Шансовете за кабинет за пренебрежимо малки

Политиците не слушат експертите
2 дек 2022 18:30, Росен Стойчев
19
Шансовете за кабинет за пренебрежимо малки
Снимка: БГНЕС

Темата за поправките в Изборния кодекс коментираха социологът Елена Дариева и политологът Любомир Стефанов в ефира на Нова Нюз.

Стефанов каза, че няма да има съдържателен опит за съставяне на правителство, иначе депутатите нямаше да са толкова интензивни спрямо промените в Изборния кодекс.

Още по темата
Той бе категоричен, че машините стават принтери. По негови думи новият механизъм на гласуване отваря възможност за хаос и манипулиране. Проблемът е, че политиците не слушат експертите, каза той. Стефанов заяви, че няма емпирични данни, които да докажат необходимостта от връщането на бюлетината като равнопоставена на машинното гласуване. „Проблемът не във фалшифицирането на бюлетините, а в сбърканите протоколи. Преброяването се извършва от хора, които нямат нужната подготовка и знания. Попълването на протоколите е сложно“, обясни той.

Дариева каза, че последният път при семесеното гласуване е имало „неприятни гледки“ и че тази година можем да очакваме същото. Тя е на мнение, че за да има кабинет, трябва да има обединяване около градивни политики между първите две партии, а агресивното им противостоене показа, че това е не само невъзможно, но и нежелано. Според нея шансовете за кабинет за пренебрежимо малки, всички се готвят за избори, затова и толкова интензивно се работи за промените в Изборния кодекс

Социологът каза, че протестът срещу хартиената бюлетина показва, че все пак в България има останала гражданска енергия. „Гражданското общество все още има съпротивителни сили“, поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: машинивотексперти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Майна преди 1 година
НИЩО ПОДОБНО! ДРУГАТА СЕДМИЦА ЩЕ ИМАМЕ КАБИНЕТ! ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ние ви избихме интелигенцията и оставихме генът на простолюдието, какви умници можете да сте днес, че оспорвате истината - овчари сте и това е ! Щом Боко отново е първи какво оспорвате ?
7
0
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Моля те, не сега! Не изпадай в истерия. Пsiхар.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пренебрежимо глупави сте.. ГЕРБ ще ви удари в земята в понеделник!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психопатското събрание е нелигитимно. Вън всички престътпни и лъжливи психопати от властта. Всеки да минава на детектор на лъжата преди да се кандидатира.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е машинният вот, къде са протоколите от машините? Гербодепесарите психопати са вредни за държавата и демокрацията. Масови протести и търсене на отговорност от психопатите. Забрана на психопати да бъдат избирани за депутати. Тези психопати ни управялват.
3
0
 
0
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
Като за начало, краварското посолство трябва да се закрие............
2
0
 
0
 
! Отговори
хи-хи-хииии......... преди 1 година
А Боре Способния се тупа в гърдите като бабуин, че бил СПЕЧЕЛИЛ!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нови предсрочни избори с нови лица българофили, не корумпирани неподвластни на чужди сили е единственият шанс за излизане на страната и народа от тинята в която ни вкараха тези управлявали от 1989г до сега.