Бойко Ноев: Случващото се в МВнР е безпрецедентно

Той визира протестът на служителите на министерството
2 дек 2022 18:23, Росен Стойчев
12
Бойко Ноев: Случващото се в МВнР е безпрецедентно
Снимка: БГНЕС

Това, което се случва във Външно министерство, е безпрецедентно в нашата история. Никога досега служителите не са били докарвани до положение да търсят защита на своите професионални права чрез ефективни стачни действия. Това означава едно голямо падение на българската държава, заяви в студиото на БНТ експертът по национална сигурност и бивш министър на отбраната Бойко Ноев.

"Външната функция на държавата не са коктейли, срещи и снимки пред камери.

Още по темата
Това е ежедневна, изключително напрегната дейност, която изисква сериозни познания, усилия, познавания на езици. Така че отношението към нашите дипломати и служители на министерството е несправедливо и те са в пълното си основание да търсят своите права", обясни Бойко Ноев.

По отношение на присъединяването на България към Шенгенското пространство, Ноев заяви, че страната ни е изпълнила всички изисквания да бъде част от Шенген.

"Една държава членка на ЕС да бъде част от Шенгенското пространство е една от формите, един от показателите за пълна интегрираност в европейските структури, заедно с еврото, с общата валута. Тези два фактора - Шенген и еврото, всеки един поотделно и двата заедно придават завършеност на процеса на европейската интеграция. Шенген е изключително политически въпрос", каза Ноев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
Каквато работата, такива и заплатите. И 800 лефа са им много.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е ключово министерство, едно от петте най-важни министерства и е срамно да имат заплати по 800 лева.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше един анекдот от времето на соца: Трябва да се обединят министерството на външните работи и министерството на вътрешните работи в едно министерство - министерство на НАШИТЕ РАБОТИ. Там министър беше Захариева, а целуващият мутренската десница Георг зам.министър.
5
0
 
0
 
! Отговори
Реален финансист преди 1 година
До АнонименСъгласен съм с Вас, надявам се да си кажат какво ДМС - допълнително материално стимулиране в какави суми се измерва- на тримесечие или на месец.Защото същите ДМС - та ги има във всички министерства и агенции.В някой агенци ДНС - то е до две, три заплати на тримесечие!!!
4
0
 
0
 
! Отговори
Грундиг преди 1 година
Стачкуващи или не, много от тези пишман диплумати са двулични кремълски агенти, превънати в такива още по време на обучението им в Москва, където им биват четени лекции от професори от ГРУ, специалсти по подриване на готиния западен начин на живот и фалшифициране на историята, които лъжат студентити ужким как са осъдили нацистиет в Нюрберг, па те самите отървали кожата защото Кремъл и Бирлин ръзтпалили ВСВ и си поделили Полша като петербурски бъндити, а после излъгали зойтшито да *** пали по тси
3
0
 
0
 
! Отговори
До Я па ти.. преди 1 година
знам къде се намира, даже познавам някои хора, които сами си казват, че нищо не вършат. Нека излезат и вместо да хвърлят стотинки да кажат какво са направили и какво ще стане, ако напуснат, не че някой ще ги наеме повечето от тях.
2
0
 
0
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 2 Ти па от къде знаеш че не вършат работа ? Знаеш ли поне къде се намира министерството ?Със сигурност Бойко Ноев знае повече от теб.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никаква работа не вършат, нека да има първо реформа и тогава увеличение на заплатите