Оградата на границата – ненадеждна, ЕК отказва да отпусне пари за укрепването й

МВР шефът иска допълнително финансиране за още граничари
133
Оградата на границата – ненадеждна, ЕК отказва да отпусне пари за укрепването й
Снимка: архив, БГНЕС

Оградата на границата, която трябва да спира нелегалните мигранти, е изключително ненадеждна и не може да изпълнява функциите на такъв тип съоръжение, призна МВР шефът Иван Демерджиев.

Още по темата
„Обмисляме как да направим така, че тя да е по- ефективна, това изисква време и финанси, но полагаме усилия и това е част от набелязаните технически решения за обезпечаване на границата“, посочи той по време на блиц контрола в парламента.

Той добави, че до скоро каналджиите с мигрантите са преминавали безпрепятствено към Сърбия или Румъния, но полицията прави всичко възможно вторичните прониквания да се спрат.

„В момента сме се насочили към съответните процедури. Наред с тези мерки целим да се обезпечи и сигурността на служителите в страната, които противодействат на т.нар. вторични предвиждания. Изработили сме тактики как тези коли да бъде спирани безопасно, осигурили сме им и ленти, които да спират автомобилите, дали сме указания за по -добра комуникация и вярваме ,че този комплект от мерки ще даде резултат“, каца министърът.

Той добави, че вчера посланикът на Австрия е направила инспекция на границата и констатациите са били положителни.

„ЕК отказва да отпусне повече пари за укрепване на оградата, защото вече е финансирала един път проекта, но има готовност да отпусне средства за друг проект от същия тип“, посочи Иван Демерджиев.

Той призова за актуализацията на бюджета на МВР, защото има нужда от финансиране за отпускането на допълнителните 1000 щата за „Гранична полиция“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
1
 
! Отговори
Не разбрахте ли преди 1 година
Че ЕК,ЕС ЕДЖЕНДЪРИТЕ НИ ЗАГРОБВАТ.АПСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕНО Е ДА СМЕ ЧЛЕН НА ТАЗИ НЕОФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪЗДАДЕНА ОТ СОРОС!БЕЖАНЦИТЕ ГЛАВНО ЗАРАДИ ЕС И САЩ БЯГАТ ПРЕЗ НАЩЕ ГРАНИЦИ И ОЩЕ ТОЛКОВА ХРАНИМ.ТОВА Е БЕЗУМНО УПРАВЛЕНИЕ ПОГРОБВАЩО БЪЛГАРИЯ ,,ЕСЕС"!
113
0
 
0
 
! Отговори
Х преди 1 година
Като взеха парите за оградата, сега да ги върнат, барем се укрепи малко.
112
0
 
0
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Корупцията на граничните полицаи при Бойко Рашков стигна невиждани размери. Докато той ходеше и арестуваше политически активисти по селата, граничните служители с далавери с каналджиите се нарушиха с пари само с два-три удара. Затова ще гледате Шенген през крив макарон.
111
0
 
0
 
! Отговори
До некадърниците преди 1 година
Какви хиляда щатни бройки и допълнително оборудване? Два реда мини и въпросът приключва
110
0
 
0
 
! Отговори
До 119 преди 1 година
Оградата е дълга над 270 км и не е магистрала,а през гора,над реки,дерета ,скатове,склонове ,ти имаш ли представа за какво става дума?Преди не е имало просеки,правени са допълнително,защото оградата не минава точно на самата граница,а малко по навътре в наша територия.Това е инженерно техническо съоръжение на бетонна основа и няколко реда тел,но дори да беше и друго,преди със стълба,сега режат,защото има каналджийски канал от Турция,тук бежанците са посрещачи и наши участват, намерили са начин.
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оградата струваше 160 милиона евро. Ако бяха обявили награда от 1000е за застрелян нарушител, щеше да излезе поне 10 пъти по-евтино.
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Бойко цялата му работа е такава, каквито са му магистралите , такава му е оградата на границата ! Да не забравим и за ремонтите на ремонта! Ялова му е цялата работа! Само и само да се нагушкат с пачки и кюлчета!
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е защото Бойко изгуби предните избори , а нали за това ходи до Турция преди тях , че да каже на Ердоган, ако ги изгуби да пуща емигрантите , че да сее зомлуци този селски толуп!
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оградата е трябвало да се поддържа, но за ПП най-важната задача беше чегъртането на ГЕРБ. Сега се оказа, че много задачи са били занемарени.
105
0
 
0
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Ане, как оградата про лошия Бойко беше нанадеждна и нямаше нито един мигрант преминал, а сега при добрия Кирил Петков същата ограда стана ненадеждна и сме пълни с мигранти?!
104
0
 
0
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Е, как да отпускат пари като сме като шише с две дупки - отгоре наливаш, отдолу изтича в нечии джобове. Мани това, ама кой е луд да дава пари за ... укрепване ли казаха ... на телена мрежа???? Как точно се укрепва телената мрежа, която се режи с обикновени градински ножици! За 350 млн. трябваше на направим китайска стена, ама нали Каракачанов трябваше да напълни корема си! Защо Каракачанов още не е в завора????
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Право са ората....То таз ограда стана златна...Кой дой на власт я дои...Що хотели си направихме и сега пак ща цоцаме от държавата, да дадем на отилиерите...Уж за украйнците..
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Баце се хвалеше пред ЕС с тая ограда - майка плаче ?ЕК не е ли съучастник в ДАЛАВЕРАТА ,... А ?
101
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 1 година
А и честно казано Бг вече е територия не държава !
100
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 1 година
ЕК не давал пари за оградата ....? А тук ,че умират българи хич не им пука ! А защо да им пука ? Нашите продажници са послушни ! Един ден ще има нов Народен Съд !
99
0
 
1
 
! Отговори
БЕТОННА СТЕНА !!! преди 1 година
"Надеждна" ограда може да бъде само БЕТОННАТА! Доказано! Всичко останало е вятър и магла. Или както се казва "мижи да те лъжем". Някой изглежда не иска бежанският поток към ЕС да спира...
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не може. Бойко покани ти Тони Блейър да види оградата като "китайската стена"
97
0
 
0
 
! Отговори
Попов преди 1 година
Няма полза за България да се напъва да спира мигрантите.Да си плащат и да им се осигури коридор да продължат към демократичните държави които ще ни покажат какво е интеграция и толерантност!
96
0
 
0
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Защо не видиш каква ограда има между Мексико и Америка, нали уж САЩ са бяла държава?
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А при чие управление бе издигнат тоя плет?