думите на представители на Възраждане, изречени пред всички, че ПП по отношение на процедурата за шеф на БНБ, са се търсили пътища той да не заеме поста. И хора от ПП са влизали в стаята на Възраждане. Те го признаха пред хората, говоря за Петър Петров и Цончо Ганев, че ПП са го правили с идеята да го прецакат г-н Каримански, допълни пък Филип Станев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Хахаа преди 1 година
Защо му давате трибуна на това платено недоразумение в "българската политика"?Платените предатели заслужават тупаници и още нещо,не трибуна.
56
0
 
0
 
! Отговори
И не само преди 1 година
Всички лъжат за да могат да си прибират парите от ЕСЕС за погребване на България.ВЪН ОТ ТАЗИ НЕОФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ ЕСЕС!! ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ!! ТЕ ПОТДЪРЖАТ МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ 100%
55
0
 
0
 
! Отговори
Анализаторк преди 1 година
Този Тошко на Славчо не разбра ли вече че хората разбраха на кого слугува за пари и той и Слави.стига долни приказки ако не бяха съсипали поръчково правителството щеше и Хилекоптери линейки ,и помощ за Украйна и по-високи пенсии ,минимална заплата ,вероятно и в Шенген,Сега съсипват приемането на Еврото,а и разходите за ялови избори нямаше и Радев нямаше да си разиграва кончето на гърба ни. Долна История от силни купени хорица.Тошко ?????
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой лъже кой не лъже Кирчо и Асен са в парламента а ти си никой
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече си само Тошко свърши ти времето за подигравки с хората
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О Тошко.Тошко хубаво е че те махнаха от парламента че ми писна да ти слушам глупости ти.Ти за водещ на детско предаване не ставаш вече!!!
51
0
 
0
 
! Отговори
Marin Ivanov преди 1 година
Африкански подъл жалък измамник бързо да се завреш в дупката откъдето си изкочил,срам за българите
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко , Тошко , вие пък сте честни дори и в ушите ...
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички лажете и мажете!!
48
0
 
6
 
! Отговори
тошко преди 1 година
гаврошко- глей си работата-политиката не е за теб
47
3
 
18
 
! Отговори
Ник преди 1 година
Гледах преди две години по 7/8 как Тошко ежедневно чегърташе Гроб.Сега ежедневно чегърта ПП.Как мислите безплатно ли е?
46
6
 
13
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
Недей да лъжеш, никой не им "набута" най-ресорните (с най- много пари) министерства. Това беше тяхното условие за коалиция. Дайте ни енергетиката и пътищата и допълнително Каримански да е шеф на БНБ, а... забравих- и Ивчето -конституционен съдия. Бяха зейнали ИТНейците с алчни уста и се задавиха. Цяла година ни размотаваха по избори. За колко ли си продадоха душите за хаоса , който създадаха. Цяла година от тях само лъжи и клевети, кал по партньорите си в коалицията...Мръсни продажници!
45
4
 
14
 
! Отговори
смях преди 1 година
Африкански, скрий се! Как имате очи да се показвате пред хората? Вие докарахте целия този хаос! Рундевски мекерета! Лъжеше всекидневно цяла година, само с калища се занимаваше, нищо положително от устата ти не излезе! Нали вашата партия предложи машините, а сега се криете като мишоци- ни дума за хартия, ни вопъл. Да не би да са ви обещали някой процент хартиени бюлетинки?
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слугата на Мафията как не го е срам да се показва?
43
11
 
8
 
! Отговори
Кики Прокопа преди 1 година
Киро Простото и Асенси Очите да го лапат и да се потапят... кой за Канада кой за Щатите само да не са тук. Дайте им малко хартия да се изтрият че са се о_акали.А и парапетното Ленче да си го взимат с тях.
42
3
 
15
 
! Отговори
grab преди 1 година
Маймунека пак се обади.
41
2
 
12
 
! Отговори
Те го в преди 1 година
селото не пускат, той пита къде е на попа къщата!
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле леле, как смее този още да се показва в медиите и да сипе клеветнически обвинения, когато ИТН се доказаха като партия от некадърни лъжци и измамници, а и дори не влязоха в парламента! Какви надежди още храни?
39
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземи се скрии бе, пу-хльо! Цяла България ви се смее
38
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По- голями. лъжци от ИТН - няма.Кво стана с мажоритарните избори.Лъжци.Играехте го уж за хората, а сте искали своя милиард.Иначе били против субсидиите за партиите.Измамници на бунището на историята ПП остава да се бори с турцизацията и чалга културата, която беше обслужена от вашия лидер..